Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018

Διαμάντω Μανωλάκου: Νομοσχέδιο για την αύξηση κερδοφορίας των εφοπλιστών - Αντεργατικό (αλλά με διαβούλευση!!) και επικίνδυνο για την ασφάλεια της ζωής στη θάλασσα (VIDEO)

*
«ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ» ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ
Δ. Μανωλάκου: Αντεργατικό και επικίνδυνο νομοσχέδιο
Δευτέρα 02/04/2018 - 15:31 - Ενημέρωση: Δευτέρα 02/04/2018 - 17:51
Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας που απελευθερώνει τις ομαδικές απολύσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΑΝΕΛ και Ποτάμι. Παρών ψήφισαν Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων.
Το ΚΚΕ καταψήφισε διότι «το παρόν νομοσχέδιο είναι βαθιά αντεργατικό» όπως τόνισε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, καταγγέλλοντας το αντεργατικό έκτρωμα που φέρνει ομαδικές απολύσεις στα καράβια.

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας (βλέπε στον παραπάνω σύνδεσμο της Μποτίλιας), που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, ενσωματώνει στην ελληνική νομοθεσία την Οδηγία 2105/1794 της ΕΕ για ομαδικές απολύσεις ναυτεργατών, εφόσον αυτές γίνονται μετά από «διαβούλευση».
Η Δ. Μανωλάκου υπογράμμισε ότι η το νομοσχέδιο δίνει το δικαίωμα στους εφοπλιστές να υπερβαίνουν νόμιμα τα όρια των ομαδικών απολύσεων, καθιερώνοντας μια διαδικασία ψευτοσυμμετοχής, η οποία συνιστά  
«διαβούλευση για το πώς θα περάσει η θηλιά της απόλυσης». Όπως είπε, το νομοσχέδιο είναι «επικίνδυνο για την ασφάλεια της ζωής στη θάλασσα, αφού μειώνονται οι οργανικές θέσεις στο ελάχιστο δυνατό για την αύξηση της κερδοφορίας των εφοπλιστών».
Η βουλευτής του ΚΚΕ εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα και την πάλη του ταξικού ναυτεργατικού κινήματος για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για αναπλήρωση των απωλειών, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Επίσης, κάλεσε τους εργάτες της θάλασσας σε κοινή πάλη με τους εργάτες της στεριάς, ξεκαθαρίζοντας πως «η ικανοποίηση των εργατικών - λαϊκών αναγκών απαιτεί πάλη ενάντια στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, τα μονοπώλια, την ΕΕ και όλες τις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες, ώστε τα καράβια και ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι να περάσουν στην λαϊκή ιδιοκτησία, με τον εργαζόμενο λαό στην εξουσία».
Παράλληλα, η Δ. Μανωλάκου αναφέρθηκε στο πλοίο «Moby Love» που εντοπίστηκε το καρκινογόνο υλικό του αμιάντου, και στο οποίο εργάστηκαν απροστάτευτοι οι εργαζόμενοι που έκαναν τις επισκευές και το πλήρωμα. Όπως κατήγγειλε, ενώ είναι ακόμα σε εξέλιξη η έρευνα του εισαγγελέα, «μαθαίνουμε ότι δίνετε άδεια να αποπλεύσει το συγκεκριμένο πλοίο, εμείς σας το λέμε, θα είναι ντροπή».
Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ σχολίασε τις τροπολογίες του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και τις τροπολογίες του υπουργείου Υγείας:
Στη δευτερολογία η Δ. Μανωλάκου σημείωσε ότι η κυβέρνηση αντί να καταργήσει επικαλείται το νόμο του Λασκαρη που αξιοποιούν οι εφοπλιστές για να απαγορεύουν την απεργία στους ναυτικούς τονίζοντας ότι είναι ντροπή:
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.