Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Κεραμέως: Ξύλο και των γονέων - Παιδεία επί ΜΑΤαίω — Χημικά στους μαθητές, ναι - Χημικοί στα σχολεία, γιοκ — ΚΚΕ: Αυταρχισμός και καταστολή απέναντι σε 15χρονα — Τενεκεΐδειος Προστασία του Πολίτη (VIDEO - ΦΩΤΟ)


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Η κυβέρνηση έπνιξε με χημικά τη διαδήλωση - Οι μαθητές δεν το βάζουν κάτω, τα σχέδιά της θα πάρουν απάντηση

Παρασκευή 09/10/2020 - 13:47 - Ενημέρωση: Παρασκευή 09/10/2020 - 15:15

Με την άγρια επίθεση των ΜΑΤ με χημικά στη συγκέντρωση των μαθητών και με την άρνηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να συναντηθεί με εκπροσώπους μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών, η κυβέρνηση δείχνει πώς εννοεί τον «διάλογο» που ζητούσε.

 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

«Η κυβέρνηση της ΝΔ επιστρατεύει τον αυταρχισμό και την καταστολή απέναντι σε 15χρονα και 17χρονα παιδιά»

Παρασκευή 09/10/2020 - 17:45 - Ενημέρωση: Παρασκευή 09/10/2020 - 17:48

Σε σχόλιό του για την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στη μαθητική συγκέντρωση, το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την άγρια και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά στους χιλιάδες μαθητές που σήμερα διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας το αυτονόητο, που είναι μέτρα προστασίας στα σχολεία.

Αφού έπεσαν στο κενό οι συκοφαντίες, οι εκβιασμοί και οι απειλές, τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ επιστρατεύει τον αυταρχισμό και την καταστολή απέναντι σε 15χρονα και 17χρονα παιδιά, αξιοποιώντας και ομάδες που δεν έχουν καμία σχέση με το μαθητικό κίνημα.

Η μαζικότητα και η αντοχή του αγώνα τους δείχνουν για μια ακόμη φορά ότι οι μαθητές έχουν δίκιο! Η κυβέρνηση να δώσει τώρα λύση στα δίκαια αιτήματά τους!».

902

 

Η αποφασιστική στάση των μαθητών, η πολύ μεγάλη μαζικότητα και της σημερινής τους κινητοποίησης επιβεβαιώνει ότι οι μαθητές δεν το βάζουν κάτω. Η κυβέρνηση και τα επιτελεία της να είναι σίγουροι ότι θα πάρουν απάντηση, δε θα συνεχίσουν να αποφεύγουν να δώσουν απαντήσεις στα δίκαια αιτήματα των μαθητών. 

Σε συγκέντρωση καταγγελίας και καταδίκης της πολιτικής της καταστολής και της βίας απέναντι στους μαθητές σήμερα στις 6 μ.μ., έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καλούν Μαθητικά Συμβούλια, Φοιτητικοί Σύλλογοι, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και Συνδικάτα εργαζομένων.














Από νωρίς μαθητές από όλη την Αθήνα συγκεντρώθηκαν στον σταθμό «Νερατζιώτισσα» και με τα πανό των σχολείων και των Συντονιστικών πορεύτηκαν στο υπουργείο. «Έχουμε δίκιο! Οι μαθητές παλεύουμε για ασφαλή σχολεία και σεις μας εκβιάζεται με τηλεαπουσία», έγραφε το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, ενώ το σύνθημα «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την Παιδεία» κυριαρχούσε. Στο πλευρό τους οι μαθητές είχαν τους γονείς τους και τους καθηγητές τους, που πραγματοποίησαν στάση εργασίας.

Η πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να μην ακούσει τα αιτήματα των μαθητών ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή καθώς το υπουργείο ήταν ζωσμένο με ΜΑΤ, τα οποία, αξιοποιώντας τη δράση μεμονωμένων ομάδων που δεν είχαν σχέση με τους μαθητές, επιτέθηκαν στη συγκέντρωση με χημικά απωθώντας τους από την είσοδο.

Παρ' όλα αυτά οι μαθητές συγκροτημένα στα μπλοκ τους απομακρύνθηκαν από το υπουργείο, φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας να συναντήσουν την ηγεσία του υπουργείου. Παρ' όλα αυτά όμως η δράση των προβοκατόρων και των ΜΑΤ συνεχίστηκε με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η συνέχιση της κινητοποίησης.

