Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Ο ΤσΗΠΑς στο Λαύριο: Στα χέρια του κεφαλαίου η ανάπτυξη και το «αύριο» − Μεγάλη κινητοποίηση συνδικάτων-φορέων: Φτώχια και μιζέρια για τα αφεντικά − ΚΚΕ: Τυμβωρυχία με τη Μακρόνησο και δυνάμεις καταστολής για τον εχθρό λαό (4 VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΛΑΥΡΙΟ
Όχι σε αναπλήρωση των λαϊκών απωλειών λόγω μνημονίων το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα
Σάββατο 31/03/2018 - 22:15
Μονιμοποίηση των επιπτώσεων των μνημονίων σε λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του στο 12ο περιφερειακό συνέδριο που διοργανώθηκε στο Λαύριο, όπου επίσης διοργανώθηκε κινητοποίηση από συνδικάτα και φορείς ενάντια στην κυβερνητική φιέστα (βλέπε πιο κάτω).

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σχόλιο για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο «αναπτυξιακό» συνέδριο της Αν. Αττικής
Κυριακή 01/04/2018 - 10:47 - Ενημέρωση: Κυριακή 01/04/2018 - 11:22
Σε σχόλιό του για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο «αναπτυξιακό» συνέδριο της Ανατολικής Αττικής, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Όσο αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει "προοδευτικές" αλλαγές στο Σύνταγμα, μαζί με το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, άλλο τόσο αλήθεια είναι ότι η ανάπτυξη που υπόσχεται ο κ. Τσίπρας θα είναι "δίκαιη" και η έξοδος από τα μνημόνια "καθαρή", με τους εκατοντάδες ψηφισμένους αντιλαϊκούς νόμους να παραμένουν και να ενισχύονται.
Όσο για τις αναφορές του πρωθυπουργού στη Μακρόνησο, πρόκειται για τη γνωστή "τυμβωρυχία" του ΣΥΡΙΖΑ για να κρύψει το αντιλαϊκό του έργο, αλλά και το γεγονός ότι αυτές τις ημέρες το Λαύριο έμοιαζε κατεχόμενη περιοχή από δυνάμεις καταστολής, ενάντια στον "εχθρό λαό"».
902

Δεν αναγνωρίζει η κυβέρνηση την ανάγκη αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος των εργαζόμενων την περίοδο των τριών μνημονίων μιας και η προτεραιότητά της είναι η διευκόλυνση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων που στηρίζεται στους χαμηλούς μισθούς και αφαίρεση εργατικών δικαιωμάτων.
Με το πρόσχημα να μην ξαναπέσουμε στην κρίση ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως «τώρα είναι η ώρα που πρέπει να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα σε στέρεες βάσεις να μην κάνουν τα λάθη του παρελθόντος» και για «να μην γυρίσουμε στην Ελλάδα του πριν το 2009».
Έστειλε σαφές μήνυμα προς αγορές, δανειστές και επενδυτές πως η κυβέρνησή του θα τηρήσει τη δέσμευση για τη συγκρότηση ενός ελληνικού προγράμματος μέτρων που θα διατηρεί όλο το μνημονιακό οπλοστάσιο υπέρ των επιχειρήσεων.
Ωστόσο, για επικοινωνιακούς λόγους, ισχυρίστηκε ότι τον Αύγουστο «βγαίνουμε καθαρά και οριστικά από τα μνημόνια» όταν απομένουν 88 προαπαιτούμενα προς υλοποίησης και ακολουθούν από το 2019 η νέα μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου ορίου υπό την αυστηρή επιτήρηση της ΕΕ, πιθανά και του ΔΝΤ.
Για τους ίδιους επικοινωνιακούς λόγους μίλησε και πάλι για «δίκαιη ανάπτυξη, τα οφέλη της οποίας θα μοιράζονται δίκαια» επιχειρώντας να καλλιεργήσει κλίμα αναμονής στο λαό, στον οποίο μοιράζονται τα χαράτσια της φοροεπιδρομής.
