Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Νομοσχέδιο για την εργασιακή ζούγκλα: Η Υπ. Εργασίας, βρήκε θετικές τις προτάσεις ΚΚΕ, αλλά τις πέταξε στα θηρία (περίεργο) − 7,5 εκατομμύρια Γερμανοί με 450 ευρώ το μήνα − (7 VIDEO - Καραθανασόπουλος, Κατσώτης, Στεργίου, Κανέλλη)

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ν. Καραθανασόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί την εργασιακή ζούγκλα που δημιούργησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Πέμπτη 07/09/2017 - 16:53
Για διατήρηση της εργασιακής ζούγκλας που δημιούργησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.
Σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνη για την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι και πως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κλαίνε με κροκοδείλια δάκρυα για τους χαμηλούς μισθούς που είναι δικό τους δημιούργημα. Πρόσθεσε ότι πιέζουν την κυβέρνηση να υλοποιήσει γρήγορα τα μέτρα, όπως τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο που η ΝΔ θέλει να ψηφίσει για να μπουν εμπόδια στους αγώνες των εργαζομένων.
Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο Ν. Καραθανσόπουλος είπε ότι «σηκώνει τα χέρια ψηλά» και αρνείται να προχωρήσει σε αλλαγές διευκολύνουν τους εργαζόμενους όπως να τους τοποθετήσει την πρώτη θέση όταν διεκδικούν δεδουλευμένων και αποζημιώσεις από πτωχευμένες εταιρείες. Πρόσθεσε ότι οι τροπολογίες του ΚΚΕ, που η κυβέρνηση απέρριψε (βλ. πιο κάτω όλα τα σχετικά), δίνουν περισσότερα εργαλεία στους εργαζόμενους για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.
Σχολιάζοντας τα μέτρα που λαμβάνονται τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες, ανάφερε ότι είναι απαραίτητα και αναγκαία για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Αναφέρθηκε σε στοιχεία που δείχνουν ότι στη Γερμανία 7,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι αμείβονται με 450 ευρώ το μήνα και ότι στην Ισπανία η μερική απασχόληση είναι στο 26% και το 1/4 των συμβάσεων μερικής απασχόλησης είναι μίας εβδομάδας!
«Αυτό ειναι το πρόβλημα, το καπιταλιστικό κέρδος», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και καυτηρίασε την τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της εγκληματικής Χρυσής Αυγής που υπερασπίστηκε το καπιταλιστικό κέρδος και θύμισε ότι η φασιστική οργάνωση έστησε και σύγχρονα σκλαβοπάζαρα με γραφεία εύρεσης εργασίας.
Χρειάζεται οργάνωση της πάλης των εργαζόμενων, κατέληξε ο Ν. Καραθανασόπουλος, για την προστασία των δικαιωμάτων και για την αποκατάσταση των απωλειών.
*
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Απέρριψε στις τροπολογίες του ΚΚΕ για την ανακούφιση εργαζομένων και ανέργων
Πέμπτη 07/09/2017 – 14:38 – Ενημέρωση: Πέμπτη 07/09/2017 – 17:39
Απέρριψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στις τέσσερις τροπολογίες για την ανακούφιση εργαζομένων και ανέργων, που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών». Η ΝΔ ψήφισε «όχι» η Δημοκρατική Συμπαράταξη «παρών» η Χρυσή Αυγή «όχι», «παρών» ψήφισαν Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι. 
Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, προσπάθησε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι δεν δέχθηκε την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για την καταβολή των δεδουλευμένων, που προέβλεπε η μία από στις τροπολογίες του ΚΚΕ, με το επιχείρημα ότι «χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση με το υπουργείο Δικαιοσύνης» για αυτό το ζήτημα.
Ειδικά για την τροπολογία που προβλέπει τη δίωξη των μεγαλομετόχων και των μελών των ΔΣ των εταιρειών που δεν πληρώνουν στις εργαζόμενους, η Έφη Αχτσιόγλου την απέρριψε, λέγοντας πως για στις Ανώνυμες Εταιρείες αυτό «είναι ρήγμα στο εταιρικό δίκαιο»!
«Άρα λοιπόν για ποιον νομοθετείτε», στις απάντησε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, στηλιτεύοντας την άρνηση στις κυβέρνησης να δεχθεί την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για την προστασία των εργαζομένων. Κατά τη δευτερολογία του ο Χρ. Κατσώτης έκανε εκτεταμένη αναφορά στις τροπολογίες του ΚΚΕ.
