Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Σάββατο, 14 Απριλίου 2018

Τώρα με το ΚΚΕ: Μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο − ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ματώνουν τους λαούς − Η ΑΝΕΛέητη ΣΥμμορία συμμετέχει στο έγκλημα − Δημήτρης Κουτσούμπας: Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Όλοι μας βράζουμε στο ίδιο καζάνι της εκμετάλλευσης των καπιταλιστών (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Άμεση απάντηση στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα έστειλε η συγκέντρωση του ΚΚΕ
Σάββατο 14/04/2018 - 20:43 - Ενημέρωση: Σάββατο 14/04/2018 - 21:21
Άμεση και αποφασιστική απάντηση στην ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ, Γαλλίας και Μ. Βρετανίας στη Συρία, με την ανοχή των ΝΑΤΟ - ΕΕ και τη συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης, έδωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι και συνταξιούχοι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και διαδήλωσαν με πορεία ως την αμερικάνικη πρεσβεία, περνώντας έξω από τις πρεσβείες και των άλλων πρωταγωνιστών του ιμπεριαλιστικού μακελειού.
Με τα συνθήματα «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Εχθροί μας δεν είναι οι γείτονες λαοί, είναι οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί» και «Ένας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός» δονούσαν την ατμόσφαιρα κατά τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και την πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. 
Στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. (Δείτε πιο κάτω)
Μαζικά και δυναμικά ακολούθησε πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Στην κεφαλή ήταν το πανό της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ που έγραφε: «Όχι στην επέμβαση στη Συρία. ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ματώνουν τους λαούς. Η κυβέρνηση στηρίζει το έγκλημα» και ακολουθούσαν τα πανό των κομματικών οργανώσεων.
Το ιδιαίτερο χειροκρότημα απέσπασαν οι φαντάροι οι οποίοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση, ενώ ακουγόταν το σύνθημα «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά».
Οι διαδηλωτές, έξω από τις πρεσβείες έκαψαν τις σημαίες των κρατών που εξαπέλυσαν τα ξημερώματα τη νέα ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία και πέταξαν μπογιές στις πρεσβείες και τα γραφεία της ΕΕ, γράφοντας και συνθήματα στους τοίχους τους. 
Πρώτος σταθμός της πορείας η γαλλική πρεσβεία, στον τοίχο της οποίας οι διαδηλωτές έγραψαν με κόκκινη μπογιά «Φονιάδες των λαών», πέταξαν μπογιές στο κτίριο και έκαψαν τη γαλλική σημαία.
«Φονιάδες, ληστές, υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές», το σύνθημα που βροντοφώναξαν έξω από τα γραφεία της ΕΕ, ενώ έκαψαν τη σημαία της ΕΕ, έβαψαν στον τοίχο «Φονιάδες των λαών» και πέταξαν μπογιές στο κτίριο.
Στη συνέχεια, ο «τίτλος» του σφαγιαστή των λαών αποδόθηκε στην πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας, όπου έκαψαν τη σημαία της χώρας, έγραψαν «Φονιάδες των λαών» στο μαντρότοιχο της πρεσβείας και πέταξαν μπογιές στο κτίριο.
«Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και «Έξω το ΝΑΤΟ να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις» τα συνθήματα που ακούστηκαν έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία, όταν έφθασε η πορεία της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.
Οι διαδηλωτές έκαψαν σημαία των ΗΠΑ, ενώ έγραψαν στο οδόστρωμα «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» με υπογραφή ΚΚΕ και πέταξαν μπογιές πάνω από τις κλούβες της αστυνομίας προς την αμερικάνικη πρεσβεία, οι οποίες έπεσαν στον περίβολο. Την ώρα που γραφόταν το σύνθημα στο οδόστρωμα, δόθηκε «άνωθεν εντολή» να δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος έξω από την πρεσβεία, κάτι που δεν πέρασε.
«Τραμπ, Μέι και Μακρόν είσαστε φονιάδες των λαών» και «Ένας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός», φώναζαν  οι διαδηλωτές καθώς περνούσαν μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία.