Οι επικοινωνιακές κορώνες του Αλέξη Τσίπρα περιελάμβαναν και την προσπάθεια να φιλοτεχνηθεί το «αριστερό προφίλ» μιας αντιλαϊκής κυβέρνησης με αναφορές στο Λαύριο, το οποίο χαρακτήρισε σύμβολο των αγώνων της εργατικής τάξης και τη Μακρόνησο που την αποκάλεσε σύγχρονο μνημείο των αγώνων του λαού μας.
Ικανοποίηση για τη στάση της Φ. Γεννηματά
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας για τη στάση που τηρεί η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά για την αναθεώρηση του Συντάγματος, που όπως όλα δείχνουν αξιοποιείται και για τις διεργασίες αναμόρφωσης του αστικού πολικού σκηνικού.
«Χαίρομαι που η κ. Γεννηματά τουλάχιστον ως προς το θέμα της αναθεώρησης συμφωνεί ότι η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει από αυτή τη Βουλή. Είναι θετικό και το χαιρετίζουμε», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Κατέκρινε τη στάση της ΝΔ και του Ευ. Βενιζέλου λέγοντας πως δεν θέλουν να ξεκινήσει τώρα η διαδικασία διότι «η αναθεώρηση του Συντάγματος θα άρει το καθεστώς προστασίας που προσφέρει ο άθλιος νόμος περί ευθύνης υπουργών, που είχε ως εμπνευστή τον κ. Βενιζέλο».
Με άρθρο της στην εφημερίδα «Τα Νέα» η Φώφη Γεννηματά γράφει πως «υποστηρίζω σθεναρά την αναγκαιότητα να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αναθεώρησης» και προσθέτει ότι «όσοι αρνούνται τη συζήτηση γι' αυτό με τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεχνούν ότι η συζήτηση γίνεται στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και αποσιωπούν τη δυνατότητα της σημερινής πλειοψηφίας να καθορίσει τα άρθρα της αναθεώρησης μόνη της, ερήμην μας».
902
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ» ΦΙΕΣΤΑ
«Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας - Οργάνωση και αγώνας η επιλογή μας» το μήνυμα της διαδήλωσης

(Περίληψη παρακάτω. Ολόκληρη η ομιλία ΕΔΩ)

Σάββατο 31/03/2018 - 20:15 - Ενημέρωση: Κυριακή 01/04/2018 - 12:15
«Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας, οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας» το σύνθημα που κυριάρχησε στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο Λαύριο, ενάντια στην «αναπτυξιακή» φιέστα της κυβέρνησης, ύστερα από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Συνδικάτων της Ανατολικής Αττικής.
Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, γυναίκες και νέοι αρχικά συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα των Μεταλλωρύχων και ακολούθησε πορεία. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες τούς εμπόδισαν να προχωρήσουν προς το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, όπου είχε στηθεί η «αναπτυξιακή» φιέστα της κυβέρνησης. Το γεγονός αυτό, όπως και την έντονη αστυνομοκρατία που παρατηρήθηκε τις τρεις τελευταίες μέρες στο Λαύριο, κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα τους. Η διαδήλωση συνεχίστηκε με πορεία στους δρόμους της πόλης και ολοκληρώθηκε στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων.
Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη», «εμπρός λαέ ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιος» και «τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά, σταθερή δουλειά ζητά η εργατιά» οι διαδηλωτές έστειλαν μήνυμα αντίστασης από έναν τόπο που έχει τη δική του ιστορία, καθώς οι εργάτες του Λαυρίου έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στις ιστορικές κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Με τους μεγάλους απεργιακούς τους αγώνες συνέβαλαν στην κατάκτηση του δικαιώματος στη σύνταξη και τις ΣΣΕ.
