Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιντέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιντέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιντέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Καλή έγερση στους εν υπνώσει λαούς − Το ιουδαιοναζιστικό κτήνος μακελλεύει τη Γάζα ανενόχλητο: 31 δολοφονημένοι - 500 τραυματίες, μονο στις 6/4/2018

*
ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
ΦΩΤΟ από CNN
Τουλάχιστον 9 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά
Σάββατο 07/04/2018 - 14:44
Τουλάχιστον εννέα (9) Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους ένας δημοσιογράφος, σκοτώθηκαν από τα πυρά ισραηλινών στρατιωτών στη μεθόριο μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ χθες, Παρασκευή, όταν χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες και έκαψαν λάστιχα αυτοκινήτων γεμίζοντας πυκνό μαύρο καπνό τον υπό ισραηλινό αποκλεισμό παλαιστινιακό θύλακα.
Ένας 20χρονος Παλαιστίνιος υπέκυψε επίσης στα τραύματά του, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.
ΦΩΤΟ από CNN
Οι νέοι αυτοί θάνατοι αυξάνουν σε 31 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τα πυρά ισραηλινών ελεύθερων σκοπευτών και στρατιωτών από τότε που οι κάτοικοι της Γάζας άρχισαν, την περασμένη εβδομάδα, την «Πορεία της Επιστροφής», μια σειρά εβδομαδιαίων διαμαρτυριών στη μεθόριο, απαιτώντας το δικαίωμα της επιστροφής στη γη των προγόνων τους, εκεί όπου είναι σήμερα το Ισραήλ.
Ο παλαιστίνιος δημοσιογράφος Γιάσερ Μουρτάτζα που επλήγη από σφαίρα στην κοιλιά, κάλυπτε χθες τις διαδηλώσεις κοντά στη μεθόριο, στην περιοχή Χουζάα, την οποία κάλυπτε πυκνός μαύρος καπνός και όπου σημειώθηκαν μεγάλες διαδηλώσεις.
ΦΩΤΟ από CNN
Ο δημοσιογράφος που εργαζόταν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ain Media, με έδρα τη Γάζα, ήταν σε απόσταση 100 και πλέον μέτρων από τη μεθόριο, φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο με την ένδειξη «Press» και κρατούσε την κάμερα όταν πυροβολήθηκε. Δημοσιογράφοι βρίσκονταν στην περιοχή, καθώς οι διαδηλωτές έριχναν ελαστικά στη φωτιά.
Βίντεο που ελήφθη τη στιγμή που ο τραυματίας μεταφερόταν προς ένα κέντρο υγείας, δείχνει τον δημοσιογράφο να φορά γιλέκο που έγραφε: «ΤΥΠΟΣ».
Ο ισραηλινός στρατός που δεν έχει προβεί επί του παρόντος σε σχόλιο, έχει δηλώσει ότι ανοίγει πυρ μόνο σε «υποκινητές» που εμπλέκονται σε επιθέσεις εναντίον στρατιωτών ή στο τείχος ασφαλείας.
Πηγή: Associated Press
Περίπου 500 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν επίσης χθες από πυρά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο τείχος ασφαλείας που χωρίζει το ισραηλινό έδαφος από τον παλαιστινιακό θύλακα και συγκρούσεις ξέσπασαν σε αρκετούς τομείς.

Διαδηλωτές έκαψαν λάστιχα ώστε πυκνός καπνός πάνω από το τείχος ασφαλείας να παρεμποδίσει την ορατότητα του ισραηλινού στρατού και πέταξαν πέτρες σε στρατιώτες, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονταν στο σημείο αυτό.

Οι στρατιώτες απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων και πραγματικών σφαιρών.
Στις 30 Μαρτίου, παρόμοιες διαμαρτυρίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 19 Παλαιστινίων, στην πιο αιματηρή ημέρα μετά τον πόλεμο του 2014 μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.
Το κίνημα διαμαρτυρίας που ονομάστηκε «Η Πορεία της Επιστροφής» προγραμματίζει συγκεντρώσεις και καθιστικές διαμαρτυρίες επί έξι εβδομάδες κάτω από το τείχος ασφαλείας στη μεθόριο, διεκδικώντας το «δικαίωμα της επιστροφής» για τους περίπου 700.000 Παλαιστίνιους που εκδιώχθηκαν από τη γη τους ή που διέφυγαν κατά τη διάρκεια του πολέμου που ακολούθησε την ίδρυση του Ισραήλ στις 14 Μαΐου 1948.
(Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Telegraph, Al Jazeera)
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.