902
*
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στη συγκέντρωση ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία
Σάββατο 14/04/2018 - 19:21 - Ενημέρωση: Σάββατο 14/04/2018 - 21:17
Δυναμικό μήνυμα αντίστασης στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και αποφασιστικής καταδίκης της νέας επίθεσης των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, έστειλε η μαζική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα στο Σύνταγμα το απόγευμα του Σαββάτου 14 Απρίλη, στην οποία μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος,  Δημήτρης Κουτσούμπας.
Ύστερα από την συγκέντρωση και την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, οι διαδηλωτές πορεύτηκαν προς την αμερικάνικη πρεσβεία, περνώντας έξω από τις πρεσβείες και των άλλων πρωταγωνιστών του νέου ιμπεριαλιστικού μακελειού.
Στην ομιλία του στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ο Δ. Κουτσούμπας είπε: 
«Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Απόψε από δω, από το Σύνταγμα, στέλνουμε μήνυμα αντίστασης στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Στέλνουμε μήνυμα αποφασιστικής καταδίκης της νέας επίθεσης στη Συρία που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Επίθεση που ήδη κοστίζει σε ζωές αμάχων και σε τραυματισμούς πολλών ακόμη.
Οι ιμπεριαλιστές ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής. Καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. Τώρα ανακάλυψαν επιθέσεις με χημικά όπλα του Άσαντ μέσα στη χώρα του.
Μήπως, αλήθεια, είναι τυχαίο ότι η επίθεση έγινε ανήμερα της επίσκεψης στη Συρία κλιμακίου της διεθνούς επιτροπής για την απαγόρευση των χημικών όπλων, που η συριακή κυβέρνηση είχε αποδεχθεί; Είναι μήπως τυχαίο ότι αυτή η επίθεση έγινε σε μια περίοδο που υποχωρούσε ο στρατός των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος είχε στηριχθεί αρχικά από τις ΗΠΑ κι άλλες περιφερειακές δυνάμεις; Μήπως είναι τυχαίο, ότι αυτή η επίθεση, σήμερα τα ξημερώματα, έγινε τη ώρα που ο συριακός στρατός ανακτούσε ένα σημαντικό μέρος του ελέγχου της χώρας του και νικούσε σε όλα τα μέτωπα τους ξένους εισβολείς;
Δεν μας ξεγελούν τα προσχήματα

Ποιον λοιπόν συμφέρει αυτή τη στιγμή η υπόθεση των χημικών; Είναι ξεκάθαρο. Μόνον αυτούς που αναζητούν προφάσεις και προσχήματα για να εξαπολύουν τις επιθέσεις τους κατά των λαών.  Δεν μας ξεγελούν τα προσχήματα. Τους έχουμε μάθει πια, τους έχουν μάθει ο λαοί. Είπαν πολλά ψέματα τα τελευταία χρόνια, για να δικαιολογήσουν τις επεμβάσεις τους.
Ο λαός μας θυμάται και τα ψέματα που είπαν για να κάνουν τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία. Και τα ψέματα για το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη. Και τα απανωτά ψέματα για τη Συρία, που ο λαός της ζει το δράμα του πολέμου, του ξεριζωμού, της προσφυγιάς εδώ 7 χρόνια. Ο λαός μας θυμάται όλα τα προσχήματα που αξιοποίησαν ένα προς ένα. Πότε τους έπιανε ο πόνος για τα "δικαιώματα των μειονοτήτων". Πότε ανακάλυπταν "όπλα μαζικής καταστροφής". Πότε σήκωναν τη σημαία της δήθεν "καταπολέμησης της τρομοκρατίας".
Και μετά… αφού πρώτα είχαν ισοπεδωθεί χώρες, αφού πρώτα είχαν δολοφονηθεί και ξεριζωθεί λαοί, αφού είχαν ξαναχαραχτεί τα σύνορα με το αίμα αυτών των λαών, αποκαλύπτονταν ότι όλα αυτά ήταν αέρας κοπανιστός. Ότι τίποτε από αυτά δεν ίσχυε.
