Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Μεγάλες πορείες ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την εμπλοκή της χώρας συμμετέχει στο έγκλημα − ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ματώνουν τους λαούς − Εχθροί μας δεν είναι οι γείτονες λαοί, είναι οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί (VIDEO - ΦΩΤΟ)

*
*
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Με πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία καταδίκασαν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας

Παρασκευή 13/04/2018 - 20:11 - Ενημέρωση: Παρασκευή 13/04/2018 - 21:28
Δυναμική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής η ΤΟ Α' Αθήνας - Γαλατσίου, οι κλαδικές ΤΟ και οι Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών στη σχεδιαζόμενη επέμβαση στη Συρία.
Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας:
Φτάνοντας έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία, οι διαδηλωτές παρέδωσαν στην πυρά τη σημαία των ΗΠΑ, διατρανώνοντας το αίτημά τους να φύγουν οι ΝΑΤΟικες βάσεις από τη χώρα, να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να μη συμμετέχει η Ελλάδα με κανέναν τρόπο στις επεμβάσεις.








  
Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν το πανό της ΚΟΑ του ΚΚΕ που ανέγραφε: «Όχι στην επέμβαση στη Συρία. ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ματώνουν τους λαούς. Η κυβέρνηση στηρίζει το έγκλημα», ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα, όπως: «Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις. Καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Εχθροί μας δεν είναι οι γείτονες λαοί, είναι οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί».
Περνώντας έξω από τη Βουλή, κατήγγειλαν: «Του ΝΑΤΟ το σφαγείο το στήνετε κι εσείς, κυβέρνηση και κόμματα της υποταγής». Στη συνέχεια, φτάνοντας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σταμάτησαν και έκαψαν τη σημαία της Ένωσης των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.
Στη διάρκεια της κινητοποίησης μοιράστηκε η ανακοίνωση του ΚΚΕ, ενημερώνοντας για τις πολεμικές προετοιμασίες επέμβασης στη Συρία και για το κάλεσμα αγώνα, για να μη γίνει η Ελλάδα ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στα Προπύλαια, όπου χαιρέτισε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στη χώρα μας, τα παιδιά των εργατικών και λαϊκών οικογενειών σε αγωνιστική επαγρύπνηση απέναντι στην κλιμάκωση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην Αν. Μεσόγειο, τη Συρία αλλά και το Αιγαίο.
  • Σε οργάνωση της πάλης, ώστε να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
  • Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση σε έδαφος, νερό και αέρα.
  • Να μη μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα μεγάλο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο και να κλείσουν όλες οι βάσεις.
  • Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
  • Να μην υπάρξει καμία εμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε όλους αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. (Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το χαιρετισμό)
Περιστέρι
Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποίησαν πικετοφορίες την Παρασκευή σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης,
Θεσσαλονίκη
της Θεσσαλίας και σε άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα. Οι πικετοφορίες και οι εξορμήσεις συνεχίζονται και τις επόμενες μέρες:
Λάρισα
*
Ο χαιρετισμός του Ν. Μαυροκέφαλου
Μιλώντας στα Προπύλαια, ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σημείωσε:
«Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας καλεί τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στη χώρα μας, τα παιδιά των εργατικών και λαϊκών οικογενειών, σε αγωνιστική επαγρύπνηση απέναντι στην κλιμάκωση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην Αν. Μεσόγειο, τη Συρία αλλά και το Αιγαίο. Σε οργάνωση της πάλης, ώστε να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση, σε έδαφος, νερό και αέρα. Να μην μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα μεγάλο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο και να κλείσουν όλες οι βάσεις. Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να μην υπάρξει καμία εμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε όλους αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Οι πολεμικές προετοιμασίες επέμβασης στη Συρία, απ' τη μεριά των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και άλλων, δεν έχουν καμία σχέση με τα προσχήματα που επικαλούνται. Αιτία όλων των αντιθέσεων είναι η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και ο ανταγωνισμός τους για το μοίρασμα των πηγών και των δρόμων της Ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή. Η αντιπαράθεσή τους σε αυτή τη βάση με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, όπως η Ρωσία. Η "επόμενη ημέρα" για τη Συρία αφορά το συσχετισμό δύναμης που θα έχει κατοχυρώσει κάθε ιμπεριαλιστική δύναμη για λογαριασμό των μονοπωλιακών της ομίλων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συμμετέχει όλο και πιο ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για λογαριασμό της αστικής τάξης στην Ελλάδα και ταυτόχρονα επιδιώκει να καθησυχάσει το λαό μας. Να μας πείσει ότι βρισκόμαστε "μακριά" και "αποστασιοποιημένοι" από τα σύννεφα του πολέμου, από τον κίνδυνο της εμπλοκής.
