Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Μπάμπης Ζαφειράτος - Εκδόσεις ΚΨΜ: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΚΙΓΙΕΝ - Από την Τρίτη, 24/4/2018 στα βιβλιοπωλεία

Με 10 πρωτότυπα έργα-εικόνες ζώων του Ανδρέα Ζαφειράτου
Από την Τρίτη, 24/4/2018 στα βιβλιοπωλεία
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΚΙΓΙΕΝ, εθνικού ποιητή της Κούβας, ξανανοίγει τις πύλες του στο ελληνικό κοινό, όχι μόνο για τους σημερινούς, αλλά και για τους πριν από μισόν αιώνα επισκέπτες του, σε μια νέα προσέγγιση των ζώων:
*
ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΚΙΓΙΕΝ

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ
Εισαγωγή • Μετάφραση • Σχολιασμός • Σημειώσεις • Σχέδια
Μπάμπης Ζαφειράτος
Εξώφυλλο και 10 πρωτότυπα έργα-εικόνες των ζώων
Ανδρέας Ζαφειράτος
Εκδόσεις ΚΨΜ
*
Αυτή η έκδοση έρχεται 50 ακριβώς χρόνια μετά την εμφάνιση του ΚΗΠΟΥ στην πόλη της Αβάνας:
EL GRAN ZOO (1968).
*
Πριν απ' τη χώρα του άνοιξε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Δεκέμβρη του 1966, σε μετάφραση του
Homo Universalis, ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΚΙΛΛΙΕΝ - Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ, Αθήνα, Εκδ. Θεμέλιο.Α κολούθησε η γαλλική έκδοση (LE GRAND ZOO, σε μετάφραση του Αϊτινού ποιητή Ρενέ Ντεπέστρ, 1967).
*
Ο ελληνικός ΚΗΠΟΣ δεν μακροημέρευσε βέβαια, αφού τέσσερεις μήνες μετά κυκλοφόρησαν και τα τανκς της δικτατορίας των συνταγματαρχών, οπότε (μαζί με τα άλλα έργα του Ρίτσου) ισοπεδώθηκε απ’ τις ερπύστριές τους.
*
Με την νέα αυτή παρουσίαση του ΜΕΓΑΛΟΥ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ από τις εκδόσεις ΚΨΜ, δίνεται ταυτόχρονα η ευκαιρία να ταξιδέψουμε στο έργο του εθνικού ποιητή της Κούβας και να αφουγκραστούμε το ηχόχρωμα μιας μεγάλης φωνής της εποχής μας.
*
Αφορμή στάθηκε μια αθώα ΠΑΠΑΓΙΑ. Και η χαριστική γραφή δόθηκε από τον Ανδρέα Ζαφειράτο που φωτογράφισε μερικά από τα αξιαγάπητα ζώα και τα αποφώλια τέρατα αυτού του ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ, με τις πολλές επανεκδόσεις και μεταφράσεις ανά τον κόσμο.
*
Στον ΜΕΓΑΛΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΠΟ, εκτός από τα τριάντα εννέα (39) ζώα που μας περιμένουν δίπλα στο ισπανικό κείμενο, περιλαμβάνονται και τριάντα εννέα (39) ακόμη χαρακτηριστικά ποιήματα από το σύνολο του γκιγιενικού έργου (τα 19 ολόκληρα και τα 20 αποσπασματικά), πολλά από τα οποία προέκυψαν κατά τη συγγραφή του βιβλίου. Ενδέχεται στο μέλλον να συνθέσουν μια πληρέστερη ανθολόγηση του έργου του ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΚΙΓΙΕΝ.
*
Μαζί με τα βιογραφικά στοιχεία και τις αναφορές σε πρόσωπα, κείμενα, ιστορικά γεγονότα, φωτίζεται και η πολιτιστική - επαναστατική πορεία της Κούβας, από τις αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι τις μέρες μας.
*
Η έκδοση, πέρα από τις εικόνες του Ανδρέα Ζαφειράτου, συμπληρώνεται με τρία σχέδια-πορτρέτα του Γκιγιέν και ένα του Ρίτσου, φιλοτεχνημένα από τον μεταφραστή.
*
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΚΙΓΙΕΝ 
Σας περιμένει γεμάτος εκπλήξεις.
Επισκεφτείτε τον!

*
Περισσότερα:
*
ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΚΙΓΙΕΝ
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ
Εισαγωγή • Μετάφραση • Σχολιασμός • Σημειώσεις • Σχέδια
Μπάμπης Ζαφειράτος
Εξώφυλλο και 10 εικόνες
Ανδρέας Ζαφειράτος
*
Σύμβουλος έκδοσης: Δημήτρης Γκόβας
Εκδόσεις ΚΨΜ
Σελίδες: 272 Σχήμα: 14χ20,5 cm
ISBN: 978-618-5156-46-6
*
Στο εξώφυλλο η ΚΙΘΑΡΑ
Ένα σπάνιο είδος ζώου, φωτογραφημένο από τον Ανδρέα Ζαφειράτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.