;
*
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Εφ. Αχτσιόγλου: «Θετικές οι ρυθμίσεις» - Ν. Καραθανασόπουλος: «Λόγια του αέρα»
Τετάρτη 06/09/2017 - 20:25
Χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους είναι οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, κάτι που επιβεβαίωσε η υπουργός, Έφη Αχτσιόγλου, στην τοποθέτησή της στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ανέφερε πως «έχει θετικό πρόσημο για τους εργαζόμενους», αν και παραδέχθηκε ότι οι μισές προσλήψεις που γίνονται είναι μερικής απασχόλησης. Απευθυνόμενη προς τη ΝΔ ανέφερε ότι οι μισθοί που καταγγέλλει είναι οι μισθοί που δημιούργησε, αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διατήρησε.
Μετά από παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου και του διαλόγου που ακολούθησε η υπουργός Εργασίας επιβεβαίωσε, ότι λόγω της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, δεν μπορεί να γίνεται λόγος για υπερωρίες και πως σε περίπτωση μη καταβολής των δεδουλευμένων, η δικαστική εντολή είναι μόνο εναντίον μίας προσωπικής εταιρείας και όχι σε βάρος μίας ανώνυμης εταιρείας.
Όσα η κυβέρνηση λέει, «είναι λόγια του αέρα, χωρίς κανένα πρακτικό αποτέλεσμα», σχολίασε ο Νίκος Καραθανασόπουλος και κάλεσε την κυβέρνηση αν θέλει να στηρίξει τους εργαζόμενους, να κάνει δεκτές τις τροπολογίες του ΚΚΕ.
*
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Χρ. Κατσώτης: Να μην τολμήσετε να φέρετε νέα μέτρα, δεν θα περάσουν «αβρόχοις ποσί»
(3 VIDEO)
Τετάρτη 06/09/2017 - 16:14 - Ενημέρωση: Τετάρτη 06/09/2017 - 22:11
Να μην τολμήσετε να φέρετε νέα αντεργατικά μέτρα, δεν θα περάσουν «αβρόχοις ποσί» διεμήνυσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, προς την κυβέρνηση αναφερόμενος στην 3η αξιολόγηση και τα πάνω από 100 προαπαιτούμενα μέτρα μεταξύ των οποίων είναι η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία.
Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφήνει ανέγγιχτο όλο το αντεργατικό πλαίσιο που νομοθέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις όπως και όλα τα μέτρα που έλαβε η τωρινή κυβέρνηση και δεν μπόρεσαν να πάρουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κάνοντας τη βρώμικη δουλειά.
Ανέφερε ότι υπάρχουν ψηφισμένα μέτρα που ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί και θα επιδεινώσουν τη ζωή των εργαζόμενων όπως και τα προαπαιτούμενα μέτρα της 3ης αξιολόγησης και πρόσθεσε, ότι, αν εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι δεν ανατρέψουν αυτήν την πολιτική, η κατάσταση θα χειροτερεύει. Σημείωσε, ότι η φοροληστεία έχει οδηγήσει σε μεγάλα αδιέξοδα το λαό, σε χρέη, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς που έρχονται και φέρνουν το ξεσπίτωμα του λαού. Μπροστά σε όλα αυτά, όπως είπε, οι προβλέψεις του νομοσχεδίου είναι «κουβάλημα του νερού με το κοφίνι», είναι χωρίς αντίκρυσμα.
Τόνισε ότι δεν αγγίζονται οι ομαδικές απολύσεις, η κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας όπως και η κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης. Αντίθετα διευρύνονται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η εργοδοσία διαρκώς απαλλάσσεται από ασφαλιστικές εισφορές και η εργαζόμενοι ανακυκλώνονται χωρίς αποζημίωση στον ένα χρόνο, αφού τόσο επεκτάθηκε η δοκιμαστική περίοδος.
Σχολιάζοντας τον κυβερνητικό ισχυρισμό πως έχουν αυξηθεί κατά 0,8% οι μισθοί απάντησε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουν μειωθεί 1,5% τα εισοδήματα και τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» δείχνουν ότι το 2009 οι ευέλικτες μορφές εργασίας ήταν στο 21% και το 2016 έφτασαν στο 54%.
Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο κλίμα που καλλιεργούν τα κόμματα της συγκυβέρνησης και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα προκειμένου οι εργαζόμενοι να αποδεχτούν τα μνημόνια, το φιλικό περιβάλλον στην επιχειρηματικότητα, την αφαίρεση εργατικών δικαιωμάτων, την πολιτική που μειώνει στα κατώτερα επίπεδα την τιμή της εργατικής δύναμης.
Ο Χρήστος Κατσώτης ζήτησε να γίνουν δεκτές οι τροπολογίες που έχει καταθέσει το ΚΚΕ, που προστατεύουν και ανακουφίζουν του εργαζόμενους. Συγκεκριμένα για τη μη καταβολή δεδουλευμένων το ΚΚΕ επανέρχεται με τροπολογία που αυστηροποιεί το πλαίσιο για την καταβολή των δεδουλευμένων έτσι, ώστε να διέπονται από την ίδια λογική όπως το δώρο και να επεκταθεί η ευθύνη τόσο στα μέλη του ΔΣ της εταιρείας όσο και στο βασικό μέτοχο. Με τροπολογία του ΚΚΕ οι εργαζόμενοι έρχονται στην πρώτη σειρά της κατάταξης για να λάβουν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις σε περίπτωση πτώχευσης της εταιρείας.
Αναφέρθηκε στην τροπολογία του ΚΚΕ με την οποία ο χρόνος της ανεργίας να προσμετράται σαν χρόνος στην Ασφάλιση με όλα τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και ζήτησε να αναγνωρίζεται όλος ο χρόνος της επίσχεσης εργασίας ως ασφαλιστικός χρόνος.
Σε ότι αφορά την επιδότηση της ανεργίας αναφέρθηκε στο αίτημα του εργατικού κινήματος για επιδότηση για όσο διαρκεί η ανεργία με επίδομα που θα προστατεύει τον άνεργο και την οικογένειά του.
Η τοποθέτηση του Κώστα Στεργίου
Κάτεργα για τους εργαζόμενους δημιουργεί η δήθεν «δίκαιη ανάπτυξη» και το μαρτυρούν 6.500 εργατικά ατυχήματα εκ των οποίων 73 ήταν θανατηφόρα το 2016 σημείωσε στην τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Στεργίου, στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.
Ανέφερε, ότι έχουν όρια τα ψέματα και η υποκρισία σχολιάζοντας τους κυβερνητικός ισχυρισμούς περί βελτίωσης των εργατικών δικαιωμάτων και πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι βιώνουν μία σκληρή πραγματικότητα, μία νομοθετημένη εργασιακή ζούγκλα με εκ περιτροπής εργασίας, διαθεσιμότητες, διευθέτηση του χρόνου εργασίας, κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και ομαδικές απολύσεις.
Όπως είπε, «δεν καταργείται τίποτα απολύτως» και ανέφερε ότι η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο της, που είναι ο φερετζές της άγριας αντιλαϊκής πολιτικής, προσπαθεί να κατασκευάσει μία δήθεν φιλεργατική στροφή πριν την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. 
Η τοποθέτηση της Λιάνας Κανέλλη
«Μην παρουσιάζετε το νομοσχέδιο σαν προστασία της εργασίας», η οποία δεν προστατεύεται από την ΕΕ, σημείωσε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, στην τοποθέτησή της στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.
Ανέφερε πως το 95% των ικανών προς εργασία ανάπηρων είναι άνεργοι, πως οι τράπεζες προηγούνται έναντι των εργαζόμενων στις απαιτήσεις τους από πτωχευμένες εταιρείες. Πρόσθεσε ότι μέσα σε δύο μήνες υπάρχουν 16 νεκροί εργάτες, εκ των 7 στην καθαριότητα όπου οι συμβασιούχοι δεν μπορούν ακόμα να πληρωθούν.
Για τις υπερωρίες ανάφερε πως για να υπάρχουν, πρέπει να υπάρχει σταθερό ωράριο και Συλλογικές Συμβάσεις και όχι διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Κατήγγειλε επίσης πως γιος γυναίκας με Αλτσχάιμερ για να λάβει το επίδομα συνοδού του ζητήθηκε να πληρώσει παράβολο των 46 ευρώ.
Καταλήγοντας ανέφερε πως από την ώρα που η εργασία είναι κόστος για τον επιχειρηματία, τα νούμερά σας θα βγαίνουν μόνο για τους επιχειρηματίες, οι εργαζόμενοι θα κουβαλιούνται όπως η επίπλωση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.