Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

Ρ (χωρίς ΤΣΙΠΑ): Νέο παραγωγικό μοντελάκι για τους επενδυτές − Κι εμείς ΠΑΜΕ ταξικά

−Έχω δώσει τα πάντα. Τι άλλο θέλετε από μένα;

Αποκαλύψεις...
Με ακροατήριο το κεφάλαιο και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, πουλώντας «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» στο λαό, η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το περασμένο Σάββατο δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει απ' όσα ακούγονταν τα περασμένα χρόνια από το ίδιο βήμα, από τους προηγούμενους πρωθυπουργούς και από τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, όλους όσοι υπηρέτησαν από την ίδια θέση το στόχο της ανάκαμψης των καπιταλιστικών κερδών, την οικονομία του κεφαλαίου, τις κατευθύνσεις της ΕΕ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μοιάζει σαν να παίρνει την «μπουκιά από το στόμα» της ΝΔ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, που αμήχανα τσακώνονται μαζί της για το ποιος είναι ο καλύτερος «ντίλερ» των επιχειρηματικών ομίλων.
Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για αντιφάσεις στην πολιτική της, με τον πρωθυπουργό να απαντά ότι «κάνουν κριτική σε ένα κόμμα που δεν υπάρχει πια», καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί με απόλυτη συνέπεια τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, επεκτείνοντας περαιτέρω το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Μια ματιά, άλλωστε, στην Ελλάδα «της δίκαιης ανάπτυξης, της σταθερότητας και της εμπιστοσύνης» που παρουσίασε ο πρωθυπουργός για μια ακόμα φορά από το βήμα της ΔΕΘ, επιβεβαιώνει τα παραπάνω.
Το «νέο παραγωγικό μοντέλο, απαλλαγμένο από τις αρρώστιες του παρελθόντος», για το οποίο μίλησε ο Αλ. Τσίπρας, δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτό που ζούμε σήμερα.
Δηλαδή, αυτό που βασίζεται
 • στην ένταση της εκμετάλλευσης,
 • στα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα και μισθούς,
 • στη διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων,
 • στη γενίκευση της ευελιξίας,
 • συνολικά στα αντεργατικά μέτρα των μνημονίων.
−Κι έχουμε καβάτζα για κάτι καλύτερο...
Η κυβέρνηση όχι μόνο τα διατήρησε, αλλά τα επεκτείνει περαιτέρω, ενώ έρχονται και αυτά της τρίτης «αξιολόγησης», για την οποία ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ολοκληρωθεί τάχιστα!
 • Εκεί άλλωστε βασίζεται και «το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών για τη χώρα μας» και η «αλλαγή της εικόνας» για την οποία μίλησε ο πρωθυπουργός.
Παράλληλα,
 • κόμπασε για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ανοίξει νέα πεδία κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους, τσακίζοντας αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες,
 • ενώ δεσμεύτηκε εκ νέου στο κεφάλαιο για νέες φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές, για διευκολύνσεις και «ζεστό» χρήμα που θα βγαίνει από τα ματωμένα πλεονάσματα, τη φοροληστεία και το τσάκισμα κοινωνικών δαπανών, για ένα αστικό κράτος ακόμα πιο «φιλικό» και στενά προσδεδεμένο στις ανάγκες των καπιταλιστικών κερδών.
Στα παραπάνω πρόσθεσε ότι
«η ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και η αναζωπύρωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, είναι συνέπεια και της ανάκτησης του κύρους και των διεθνών συμμαχιών της χώρας. Της ανάκτησης της γεωπολιτικής δυναμικής και αξίας της χώρας».
 • Μ' αυτόν τον τρόπο, διαβεβαίωσε το κεφάλαιο για την πρόθεση της κυβέρνησης να μπλέξει τη χώρα και το λαό ακόμα περισσότερο στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και στους σχεδιασμούς ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Ο από κάτω δηλαδή, τι παραπάνω θα κάνει;
Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που «δίνουν και παίρνουν» οι αντιπαραθέσεις ιμπεριαλιστικών κέντρων και καπιταλιστικών κρατών, βυθίζοντας σε επικίνδυνες «δίνες» τους λαούς, από τη Μ. Ανατολή, την Αφρική και τα Βαλκάνια, έως την Ασία και τον Ειρηνικό.
Η κυβέρνηση επιχειρεί
 • να βάλει ακόμα χαμηλότερα τον πήχη των λαϊκών προσδοκιών,
 • να καλλιεργήσει αυταπάτες στο λαό ότι κάτι θετικό μπορεί να περιμένει από την ανάκαμψη υπέρ του κεφαλαίου,
 • με τον πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει τα περί «δίκαιης ανάπτυξης».
Η τακτική «σου παίρνω 10 και σου επιστρέφω το ένα» δεν είναι καμιά ανακάλυψη αυτής της κυβέρνησης και δεν πρέπει να δημιουργήσει κανένα κλίμα αναμονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.