Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Τσίπρας: Οι APIVITορες της εργατικής τάξης - Για έναν καπιταλισμό με εργατικά δικαιώματα (στο κεφάλαιο, φυσικά) − ΚΚΕ: Διαφημιστής επιχειρήσεων - Υμνητής του Ανδρέα (VIDEO)

Με απεριτίφ τα εργατικά δικαιώματα
*
Η ανακοίνωση της Apivita για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα
«Πιστεύουμε ότι αφήνουμε ως κληρονομιά την άλλη επιχειρηματικότητα της Ελλάδας»

*
Στήριξη της επιχειρηματικότητας διεμήνυσε από την «APIVITA» ο Αλ. Τσίπρας
Δευτέρα 04/09/2017 - 12:40
Το μήνυμα της στήριξης της επιχειρηματικότητας, θέλησε να στείλει ο Αλέξης Τσίπρας με την επίσκεψή του σήμερα στην εταιρεία καλλυντικών «Apivita», στο Μαρκόπουλο Αττικής, καταθέτοντας εκ νέου τα διαπιστευτήρια της κυβέρνησής του στην αστική τάξη της χώρας, ότι θα στηρίξει τα συμφέροντά της, στην πορεία ανάκαμψης των κερδών από την κρίση, με οποιοδήποτε κόστος για τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

(Το κείμενο πιο κάτω)

Ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει ρόλο διαφημιστή των καπιταλιστικών επιχειρήσεων
Δευτέρα 04/09/2017 - 13:43
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για την ομιλία του πρωθυπουργού στο εργοστάσιο της «Apivita»:
«Την ημέρα που ξεκινάει η συζήτηση για την τρίτη αξιολόγηση και ο νέος γύρος επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα, μόνο "θυμηδία" προκαλούν οι παρεμβάσεις του κ. Τσίπρα, ο οποίος, συνεχίζοντας το ρόλο που έχει αναλάβει τελευταία, ως "διαφημιστής καπιταλιστικών επιχειρήσεων", προσπαθεί να παρουσιάσει ένα ανύπαρκτο "μοντέλο" ανάπτυξης, που δήθεν δεν θα έχει το καπιταλιστικό κέρδος ως αυτοσκοπό και δεν θα εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους.
Ενώ, όσον αφορά τον αγροτικό τομέα, αυτό το μοντέλο δήθεν θα αξιοποιεί τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, όταν αυτές ακριβώς οι δυνατότητες υπονομεύτηκαν εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ και των συμφερόντων του κεφαλαίου, που ξεκάθαρα σήμερα υπερασπίστηκε ο κ. Τσίπρας».
902

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας για την εταιρεία, είπε ότι
«αποτελεί μια επιχειρηματική προσπάθεια από τις αρκετές, δεν είναι η μόνη στην Ελλάδα, που κατάφερε να μεγαλουργήσει στην ελληνική και διεθνή αγορά με μια διαφορετική φιλοσοφία, όχι μόνο στον τρόπο οργάνωσης παραγωγής αλλά στην ουσία της παραγωγής γιατί βασικό αξιακό θεμέλιο του παραγωγικού προτύπου της είναι ότι η κερδοφορία δεν μπορεί να είναι ο αυτοσκοπός στην εξυπηρέτηση του οποίου θα θυσιάσουμε τα πάντα».
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν εταιρείες που δεν λειτουργούν με βάση το κέρδος(!), σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί την «υγιή επιχειρηματικότητα» αλλά και να καλλιεργήσει αυταπάτες πως στο πλαίσιο του καπιταλισμού, μπορούν να συνυπάρξουν και να κερδίζουν ταυτόχρονα μονοπώλια και εργαζόμενοι, χωρίς βέβαια να αναφέρει πως τα δικαιώματα των δεύτερων τσακίζονται στο όνομα των κερδών των πρώτων.
«Επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα παραγωγικό μοντέλο που θα επικεντρώνει στη βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος, (...) μέσα από την έρευνα και την καινοτομία» και «επιπλέον θα έχει συστατικό του στοιχείο τον απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας, την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει κατακρεουργήσει τα εργατικά δικαιώματα ψηφίζοντας το τρίτο και το τέταρτο μνημόνιο αλλά και εφαρμόζοντας τους -πάνω από 500- εφαρμοστικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη εταιρεία -την οποία η κυβέρνηση χαρακτηρίζει πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα- μετά από διαπραγματεύσεις με σειρά ελληνικών και ξένων ομίλων καλλυντικών, κατέληξε τον Μάρτη του 2017 σε συμφωνία εξαγοράς της από την ισπανική εταιρεία «Puig», που εδρεύει στη Βαρκελώνη, έναντι του ποσού των 40 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον ισπανικό τύπο.
Το 2016 οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν στα 37,8 εκατ. ευρώ και το ebitda στα 5,5 εκατ. ευρώ. 

