Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Λέσβος: Επίθεση ακροδεξιών-φασιστικών ομάδων κατά προσφύγων και μεταναστών − ΚΚΕ: Η κυβέρνηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών − Να δυναμώσει την πάλη κόντρα στην απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και στους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

Η γνωστή ομάδα της Λέσβου από προηγούμενη επίθεση, τον Σεπ. 2016
ΚΚΕ
Ανακοίνωση για την οργανωμένη επίθεση κατά προσφύγων στη Μυτιλήνη
Δευτέρα 23/04/2018 - 10:54
Σε ανακοίνωση για την οργανωμένη επίθεση κατά προσφύγων στη Μυτιλήνη (βλέπε πιο κάτω) το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει την οργανωμένη επίθεση ακροδεξιών - φασιστικών ομάδων κατά προσφύγων και μεταναστών, που ανάμεσά τους υπήρχαν μικρά παιδιά και γυναίκες, που βρίσκονταν στην πλατεία Σαπφούς, στη Μυτιλήνη, διαμαρτυρόμενοι για τον εγκλωβισμό τους στο νησί και τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο hot spot. Ο τρόπος που μεθοδεύτηκε και οργανώθηκε η επίθεση, με τη ρίψη ναυτικών φωτοβολίδων και άλλων επικίνδυνων υλικών, φανερώνει ότι ήταν προσχεδιασμένη. Ο ξυλοδαρμός και ο τραυματισμός δεκάδων προσφύγων δείχνει την αγριότητα κατά απροστάτευτων ανθρώπων και δημιουργεί εύλογα ερωτήματα εάν επιδίωκαν να υπάρξουν ακόμα και νεκροί.
Η κυβέρνηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών για την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Λέσβο και σε άλλα νησιά του Αιγαίου, με τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων - μεταναστών σε απαράδεκτες συνθήκες. Ακόμα ευθύνεται, γιατί δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για την προστασία και την αποζημίωση των κατοίκων γύρω από τα hot spots, από τις ζημιές που έχουν υποστεί.
Το ΚΚΕ απαιτεί εδώ και τώρα τον άμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και των μεταναστών από τα νησιά, με τη μεταφορά τους σε κέντρα της ηπειρωτικής χώρας, όπου να γίνεται η κατάθεση των εγγράφων για την έκδοση ασύλου, με προορισμό τη χώρα που επιθυμούν.
Οι ακροδεξιές φασιστικές ομάδες αξιοποίησαν το κάλεσμα που είχε προηγηθεί, για συλλαλητήριο στο χώρο ανάρτησης της ελληνικής σημαίας στη Μυτιλήνη, υπέρ της απελευθέρωσης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται άδικα στις φυλακές της Τουρκίας, προκειμένου να προσδώσουν, στο έτοιμο σχέδιο βίας και τραμπουκισμών που είχαν κατά των προσφύγων, δήθεν πατριωτικό χαρακτήρα.
Για τις απειλές και τις προκλήσεις σε βάρος των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο δεν ευθύνονται τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, οι πρόσφυγες, τους οποίους στοχοποιούν η ναζιστική ΧΑ και άλλοι αντιδραστικοί μηχανισμοί, αλλά η άρχουσα τάξη της Τουρκίας και το πολεμοκάπηλο ΝΑΤΟ, που την ενθαρρύνει. Οι κίνδυνοι εμπλοκής της χώρας σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο προέρχεται από τη συμμετοχή στους επιθετικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ, προκειμένου να πάρει και η ελληνική αστική τάξη μερίδιο από τη λεηλασία των λαών, που πληρώνουν με τη ζωή τους και την αναγκαστική προσφυγιά, τη διαπάλη για το πως θα μοιραστούν οι σφαίρες επιρροής, τα κοιτάσματα και οι δρόμοι των εμπορευμάτων και της ενέργειας.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό της Λέσβου και των άλλων νησιών του Αιγαίου να καταδικάσει και να απομονώσει τη δράση των εγκληματικών φασιστικών ομάδων και των άλλων δυνάμεων, που καλλιεργούν το ρατσισμό και το μίσος ανάμεσα στους λαούς. Να δυναμώσει την πάλη κόντρα στην απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας. Για τον οριστικό απεγκλωβισμό των προσφύγων απ’ τα νησιά και συνολικά απ’ τη χώρα μας».

902
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Επεισόδια σε βάρος προσφύγων και μεταναστών προκάλεσαν φασιστοειδή
Δευτέρα 23/04/2018 - 08:08 - Ενημέρωση: Δευτέρα 23/04/2018 - 08:50
Επεισόδια προκάλεσαν το βράδυ της Κυριακής ομάδες ακροδεξιών και φασιστοειδών σε βάρος προσφύγων και μεταναστών που ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης. Τα ξημερώματα η Aστυνομία μετέφερε στον καταυλισμό της Μόριας τους πρόσφυγες και μετανάστες που διαμαρτύρονταν επί μέρες επί της πλατείας.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ομάδες νεαρών, κυρίως ακροδεξιών, επιχειρούσαν όλη νύχτα με σχέδιο και στόχο να διασπάσουν τον κλοιό που είχαν αναπτύξει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις γύρω από την ομάδα των προσφύγων και των μεταναστών που είχαν δημιουργήσει τριπλή ανθρώπινη αλυσίδα έχοντας στο κέντρο της γυναίκες και παιδιά. Τα φασιστοειδή φώναζαν «κάψτε τους ζωντανούς» και περούσαν ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες, πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα στους πρόσφυγες και μετανάστες.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν περίπου στις 8 το βράδυ της Κυριακής και διήρκησαν έως τις 5.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Το ΑΠΕ – ΜΠΕ αναφέρει πως γύρω στις 10 μ.μ. το βράδυ «οι συγκεντρωμένοι που ως τότε προσπαθούσαν απλά να απωθήσουν τους αστυνομικούς, ενισχύθηκαν από ομάδες νεαρών από χωριά του νησιού, οι οποίοι κλήθηκαν μέσω της σελίδας σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης του ακροδεξιού χώρου, από έναν γνωστό ακροδεξιό».
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων υπήρξαν πολλοί τραυματισμοί, κυρίως μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για να τους προσφερθούν φροντίδες.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.