Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018

Ψεύτες, καταστροφείς και Μεφιστοφελοί(*) − Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου: Η χώρα έγινε ΝΑΤΟικό στρατόπεδο − Αλλά η καλή ΕΡΤ τρέφει φιλικά αισθήματα (VIDEO)

−Κι όπως είπαμε... Τη Σούδα και τα μάτια σου, έτσι;

* Μεφιστοφελής: Μεφίζ (καταστροφέας) + τοφέλ (ψεύτης)

Διαβολική... αποστασιοποίηση
Οι ανταγωνισμοί ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων, που κλιμακώνονται επικίνδυνα με επίκεντρο τη Συρία, κάνουν ακόμα πιο έντονη τη μυρωδιά από μπαρούτι, που είναι έτοιμο να εκραγεί και πάλι.
Σε αυτό το κουβάρι είναι μπλεγμένη και η Ελλάδα, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υπηρετώντας το γενικότερο σχεδιασμό των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή, για λογαριασμό της αστικής τάξης, συμμετέχοντας στις επεμβάσεις και παρέχοντας κάθε είδους στήριξη στην αμερικανοΝΑΤΟική πολεμική μηχανή.
(Κείμενο στο τέλος)
Γι' αυτό, μόνο ως ειρωνεία και πρόκληση μπορεί να εκληφθεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να παραστήσει τον αμέτοχο «παρατηρητή» των επικίνδυνων εξελίξεων, τον θεατή ενός «παιχνιδιού ξένων» στη Συρία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να θρηνεί για τους αμάχους και να «εξοργίζεται» για τους χιλιάδες πρόσφυγες, να ανησυχεί για την «Ευρώπη» που «άλλαξε» και υποθάλπει την ξενοφοβία.
Παριστάνει τον ανήξερο για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο,
 • αποκρύπτοντας την εμπλοκή και της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς στην Ανατ. Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή, που πυροδοτούν το δράμα των προσφύγων.
 • Αλλά και την ουσιαστική συμμετοχή της κυβέρνησης στα παζάρια και τις συμφωνίες που επιβάλλουν τον διπλό εγκλωβισμό των προσφύγων στη χώρα μας.
Για παράδειγμα, από στελέχη και αρθρογράφους του ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγεται αυτές τις μέρες η άποψη ότι «στο κουφάρι της Συρίας» διεξάγεται ένα «μπρα ντε φερ των ισχυρών».
 • «Ξεχνάνε» όμως ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παρέχει στήριξη στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα διαρκείας, με τις βάσεις απ' όπου εφορμούν τα πλοία του θανάτου, τα λιμάνια όπου ανεφοδιάζονται, τα ελληνικά πολεμικά καράβια που συνοδεύουν τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα στις αποστολές τους.
Θυμίζουμε για παράδειγμα ότι η περσινή επιδρομή των ΗΠΑ με πυραύλους «Τόμαχοκ» σε συριακό έδαφος έγινε από πλοίο που νωρίτερα είχε σταθμεύσει στη Σούδα, για την αναβάθμιση της οποίας συμφώνησαν Τραμπ - Τσίπρας, όπως και για τη δημιουργία νέων βάσεων.
Ήδη «τρέχουν» σχέδια για βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη,
 • στάθμευση drones στη Λάρισα,
 • αναβάθμιση της Ανδραβίδας, «μίνι Σούδα» στη Σύρο,
 • ενδεχομένως για βάση και στην Κάλυμνο κ.λπ.
Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο των ανταγωνισμών ΗΠΑ - Ρωσίας, που τώρα μπαίνουν σε νέα φάση, με πιθανότητα πιο γενικευμένης αντιπαράθεσης, το ΝΑΤΟ αξιοποιεί το «ελευθέρας» που έχει να αλωνίζει στο Αιγαίο, με πρόσχημα το Προσφυγικό, ύστερα από πρόσκληση της κυβέρνησης.
 • Οι ίδιοι δηλαδή που παραχωρούν γη, νερό και αέρα για να ξεδιπλώνουν τη δολοφονική τους δράση οι ιμπεριαλιστές, κλαψουρίζουν ότι πλέον αυτοί «φαίνονται έτοιμοι να περάσουν σε άλλη πίστα».