Λένε συνειδητά ψέματα. Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν και να εφησυχάσουν το λαό. Η όξυνση αυτών των ανταγωνισμών και η τεράστια συγκέντρωση πολεμικών δυνάμεων φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, με θύματα τους λαούς. Με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, η Ελλάδα συμμετέχει, όπως είπαμε για λογαριασμό του κεφαλαίου, στο σχεδιαζόμενο έγκλημα και μάλιστα ως σημαιοφόρος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, διαθέτοντας βάσεις, υποδομές και άλλα μέσα υποστήριξης.
Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει "κανένα αίτημα για ιδιαίτερη λειτουργία της βάσης της Σούδας". Όμως, δεν χρειάζονται κανένα τέτοιο "ιδιαίτερο" αίτημα οι ΗΠΑ για να αξιοποιήσουν το συγκεκριμένο και άλλα πολεμικά ορμητήρια που διατηρούν στη χώρα και τα οποία επεκτείνονται και αναβαθμίζονται μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Δεν μπορεί να ξεχαστεί το γεγονός ότι η Σούδα είναι το ορμητήριο πολλών τέτοιων ιμπεριαλιστικών επιθέσεων και επεμβάσεων σε όλη τη Μέση Ανατολή, πάνω από δυο δεκαετίες.
Ταυτόχρονα, η Ελλάδα συμμετέχει σε ΝΑΤΟικές στρατιωτικές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις που συνιστούν πρόβα πολέμου, διαθέτει μέσα που συνοδεύουν τα αμερικανικά και άλλα πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ, κατόπιν πρόσκλησής της, το ΝΑΤΟ έχει καταστήσει το Αιγαίο επιχειρησιακό χώρο στην αντιπαράθεσή του με τη Ρωσία.
Όλα τα κόμματα της πλουτοκρατίας στην Ελλάδα εξωραΐζουν το ρόλο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, καλλιεργώντας ότι είναι ασπίδα απέναντι στην κλιμάκωση της επιθετικότητας της τουρκικής αστικής τάξης, κρύβοντας επιμελώς τόσο τις ιστορικές τους ευθύνες για την κατοχή της Κύπρου και για το αιματοκύλισμα δεκάδων λαών, αλλά και τη στάση "Πόντιου Πιλάτου" που κρατούν στις σύγχρονες στρατιωτικές προκλήσεις της Τουρκίας, παράλληλα με τη δολοφονική δράση αυτών των ιμπεριαλιστικών ενώσεων από την Ουκρανία, την Ασία, έως την Αφρική. Στην όξυνση των αντιθέσεων για την εδαφική και ενεργειακή "λεία" βρίσκεται η αιτία της κλιμάκωσης της στρατιωτικής δράσης της τουρκικής αστικής τάξης και ο ανταγωνισμός της με την αστική τάξη στην Ελλάδα. Όλοι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι έχουν τέτοια αφετηρία και όχι τα προσωπικά χαρακτηριστικά των ηγετών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, είτε αυτός είναι ο Τράμπ, ο Ερντογάν ή οποιοσδήποτε άλλος.
Το ΚΚΕ απευθύνεται ιδιαίτερα στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και τους στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους. Τους λέμε για άλλη μια φορά ότι η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς δεν είναι προς όφελος του λαού μας, δεν είναι προς όφελος κανενός λαού της περιοχής. Οι Έλληνες στρατιώτες δεν πρέπει να γίνουν θυσία στην κρεατομηχανή που στήνουν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στην περιοχή. Ο αδικοχαμένος σμηναγός έχασε τη ζωή του στην υπηρεσία για την υπεράσπιση των συνόρων της χώρας μας. Σύνορα, όμως, που δεν αναγνωρίζουν ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε η ΕΕ, αφού τα θεωρούν ενιαίο επιχειρησιακό χώρο.
Η αποστολή των ενόπλων δυνάμεων για τη διαφύλαξη των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας δεν συμβαδίζει με τη συμμετοχή τους στο ΝΑΤΟ και στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις. Για αυτή την αλήθεια που διατράνωσε πρόσφατα ένας στρατιώτης σε αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ, τιμωρήθηκε από τη μονάδα του. Είναι μια απαράδεκτη ενέργεια που δεν μπορεί όμως να λυγίσει και να αμαυρώσει την παλικαρίσια στάση του στρατιώτη και όσων στρατιωτών με επιστολές και αναφορές καταγγέλλουν την εμπλοκή της Ελλάδας στο ιμπεριαλιστικό σφαγείο, με ευθύνη των κυβερνήσεων διαχρονικά, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα πραγματικά καθήκοντα των ενόπλων δυνάμεων.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Την ίδια στιγμή που σουλατσάρει αγκαζέ με τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής από στρατόπεδο σε στρατόπεδο. Την ίδια στιγμή που καλλιεργεί τον εφησυχασμό, ότι οι εξελίξεις στην περιοχή και τα σύννεφα του πολέμου που συγκεντρώνονται στη Συρία δεν θα εμπλέξουν την Ελλάδα.
Και από αυτό εδώ το βήμα επαναλαμβάνουμε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση και στα κόμματα του κεφαλαίου. Καλούμε το λαό μας να οργανωθεί και να παλέψει ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να υπερασπιστεί τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, αλλά ταυτόχρονα να μην έχει καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση, στα κόμματα του κεφαλαίου και την αστική τάξη. Να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στην πολιτική της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που γεννά εκμετάλλευση, πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη των λαών».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.