Η αύξηση των πωλήσεων προέρχεται τόσο από την εσωτερική αγορά όσο και από το εξωτερικό 16% και 20% αντίστοιχα, και αποδεικνύει πως εν μέσω κρίσης οι εταιρείες αύξησαν τα κέρδη τους ενώ οι εργαζόμενοι μετρούν τραγική μείωση των εισοδημάτων τους. 
902


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ο κατήφορος για την κυβέρνηση δεν έχει πάτο - Η λύση βρίσκεται στον αγώνα και την κοινωνική συμμαχία

(VIDEO επάνω)


Κυριακή 03/09/2017 - 16:44 - Ενημέρωση: Δευτέρα 04/09/2017 - 15:39

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα χωριά του Δομοκού έκανε τις παρακάτω δηλώσεις στους δημοσιογράφους:

Για τη ΔΕΘ και τις αναμενόμενες εξαγγελίες του πρωθυπουργού

«Θα είναι μία από τα ίδια. Πάλι μεγάλα λόγια. Ήδη ξεκίνησε η προεργασία. Μας μιλάει για ανάπτυξη. Το πρόβλημα είναι ανάπτυξη για ποιόν, που πρέπει να απαντήσει ο ελληνικός λαός.

Η ανάπτυξη του κ. Τσίπρα, όπως και των υπολοίπων, είναι ανάπτυξη για το μεγάλο κεφάλαιο για τους μονοπωλιακούς ομίλους. Δεν είναι ανάπτυξη για τον εργάτη, για τον αγρότη, για τον επαγγελματία-αυτοαπασχολούμενο, για τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.

Η ανάπτυξη που προσδοκούν αυτοί όλοι θα φέρει μόνο κέρδη, κερδοφορία στο μεγάλο κεφάλαιο και τίποτα παραπάνω. Εκτός βέβαια, από κάποιες πάλι εξαγγελίες που τις έχουμε συνηθίσει σε κάθε ΔΕΘ, όπως και σε κάθε προεκλογική περίοδο, οι οποίες μένουν στα ντουλάπια τους, χωρίς να υλοποιούνται ποτέ. Αντίθετα παίρνονται νέα αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα. 

Η λύση, σήμερα, βρίσκεται στον αγώνα της εργατικής τάξης, σε κοινωνική συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, να διεκδικήσει αξιοπρεπείς αυξήσεις μισθών, συντάξεων, αυξήσεις σε κοινωνικές παροχές, να επανέλθουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και βεβαίως να καταργηθούν αμέσως όλοι οι μνημονιακοί νόμοι, όλα τα αντεργατικά μέτρα και όλοι οι αντεργατικοί, αντιλαϊκοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί τόσο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όσο και από τη σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Για το άρθρο του Αλ. Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου

«Ο κατήφορος γι’ αυτήν την κυβέρνηση και για τον πρωθυπουργό αυτής της χώρας τον κ. Τσίπρα, δεν έχει πάτο. Βεβαίως, όλα αυτά γίνονται για να μπορέσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, να δικαιολογήσει τη μεγάλη κοροϊδία, την ατιμία, το ψέμα και την υποκρισία προς τον ελληνικό λαό και βεβαίως να κρύψει ότι τέτοια ήταν απόφασή του από την πρώτη στιγμή.

Άλλα έλεγε στον ελληνικό λαό για να χαϊδεύει αυτιά, κυρίως αριστερών ψηφοφόρων, προοδευτικών ανθρώπων, για να μπορέσει να τους εγκλωβίζει και να καπηλεύεται συνθήματα της αριστεράς.

Η σύγκριση με άλλες εποχές με τη δεκαετία του ‘80, με άλλες πολιτικές καταστάσεις σε άλλες οικονομικές συνθήκες και διεθνείς και εσωτερικές, είναι μόνο για να δικαιολογήσει αυτήν τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα κλασικό αστικό κόμμα που έχει πάρει ό,τι χειρότερο και ό,τι σάπιο είχε το προηγούμενο ΠΑΣΟΚ.

Γίνεται στο πλαίσιο της σημερινής αντιπαράθεσής του με τη νέα κεντροαριστερά του άλλου ΠΑΣΟΚ και των υπολοίπων δυνάμεων, οι οποίοι προσπαθούν επίσης να αποκτήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ ζωτικό χώρο μετά την τεράστια κατάρρευση, λόγω των τεράστιων αντιλαϊκών πολιτικών και των λαθών που έκαναν σε αυτήν εδώ τη χώρα, τη ζημιά που έκαναν στον ελληνικό λαό.

Αυτή είναι όλη η ιστορία και από αυτή την άποψη ο ελληνικός λαός είναι ώριμος πλέον να βγάλει συμπεράσματα και να γυρίσει την πλάτη και στους τωρινούς ψεύτες και απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στους χτεσινούς που θέλουν να συνεχίσουν την ίδια πολιτική, γιατί αυτή είναι η οικονομική, κοινωνική και πολιτική τους πρόταση, υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, υπέρ των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, που καταπιέζουν τον ελληνικό λαό και τον οδηγούν από το κακό στο χειρότερο».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.