Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Η ΕΕΔΔΑ για την επίθεση των χρυσαυγιτών στη Μυτιλήνη: Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα προσφύγων και μεταναστών, κομμάτι της παγκόσμιας εργατικής τάξης, που υποφέρουν από ιμπεριαλιστικούς πολέμους, επεμβάσεις, εκμετάλλευση. Απαιτούμε τον άμεσο απεγκλωβισμό τους

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΕΕΔΔΑ)
Ηπείρου 5,  10433 Αθήνα
Τηλ.: 210 3813052 
Fax: 210 3831603  E-mail: eedda@otenet.gr
Web: www.eedda.gr
ΑνακοΙνωση - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - για ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ Στη ΜυτιλΗνη
Η αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη, που όλο το προηγούμενο διάστημα έδειξαν οι κάτοικοι της Μυτιλήνης προς τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρήκαν καταφύγιο στο νησί τους, αμαυρώθηκε μέσα σε μια νύχτα.
Ομάδες γνωστών μελών της Χρυσής Αυγής, παρέα με άλλους ακροδεξιούς, κύρια νεαρούς, επιτέθηκαν άγρια πετώντας φωτοβολίδες, κροτίδες, πέτρες, σιδερικά φωνάζοντας «κάψτε τους» εναντίον εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών που από την περασμένη Τρίτη είχαν στρατοπεδεύσει στην πλατεία της πόλης διαμαρτυρόμενοι για την αργοπορία στις διαδικασίες έγκρισης ασύλου τους έτσι ώστε να μπορέσουν να φύγουν από το νησί και να αναζητήσουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης σε άλλη περιοχή της χώρας μας.
Η γνωστή ομάδα της Λέσβου από προηγούμενη επίθεση, τον Σεπ. 2016
Αποτέλεσμα της δολοφονικής αυτής επίθεσης ήταν ένας αδιευκρίνιστος αριθμός τραυματισμένων προσφύγων και μεταναστών να μεταφερθούν για περίθαλψη στο νοσοκομείο του νησιού, δεκάδες από αυτούς να συλληφθούν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που ήταν επιφορτισμένες με την προστασία τους, καθώς και η βίαιη μεταφορά των υπόλοιπων στη Μόρια. Αντίθετα, καμία σύλληψη ή προσαγωγή δεν πραγματοποιήθηκε για τα επιτιθέμενα φασιστοειδή.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει ακέραια την ευθύνη για τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν πρόσφυγες και μετανάστες, γιατί έχει συμφωνήσει με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης κρατώντας τους εγκλωβισμένους στη χώρα μας αντί να εκδώσει τα απαραίτητα έγγραφα για να πάνε στον προορισμό της επιλογής τους. Παράλληλα, στοιβάζοντάς τους κατά χιλιάδες στα νησιά, δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες, που εκμεταλλεύονται επιτήδειοι πατριδοκάπηλοι, για να ρίξουν στις πλάτες τους όλο το φταίξιμο για τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής κρίσης που ταλανίζει το λαό μας. Επιπλέον, έχει εναποθέσει την ευθύνη της λύσης για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν όλοι αυτοί οι κατατρεγμένοι σε κάθε λογής ΜΚΟ, πολλές από τις οποίες έχουν καταγγελθεί για ύποπτες διασυνδέσεις και οικονομικές συναλλαγές.
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τη δράση των φασιστικών ομάδων στη Μυτιλήνη και όπου αλλού αυτές δραστηριοποιούνται, καθώς και την ανοχή της κυβέρνησης σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Απαιτεί τον άμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά, την επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης ασύλου και την άμεση προώθησή τους στις χώρες επιλογής τους.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα προσφύγων και μεταναστών, αναπόσπαστου κομματιού της παγκόσμιας εργατικής τάξης, που υποφέρουν τα πάνδεινα από ιμπεριαλιστικούς πολέμους, επεμβάσεις, εκμετάλλευση.
Αθήνα, 24 Απρίλη 2018

GREEK COMMITTEE FOR  INTERNATIONAL DEMOCRATIC SOLIDARITY (EEDDA)
5 Ipirou Str.,  10433 Athens, Greece
Tel.: +30 210 3813052  Fax: +30 210 3831603  E-mail: eedda@otenet.gr
Web: www.eedda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.