Πουλάνε, λοιπόν, "φύκια για μεταξωτές κορδέλες", όλοι εκείνοι που καλούν το λαό μας και τους άλλους λαούς να αποδεχθούν, να στηρίξουν ή έστω να δείξουν ανοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Το ίδιο κάνουν και όσοι στη χώρα μας υιοθετούν τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών, αναπαράγουν τα ψέματά τους. Θέλουν να εκβιάσουν τη στήριξη του λαού μας στη συμμετοχή της χώρας μας.
Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τα άλλα κόμματα, υιοθέτησαν από την πρώτη στιγμή τα σαθρά προσχήματα περί ρίψης χημικών όπλων. Όποιος κατά τύχη άκουγε σήμερα το πρωί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ σε τηλεοπτικά πάνελ, θα νόμιζε ότι ανήκουν στο ίδιο κόμμα. Καμιά ουσιαστική διαφορά. Και οι δυο "ΝΑΤΟ και ξερό ψωμί". Και οι δυο "Ευρωπαϊκή Ένωση και ξερό ψωμί". Και οι δυο στρατιωτικο-πολιτική συνεργασία με το Ισραήλ, που αυτές τις μέρες δολοφονεί ψυχρά τον Παλαιστινιακό λαό. Οι όποιες επιμέρους διαφοροποιήσεις τους δεν ακυρώνουν τη στρατηγική τους σύμπλευση σε μεγάλα κρίσιμης σημασίας ζητήματα. Όλοι τους θέλουν να κρύψουν τους πραγματικούς στόχους των συμμάχων τους, που είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων, των σφαιρών επιρροής. Αυτός ο στόχος τούς φέρνει σε αντιπαράθεση με άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και περιφερειακές δυνάμεις. Με κυβερνήσεις που δεν τους είναι αρεστές, γιατί υπηρετούν ανταγωνιστικά σχέδια. Η όξυνση των ανταγωνισμών, σε συνδυασμό με την τεράστια συγκέντρωση αντιμαχόμενων πολεμικών δυνάμεων στην περιοχή, μας φέρνει στα πρόθυρα ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου.
Οι αρνητικές συνέπειες ενός τέτοιου πολέμου, θα είναι απρόβλεπτες για τους λαούς τόσο της περιοχής, όσο και όλου του κόσμου. Θα κοστίσει ακόμη περισσότερο σε ανθρώπινες ζωές. Θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα κύματα των προσφύγων και ξεριζωμένων, για τους οποίους οι θύτες -κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί- χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.
Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος αποτελεί τη διέξοδο για το κεφάλαιο, όταν το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και του κέρδους δεν μπορεί να λύσει με διαφορετικό τρόπο -δηλαδή με εμπορικούς “πολέμους” και αντιλαϊκά μέτρα- τα τεράστια αδιέξοδά του. Αποτελεί τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής που βυθίζει τους λαούς στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Η κυβέρνηση συμμετέχει ενεργά στο μακελειό
 
Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Σήμερα από δω, από το Σύνταγμα στέλνουμε μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Είναι ψέμα ότι δήθεν η χώρα μας είναι αμέτοχη απέναντι στη νέα επίθεση! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συμμετέχει και μάλιστα με τα μπούνια, ενεργά και με αναβαθμισμένο ρόλο στο νέο έγκλημα των ιμπεριαλιστών. Έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί εμπλέκει τη χώρα, το λαό μας, ακόμη πιο βαθιά σ’ αυτό το μακελειό για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικεί συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας και των αγορών. Εξωραΐζει συστηματικά κι απροκάλυπτα τον αμερικανικό και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό.
