Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018

Μιγκέλ Ντίας Κανέλ: Στην Κούβα δεν υπάρχει χώρος για όσους ονειρεύονται την καπιταλιστική παλινόρθωση − Πατρίδα ή Θάνατος, Σοσιαλισμός ή Θάνατος. Θα Νικήσουμε! − Συγχαρητήριο μήνυμα από τον Δημήτρη Κουτσούμπα − Και μήνυμα αλληλεγγύης του ΚΚΕ στο ΚΚ Βενεζουέλας

KOYBA
Νέος Πρόεδρος εξελέγη ο Μιγκέλ Ντίας Κανέλ
Με την εκλογή του 31μελούς Κρατικού Συμβουλίου της Κούβας και του νέου Προέδρου της, του 57χρονου Μιγκέλ Μάριο Ντίας Κανέλ Μπερμούντες, μέχρι τώρα πρώτου αντιπροέδρου και μέλους του ΠΓ του ΚΚ Κούβας, ολοκληρώθηκε χτες η εναρκτήρια Σύνοδος της Ολομέλειας της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας.
Η Σύνοδος πραγματοποιήθηκε συμβολικά στην επέτειο της ηρωικής νίκης του επαναστατημένου κουβανικού λαού, της πρώτης ήττας του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην παραλία Χιρόν στον Κόλπο των Χοίρων στις 19 Απρίλη του 1961, όταν μέσα σε 72 ώρες συντρίβονταν οι 1.500 μισθοφόροι της CIA, που έκαναν απόβαση για να ανταλλαχθούν αργότερα με τόνους από φάρμακα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Συγχαρητήριο μήνυμα στον νέο Πρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου της Κούβας
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έστειλε το ακόλουθο συγχαρητήριο μήνυμα στον νέο Πρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου της Κούβας:
«Σύντροφο Μιγκέλ Μάριο Ντίας Κανέλ Μπερμούντες
Πρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου της Κούβας
Αγαπητέ σύντροφε,
Σε συγχαίρω για την εκλογή σου και σου εύχομαι υγεία και καλή δύναμη στην άσκηση των νέων καθηκόντων που ανέλαβες.
Η Κούβα μπορεί να υπολογίζει στην αλληλεγγύη και τη φιλία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ), που διαχρονικά στέκεται διεθνιστικά στο πλευρό της Κουβανικής Επανάστασης και των δικαιωμάτων του κουβανικού λαού.
Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Δημήτρης Κουτσούμπας
Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ».

Επίσης αποτέλεσε απότιση φόρου τιμής στην ηρωική ιστορική γενιά που συμμετείχε στην Επανάσταση, με ηγέτη τον Φιντέλ Κάστρο, και υπόσχεση της νεότερης γενιάς να συνεχίσει το έργο της.
Η παλιά φρουρά σταδιακά δίνει τη «σκυτάλη» στους νεότερους, όπως είχε δηλώσει και ο 86χρονος απερχόμενος Πρόεδρος Ραούλ Κάστρο, που παραμένει Πρώτος Γραμματέας του ΚΚ Κούβας.
Άλλωστε, η ανανέωση των γενιών είναι εμφανής και στη σύνθεση της Εθνοσυνέλευσης των 605 που εξελέγησαν στις εκλογές της 11ης Μάρτη φέτος (322 γυναίκες, 283 άνδρες).
Οι 338 εκλέγονται για πρώτη φορά και οι 530 έχουν γεννηθεί μετά τη νίκη της Επανάστασης.
Στη θέση του πρώτου αντιπροέδρου εξελέγη ο ήρωας της Επανάστασης Σαλβαδόρ Βαλντές Μέσα, 72 ετών, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.
Ο Μιγκέλ Ντίας Κανέλ ήταν πρώτος αντιπρόεδρος από το 2013, μέλος του ΠΓ από το 2003, είχε διατελέσει υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης και σε διάφορες στελεχικές θέσεις του Κόμματος και Γραμματέας του Κόμματος στην επαρχία της Βίγια Κλάρα, ενώ είναι ηλεκτρονικός μηχανικός.
Στην πρώτη του ομιλία στην Εθνοσυνέλευση στάθηκε αναλυτικά στην προσφορά της ιστορικής γενιάς, που είναι και θα είναι πάντα παρούσα.
Τόνισε χαρακτηριστικά:
«Θα αντιμετωπίσουμε τις απειλές του ισχυρού ιμπεριαλιστή γείτονά μας, δεν υπάρχει περίπτωση να αγνοήσουμε την κληρονομιά τόσων χρόνων αγώνα της Κούβας, μόνο θα δώσουμε συνέχεια στο έργο των σημερινών γενιών και της ιδρυτικής μας, χωρίς να υποχωρήσουμε στις πιέσεις, χωρίς να φοβόμαστε, χωρίς πισωγυρίσματα, χωρίς να απαρνηθούμε την κυριαρχία και ανεξαρτησία μας.
Σε αυτό το Σώμα δεν υπάρχει χώρος για όσους ονειρεύονται την καπιταλιστική παλινόρθωση, θα υπερασπιστεί την Επανάσταση και θα συνεχίσει την τελειοποίηση του σοσιαλισμού».
Έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας:
«Αυτήν τη συμβολική μέρα, κατά την οποία έχουμε μοιραστεί δεσμεύσεις και οράματα, σκεφτόμαστε τον Φιντέλ, ως έναν τρόπο που ζωογονεί το αυθεντικό αίσθημα που έχουμε μέσα μας όταν λέμε "Εγώ είμαι ο Φιντέλ". Υπερασπιζόμαστε αυτήν την Επανάσταση των ταπεινών, με τους ταπεινούς, για τους ταπεινούς, την οποία η ιστορική γενιά κέρδισε στην άμμο της παραλίας Χιρόν και μας την παρέδωσε ακέραια. Διατρανώνουμε: Πατρίδα ή Θάνατος, Σοσιαλισμός ή Θάνατος, Θα Νικήσουμε».
Περισσότερα για τη σύνθεση και βιογραφικά βλέπε από
Cuba de Corazon
*
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μήνυμα στο ΚΚ Βενεζουέλας
Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ έστειλε το ακόλουθο μήνυμα στο ΚΚ Βενεζουέλας, με αφορμή τη Διεθνή Μέρα Αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα:
«Αγαπητοί σύντροφοι,
Με αφορμή τη Διεθνή Μέρα Αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα και το λαό της, εκφράζουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της χώρας σας, που είναι αντιμέτωπα με την αυξανόμενη επιθετικότητα αντιδραστικών δυνάμεων, με τις απειλές και παρεμβάσεις των ΗΠΑ, της ΕΕ και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
Το ΚΚΕ καταδικάζει τις ξένες επεμβάσεις στα εσωτερικά της Βενεζουέλας, που κλιμακώνονται ενόψει των εκλογών της 20ής Μάη, όπως διαφάνηκε και στην πρόσφατη 8η Σύνοδο των χωρών της Αμερικής στη Λίμα.
Το ΚΚΕ εκφράζει για άλλη μια φορά την υποστήριξή του στο ΚΚΒ, στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες ενάντια στις συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών δικαιωμάτων,στην πάλη ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων και για μια νέα κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση και κρίσεις, το σοσιαλισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.