Οι «ισχυροί», όμως, που σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν προκαλέσει αυτό το μακελειό στη Συρία, έχουν προνομιακό τους σύμμαχο την ελληνική κυβέρνηση, που αναδεικνύεται σε σημαιοφόρο στα πολιτικοστρατιωτικά τους σχέδια και διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.
 • Είναι χαρακτηριστικό το «μέλι» που στάζει ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ για τη συμβολή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ενώ άλλοι, όπως το Ισραήλ, είναι οι ίδιοι με τους οποίους η κυβέρνηση στήνει άξονες στρατηγικής συμμαχίας περιλαμβάνοντας στρατιωτικές ασκήσεις, συνεκπαιδεύσεις, επενδυτικά προγράμματα κ.ά.
Στο πλαίσιο άλλωστε αυτό, των ανταγωνισμών όπου εμπλέκεται η χώρα,
 • οξύνονται και οι αντιθέσεις ανάμεσα στην τουρκική και την ελληνική αστική τάξη,
 • ενισχύεται η επιθετικότητα της Τουρκίας και η αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και διεθνών Συνθηκών.
Αυτές τις ευθύνες πρέπει να της αποδώσουν στο ακέραιο οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, απαιτώντας την άμεση απεμπλοκή από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς, την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
 • Χαράσσοντας το δικό τους δρόμο, έξω από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες του κεφαλαίου,
 • αναπτύσσοντας την πάλη ενάντια στο κεφάλαιο και την εξουσία του.
*
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Η χώρα έγινε ΝΑΤΟικό στρατόπεδο, να αναπτυχθεί η πάλη για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου
(VIDEO επάνω)
Πέμπτη 12/04/2018 - 10:36
Χρειάζεται επαγρύπνηση, κανένας εφησυχασμός από το λαό, τόνισε η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην ΕΡΤ1, σημειώνοντας πως υπάρχει στρατιωτική προετοιμασία για γενίκευση ενός πολέμου στην περιοχή όπου οξύνονται οι ανταγωνισμοί και σε αυτό το έδαφος κλιμακώνεται η τουρκική προκλητικότητα.
Επισήμανε τις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν αυτούς τους σχεδιασμούς μετατρέποντας τη χώρα σε ορμητήριο πολέμου και σε απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη. Τόνισε πως πρέπει από σήμερα να αναπτυχθεί η πάλη για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου που είναι διάσπαρτες στη χώρα.
Ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ είναι οργανισμός πολέμων και επεμβάσεων και στα Βαλκάνια υπάρχει μεγάλη εμπειρία. Εξήγησε πως το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας, σημειώνοντας ότι ενώ πολεμικά του πλοία βρίσκονται στο Αιγαίο, με πρόσκληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεν εμποδίστηκε η τουρκική προκλητικότητα. Επιπλέον τόνισε πως το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των χωρών-μελών και θεωρεί το Αιγαίο ενιαίο επιχειρησιακό χώρο.
Σχολιάζοντας τα περί ανταλλαγμάτων που επιζητά η κυβέρνηση στην περιοχή, σημείωσε ότι επί της ουσίας διεκδικεί μεγαλύτερα μερίδια για την ελληνική αστική τάξη που είναι σε ανταγωνισμό με την τουρκική αστική τάξη.
Για το θέμα της ΠΓΔΜ τόνισε ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει οποιαδήποτε συμφωνία φέρει η κυβέρνηση καθώς δεν θα αποτελεί λύση όχι μόνο διότι δεν θα διασφαλίζει τα περί αλυτρωτισμού, αλλά κυρίως διότι είναι όρος προκειμένου να μπει η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ και δεν είναι προς το συμφέρον των λαών η επέκτασή του. 
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.