Πριν λίγους μήνες όλοι και όλες θυμόμαστε ότι οι κυβερνώντες έστηναν φιέστες στον Μακρόν για να μιλήσει στους Έλληνες για τη "δημοκρατία" από την Πνύκα στην Ακρόπολη και μας τον εκθείαζαν, τον λάνσαραν, ως "αναμορφωτή της ΕΕ"! Πρόσφατα ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε "διαβολικά καλό" τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τραμπ και υπόγραψε στρατιωτικές και άλλες συμφωνίες μαζί του.
Έτσι τον χαρακτήριζε και η ναζιστική Χρυσή Αυγή, όταν χαιρετούσε την εκλογή του τότε, ως πιστό ξενόδουλο τσιράκι των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, που ντύνεται βέβαια με "πατριωτική" προβιά νέων προδοσιών του λαού μας, όπως έκαναν με τους χιτλερικούς προγόνους τους Γερμανούς κατακτητές.
Κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα τον ελληνικό λαό

Λαέ της Αθήνας,
Φίλες και φίλοι,
Εργαζόμενοι της Ελλάδας,
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παίζει ρόλο σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Έχει μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο. Έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση και επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα. Συνεργάζεται στρατιωτικά με κράτη - δολοφόνους, όπως το Ισραήλ. Πρέπει να ντρέπονται.
Αλλά κι εδώ δεν πρωτοτυπούν οι υποκριτές του ΣΥΡΙΖΑ. Κάνουν ό,τι έκανε πάντα η αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία. Ότι έκανε και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πριν λίγα χρόνια. Από τη μια μεριά έδινε "γη και ύδωρ" στους ιμπεριαλιστές για να εξαπολύουν τις επιθέσεις τους, στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και από την άλλη, έβγαζαν δακρύβρεχτες ανακοινώσεις για τους πολέμους, προσπαθώντας να δικαιολογηθούν και για τις "δεσμεύσεις που ως χώρα είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν"!
Τα ίδια κάνει σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειές της να εμφανιστεί "αθώα του αίματος" στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που κλιμακώνεται. Δεν είναι όμως αθώα του αίματος που χύνεται. Κι ας παριστάνουν οι υπουργοί και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων τους "έκπληκτους" για το μακελειό και για την "αναλγησία" των "ισχυρών"!
Η πραγματικότητα δείχνει ότι είχαν και έχουν άμεση εμπλοκή σε αυτό το έγκλημα διαρκείας. Οι χιλιάδες ανεφοδιασμοί αμερικανικών πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών σε ελληνικό έδαφος, στη βάση της Σούδας και αλλού. Η στάθμευση των drones των ΗΠΑ στη Λάρισα. Η στήριξη με υποδομές αλλά και έμψυχο υλικό που παρέχουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στις αποστολές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Το διαρκές "αλώνισμα" της ΝΑΤΟικής αρμάδας στο Αιγαίο. Όλα αυτά δεν είναι απλά "συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας". Είναι καραμπινάτη συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις, που σήμερα περνάνε σε νέα φάση, με πιθανότητα γενίκευσης.
Γι' αυτό είναι τουλάχιστον υποκριτικές οι "διαπιστώσεις" του ΣΥΡΙΖΑ περί "πυραύλων που δεν φέρνουν την ειρήνη"! Γιατί πρόκειται για πυραύλους στους οποίους η κυβέρνηση έχει δώσει το "πράσινο φως", μετά τις συμφωνίες με τον Τραμπ, να φορτώνονται από ελληνικά λιμάνια και αεροδρόμια στις πολεμικές μηχανές των ΗΠΑ.
Ποιον κοροϊδεύουν οι κύριοι της κυβέρνησης; Αυτοί δεν είναι που μόλις προχτές συμφώνησαν με τις ΗΠΑ για "αναβάθμιση" των εγκαταστάσεων της Σούδας; Αυτοί δεν είναι που συμφώνησαν για την κατασκευή προβλήτας και λιμενικών εγκαταστάσεων για τις αμερικανοΝΑΤΟικές ανάγκες, καθώς και για ανάπτυξη αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ; Έλεος πια!
Κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό μπροστά στα μάτια του! Η κοροϊδία τους καλά κρατεί, όταν επίσης ισχυρίζονται ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θωρακίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας και μάλιστα, για τον επιπλέον λόγο ότι έχουν "διαταραχτεί οι σχέσεις Τουρκίας - ΝΑΤΟ". Όμως η Τουρκία βγήκε σήμερα και είπε στους Αμερικάνους, στους Βρετανούς και στους Γάλλους ότι καλά έκαναν και έριξαν πυραύλους, τάχθηκαν στο πλευρό τους. Και σε αυτό δεν τους εμπόδισε η πιο στενή τελευταία σχέση τους με τη Ρωσία.
Τα κυβερνητικά στελέχη στη γνωστή λογική που έχει πληρώσει ακριβά ο λαός μας, αυτή του μικρότερου κακού, λένε ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα χωρίς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ότι τώρα τα σύνορα προστατεύονται γιατί είναι και "σύνορα της Ευρώπης"! Αυτής της Ευρώπης που σήμερα μετά τους βομβαρδισμούς, βγήκε ο Τουσκ και έδωσε πλήρη στήριξη στους "συμμάχους της ΕΕ", όπως τους αποκάλεσε, δηλαδή, τον Τραμπ, την Μέι, τον Μακρόν.
Δεν ντρέπονται λιγάκι; Δεν βλέπουν ότι τα σύνορα της Ελλάδας έχουν γίνει "σουρωτήρι" και ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα αμφισβητούνται όλο και περισσότερο, μαζί με τις Διεθνείς Συνθήκες που τα κατοχυρώνουν;
Μόλις σήμερα ήρθε στο φως της δημοσιότητας από διάφορα μέσα ενημέρωσης νέα παρέμβαση της Τουρκίας, με επιστολή της προς τον ΟΗΕ, με την οποία προχωρά επισήμως, σε πλήρη αμφισβήτηση της ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας και του δικαιώματος του Καστελόριζου σε θαλάσσιες ζώνες, αντιδρώντας στην κατάθεση στο διεθνή οργανισμό του Κοινού Ανακοινωθέντος της Τριμερούς Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου.
Παράγοντες ανασφάλειας και αλλαγής συνόρων ΝΑΤΟ και ΕΕ

Φίλες και φίλοι,
Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν προστατεύει ούτε τον ελληνικό ούτε και κανέναν άλλο λαό. Γιατί, τι είδους "προστασία" μπορεί να προσφέρει ένας οργανισμός που είναι σε φάση πολεμικής προετοιμασίας, που εδώ και χρόνια εξοπλίζεται και έχει καταστρώσει επιθετικό επιχειρησιακό σχεδιασμό για να αντιμετωπίσει ανταγωνιστικές δυνάμεις, όπως η Ρωσία; Κι όλα αυτά με τη σύμφωνη γνώμη όλων των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά;
Τι προστασία μπορεί να παράσχει στο λαό το ΝΑΤΟ, που η κυβέρνηση ανεμίζει με πάθος τη σημαία του, όταν είναι γνωστό ότι πρόκειται για οργανισμό που δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, δηλαδή μεταξύ των "συμμάχων" Τουρκίας - Ελλάδας; Αυτήν την "προστασία" την έχουν δοκιμάσει επανειλημμένα κι άλλοι λαοί, όπως στα Βαλκάνια, στην Κύπρο και αλλού. Αλλά και ο ελληνικός λαός, με το γκριζάρισμα του Αιγαίου, που φέρει τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, την ένταση της τουρκικής προκλητικότητας, με αποτέλεσμα ακόμα και δυστυχήματα. Όπως ο χαμός του Έλληνα πιλότου σμηναγού, Γιώργου Μπαλταδώρου, την περασμένη Πέμπτη, τον οποίο, ο ελληνικός λαός κήδεψε σήμερα με τιμές ήρωα, στο χωριό της καταγωγής του στο νομό Καρδίτσας. Και με αφορμή αυτή μας την εκδήλωση, εκφράζουμε για μια ακόμα φορά δημόσια τα θερμά συλλυπητήριά μας προς την οικογένειά του.