Οι μαθητές θα απαντήσουν στην άρνηση του υπουργείου να τους συναντήσει, στις προβοκάτσιες και στην επίθεση των ΜΑΤ, με νέα, άμεση κινητοποίηση.

902

 

ΜΑΘΗΤΕΣ - ΓΟΝΕΙΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

 Απαίτησαν να σταματήσει το όργιο καταστολής - Νέα επίθεση των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών

(VIDEO - ΦΩΤΟ)

Παρασκευή 09/10/2020 - 20:00 - Ενημέρωση: Σάββατο 10/10/2020 - 13:45

Μήνυμα αποφασιστικής καταδίκης του όργιου καταστολής στο οποίο επιδίδεται η κυβέρνηση έστειλαν μαθητές, φοιτητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και συνδικάτα εργαζομένων που συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η έκτακτη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε μετά από την άγρια επίθεση που δέχθηκαν το πρωί από τα ΜΑΤ οι μαθητές, έξω από το υπουργείο Παιδεία

Είναι μάλιστα εξοργιστικό το γεγονός ότι την ώρα που έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βρίσκονταν συγκεντρωμένοι διαδηλωτές, τα ΜΑΤ άρχισαν να χτυπούν κόσμο που περπατούσε στο δρόμο για να φτάσει στο σημείο της συγκέντρωσης από τον κοντινό σταθμό του Μετρό! Προσπαθούσε δηλαδή η αστυνομία να εμποδίσει την προσέγγιση στο σημείο, ρίχνοντας χημικά και χτυπώντας με τα γκλομπς, ενώ συνεχίζοντας το κρεσέντο καταστολής έστησε φραγμό.

Από τη νέα άγρια επίθεση των ΜΑΤ τραυματίστηκαν δύο διαδηλωτές. Επίσης, η αστυνομία έβαλε χειροπέδες σε δύο διαδηλωτές, οι οποίοι αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι κάτω από την πίεση των συγκεντρωμένων.















Η αποφασιστικότητα έφερε την υποχώρηση των ΜΑΤ

 

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Ακολούθησε συνομιλία τους με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, ο οποίος βγήκε έξω από το υπουργείο.

Κάτω από την αποφασιστική στάση των διαδηλωτών ο αστυνομικός φραγμός έκανε πίσω, οι διαδηλωτές ενώθηκαν μεταξύ τους και η κινητοποίηση συνεχίστηκε έξω από το υπουργείο.  Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία με επικεφαλής των Χρ. Κατσώτη ανέβηκε στο υπουργείο, προκειμένου να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία και να καταγγείλει την αστυνομική βία τόσο έξω απ το υπουργείο Παιδείας όσο και το απόγευμα. Στη συγκέντρωση, παραβρέθηκε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.















 Ο αυταρχισμός δεν θα λυγίσει το δίκιο των μαθητών

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη συγκέντρωση ήταν «ΜΑΤ, βια, καταστολή, αυτή είναι της κυβέρνησης η πολιτική», «Χτυπάτε μαθητές, χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες», «Με ΜΑΤ και βία, δεν γίνεται Παιδεία».

Στους συγκεντρωμένους μίλησαν ο Χρήστος Στάμου, εκ μέρος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας (δείτε εδώ το video), ο Ανδρέας Καργόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ (δείτε εδώ το video), ο Σπύρος Μαρίνης, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ (δείτε εδώ το video), η Στέλλα Βαλαβάνη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής (δείτε εδώ το video), ο Νίκος Μαυροκέφαλος, εκ μέρους του ΠΑΜΕ (δείτε εδώ το video),  ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος του Ομοσπονδίας Οικοδόμων (δείτε εδώ το video) και ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ (δείτε εδώ το video).

Στις τοποθετήσεις που έγιναν καταγγέλθηκε η πολιτική της κυβέρνησης που έχει ως όπλο την βία ενάντια στους αγώνες τόσο των μαθητών όσο και γενικότερα του εργατικού κινήματος όταν αυτό διεκδικεί. Όπως αποδεικνύουν και οι πρόσφατες αστυνομικές επιθέσεις στους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό. Και εκφράστηκε απ όλους όσους μίλησαν η στήριξη στον αγώνα των μαθητών για τα δίκαια αιτήματα τους καθώς και η συμπαράσταση στην συνέχιση των κινητοποιήσεων.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.