Στη συγκέντρωση στο Άγαλμα των Μεταλλωρύχων μίλησε ο Βάλσαμος Συρίγος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου:
(Περίληψη παρακάτω. Ολόκληρη η ομιλία ΕΔΩ)
*
Χαιρέτησαν η Τάνια Κιλιτσλή, δασκάλα και μέλος της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών:
Περιληπτικά, στο χαιρετισμό της η Τ. Κιλιτσλή σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η κανονικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην εκπαίδευση μεταφράζεται σε 25 χιλιάδες αναπληρωτές πανελλαδικά και σε τουλάχιστον έναν στους 4 εκπαιδευτικούς σε σχολεία της περιοχής. Σε τμήματα με 25 μαθητές ακόμα και σε τάξεις κοντέινερ μιας και το ζήτημα της σχολικής στέγης είναι ιδιαίτερα οξυμένο στην Αν. Αττική. Στην ύπαρξη κενών στα σχολεία μέχρι και τώρα, Μάρτη μήνα. «Η κανονικότητά τους είναι να υποδέχονται τους εκπαιδευτικούς που διαδηλώνουν με χημικά, ΜΑΤ και σπασμένα κεφάλια συναδέλφων αποδεικνύοντας έτσι ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι χέρι με την καταστολή», επεσήμανε χαρακτηριστικά.
και ο Αντώνης Παμφίλης από την Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ Λαυρεωτικής:
Περιληπτικά, Ο Αντ. Παμφίλης σημείωσε ότι πάνω από το 30% των μικρών επιχειρήσεων έχουν κλείσει οριστικά και πάνω από το 90% των επιχειρήσεων που προϋπήρχαν έχει μειωμένο τζίρο από 40% ως 80%. Την ίδια ώρα, σημείωσε, οι δήμαρχοι και οι παράγοντες της περιοχής, υποδέχονται τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τα μεγάλα επιχειρηματικά πάρκα μετά Βαΐων και κλάδων. Καταδίκασε την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ που αποδεικνύεται βαρέλι δίχως πάτο για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ. Παράλληλα, απαίτησε να παρθούν πίσω τα απαράδεκτα μέτρα των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.
Η ομιλία του Β. Συρίγου
«Το “αναπτυξιακό” σχέδιο της κυβέρνησης αποτελεί συνέχεια και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, επειδή διατηρεί τον ίδιο στρατηγικό στόχο με τα μνημόνια: Την ανάκαμψη της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου», τόνισε στην ομιλία του ο Βάλσαμος Συρίγος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, προσθέτοντας ότι «ο στόχος αυτός είναι ασύμβατος με την ανάκτηση των απωλειών που είχε ο λαός τα χρόνια της κρίσης, πόσο μάλλον με την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».
Ο Β. Συρίγος σημείωσε ότι «παράλληλα με τον “εθνικό αναπτυξιακό σχεδιασμό” ξεδιπλώνεται και μια πιο επιθετική προσπάθεια από την κυβέρνηση και το κεφάλαιο να αποσπάσουν όχι μόνο ανοχή, αλλά και συναίνεση από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στις αναδιαρθρώσεις που θα κλιμακωθούν τα επόμενα χρόνια. Σπέρνουν αυταπάτες στο λαό ότι ανακτά το δικαίωμα να έχει λόγο και μερτικό στην ανάπτυξη, που μέχρι τώρα τα στερούνταν, εξαιτίας της πολιτικής των μνημονίων, που επιβάλλονταν τάχα από τους δανειστές. Κι όλο αυτό το σερβίρουν κάτω από τον τίτλο “δίκαιη ανάπτυξη”».
«Η ανάκτηση των όποιων δικαιωμάτων μας θα γίνει μόνο μέσα από σκληρή ταξική πάλη σε σύγκρουση με την εργοδοσία και το κράτος», τόνισε ο Β. Συρίγος.
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων σημείωσε ότι «ο υπουργός εξωτερικών με το καουμπόικο καπέλο γυρνοβολάει τα Βαλκάνια ως σύγχρονος γιάνκης για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Το μεγαλύτερο πλυντήριο στην ιστορία της χώρας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» και πρόσθεσε ότι «για τα συμφέροντα των μονοπωλίων μας εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, φέρνουν όλο και πιο κοντά τον πόλεμο».
Ο Β. Συρίγος επεσήμανε ότι «απαιτείται επαγρύπνηση από τον λαό. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, όλα γίνονται για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς» και τόνισε «απαιτούμε τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς. Έξω τώρα η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς». 
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.