Η όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας, αποτελεί κομμάτι των συνολικότερων εξελίξεων στην περιοχή. Για λογαριασμό των συμφερόντων της δικής της αστικής τάξης, η Τουρκία παζαρεύει τις σχέσεις της τόσο με το ΝΑΤΟ, όσο και με τη Ρωσία.
Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες ανασφάλειας, αποσταθεροποίησης κι αλλαγής συνόρων. Δεν νοιάζονται για τους λαούς και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Νοιάζονται μόνο για την προώθηση των δικών τους συμφερόντων. Κι αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές στην ιστορία.
Να μην πληρώσει και με το αίμα του ο λαός τα κέρδη του κεφαλαίου!

Φίλες και φίλοι,
Απόψε από δω, από το Σύνταγμα απευθυνόμαστε στους εργάτες, στους άνεργους, στους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, εμπόρους, επιστήμονες, αγρότες, τις γυναίκες και τα παιδιά τους. Τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός!
Ο λαός μας πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει μεγάλο τίμημα, με μειώσεις μισθών, συντάξεων, εισοδήματος, με σκληρή φορολογία, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Δεν πρέπει να πληρώσει και με νέες περιπέτειες, πάλι για την εξασφάλιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας και την εξασφάλιση κομματιού της μοιρασιάς της λείας για τα μονοπώλια, αφού αυτό επιδιώκεται μέσω των επεμβάσεων και των πολέμων.
Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για να κλείσει η βάση της Σούδας κι όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Για να κλείσουν οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο που είναι ορμητήρια θανάτου. Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Για την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Μαζί με τον αγώνα για το μεροκάματο, για την ανάκτηση των απωλειών τους, για τις Συλλογικές Συμβάσεις, δίνουμε τη μάχη ενάντια στην εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Απαντάμε επιθετικά στην ψυχροπολεμική προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι δήθεν αυτή η εμπλοκή και η συμμετοχή σε επιθετικούς συνασπισμούς είναι μονόδρομος γιατί δήθεν διαφορετικά η χώρα θα "απομονωθεί"!!!
Η αλήθεια είναι ότι η συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς είναι αυτή που απομονώνει τους λαούς. Που υποδαυλίζει τους εθνικισμούς, τους αλυτρωτισμούς και τις αλλαγές συνόρων. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Όλοι μας βράζουμε στο ίδιο καζάνι της εκμετάλλευσης των καπιταλιστών. Έχουμε τον ίδιο εχθρό, τις αστικές τάξεις στις χώρες μας, τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τους.
Συντονίζουμε τη δράση με Κομμουνιστικά κι Εργατικά κόμματα από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια, από όλο τον κόσμο. Η χθεσινή κοινή ανακοίνωση των 33 Ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, οι κινητοποιήσεις σε μια σειρά χώρες, όπως και σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας αυτές τις ημέρες, είναι ένα καλό βήμα παραπέρα οργάνωσης της πάλης, του συντονισμού, της αλληλεγγύης των λαών.
Με την αλληλεγγύη και την κοινή μας πάλη μπορούμε να ορθώσουμε τείχος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να βάλουμε στο στόχαστρο το σάπιο σύστημα που γεννά συνεχώς φτώχεια, κρίσεις, πολέμους. Σε αυτόν το δρόμο κανένας λαός δεν θα είναι "μόνος του", όπως συμβαίνει σήμερα, είτε με τον πόλεμο ή με τη δήθεν "ειρήνη" με το "πιστόλι στον κρόταφο". Αντίθετα, θα αναπτυχθεί η διεθνιστική αλληλεγγύη, θα πάψουν οι αμφισβητήσεις συνόρων και των Συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
Λαέ της Αθήνας,
Συνεχίζουμε δυναμικά! Προχωράμε μπροστά!
Οι ιμπεριαλιστές την γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν!
Τώρα με το ΚΚΕ. Αντεπίθεση λαέ!».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.