Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

82 ΔΕΘ: China και συμπάθεια − ΚΚΕ: Η «δίκαιη ανάπτυξη» απαιτεί εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Ανακοίνωσε επιδότηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων
Προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους και ψεύτικες ελπίδες στο λαό περιελάμβανε η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Σάββατο 09/09/2017 - 22:58
 Ήταν εμφανής η προσπάθειά του να καταδείξει ότι η κυβέρνηση εργάζεται για τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων και τη βελτίωση της κερδοφορίας τους και πως τα καταφέρνει καλύτερα από τη ΝΔ κι «ας μας κατηγορούν κάποιοι για εχθρούς της επιχειρηματικότητας», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Επικαλέστηκε μάλιστα τα λόγια εκπροσώπου γαλλικού επιχειρηματικού ομίλου που του είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «πέτυχε κάτι σημαντικό, να μετατρέψει το Grexit σε Grinvest», δηλαδή επενδύσεις στην Ελλάδα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ
Κυριακή 10/09/2017 - 10:10
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ σημειώνει:
«Η ομιλία του κ. Τσίπρα απευθυνόταν σχεδόν αποκλειστικά στο κεφάλαιο, διαφημίζοντας την κυβέρνησή του ως τον καλύτερο "ντίλερ" των επιχειρηματικών ομίλων και των επενδυτών. Στο λαό "πούλησε" στην κυριολεξία "φύκια για μεταξωτές κορδέλες" και ψεύτικες υποσχέσεις για κοινωνική δικαιοσύνη και ανακούφιση, τη στιγμή που έχει ήδη προδιαγράψει το εφιαλτικό του μέλλον.
Γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η λεγόμενη "δίκαιη ανάπτυξη" αποτελεί μεγαλύτερη απάτη ακόμη και από αυτήν της κατάργησης των μνημονίων, που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγα χρόνια. Δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα δεν υπάρχει. Η καπιταλιστική ανάπτυξη απαιτεί τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που διαμορφώθηκε με τα μνημόνια. Οι επενδύσεις, το GRINVEST, για το οποίο κομπάζει ο Αλ. Τσίπρας, απαιτούν χαμηλούς μισθούς, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ανυπαρξία Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για το κεφάλαιο, τις επιχειρήσεις. Απαιτούν δηλαδή τσάκισμα του λαού για τα κέρδη του κεφαλαίου.
Το μέλλον που επιφυλάσσει ο Αλ. Τσίπρας για το λαό είναι η διαιώνιση των αντιδραστικών μνημονιακών ρυθμίσεων, τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα για 45 χρόνια, εφαρμογή μίας σειράς αντιλαϊκών νόμων που ψηφίστηκαν στο προηγούμενο διάστημα και οι οποίοι φέρνουν νέες περικοπές στις συντάξεις και δραστική αύξηση των φόρων. Είναι τα νέα μέτρα για να προχωρήσει η τρίτη αξιολόγηση, όπως η συρρίκνωση στο δικαίωμα της απεργίας και η περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων, καθώς και ότι για κάθε απόκλιση από τις προβλέψεις για την οικονομία έχει ήδη κατοχυρωθεί νομοθετικά η λήψη νέων επώδυνων μέτρων.
Όσο για την ανεργία, η όποια μείωση θα είναι μέσω της επέκτασης της ελαστικής και κακοπληρωμένης εργασίας, των προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας, της μετανάστευσης. Τα προγράμματα που εξήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας ως προγράμματα στήριξης της νεολαίας, είναι προγράμματα στήριξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, με νέες επιδοτήσεις και φοροελαφρύνσεις.
Το σίγουρο είναι ότι ο Αλ. Τσίπρας μίλησε χωρίς περιστροφές και επιτρέπει στον καθένα να δει τον πραγματικό χαρακτήρα μίας αστικής κυβέρνησης. Έβγαλε το αριστερό προσωπείο και αποκάλυψε το πραγματικό του πρόσωπο, ενός υπηρέτη των μονοπωλιακών ομίλων, της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Γι’ αυτό και η ομιλία του θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η ομιλία μίας κυβέρνησης της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ ή κάθε άλλου κόμματος που υπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, οδηγώντας το λαό στη χρεοκοπία.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να παλέψουν μαζί με το ΚΚΕ για να ανακτηθούν οι απώλειες και να ικανοποιηθούν οι ανάγκες, να προετοιμάσουν την αντεπίθεση για ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο οργάνωσης της κοινωνίας, όπου καταργώντας το κέρδος, οι ανάγκες του λαού και η ικανοποίησή τους έρχονται στο προσκήνιο».
902

  • Αναφέρθηκε στις κυβερνητικές προσπάθειες για να αξιοποιηθούν «νέα χρηματοδοτικά εργαλεία» για τις επιχειρήσεις και για «να ξαναπάρει μπρος το τραπεζικό σύστημα», πανηγύρισε για την «πραγματική έκρηξη της επιχειρηματικότητας στον Τουρισμό», αν και οι εργαζόμενοι στον κλάδο αμείβονται με χαμηλούς μισθούς για πολλές ώρες εργασίας.
  • Δεσμεύτηκε μέσω της αναβάθμισης των λιμανιών, που περνούν στον έλεγχο μονοπωλίων, να μετατρέψει την Ελλάδα σε διαμετακομιστικό κόμβο για περισσότερες μπίζνες.
  • Ισχυρίστηκε ότι «είναι εμφανή τα σημάδια ανάκαμψης» και πως στο τέλος του 2017 η ανάπτυξη «θα είναι κοντά στο 2%» για να παρουσιάσει το «success story» της δικής του διακυβέρνησης που αξιοποιεί τις ανάγκες του λαού για να δώσει όσα περισσότερα μπορεί στις επιχειρήσεις.
  • Ανακοίνωσε την επιδότηση των επιχειρήσεων για να μετατραπούν οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι σε μισθωτούς, όπως επίσης και την «επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους» των επιχειρήσεων για την πρώτη απασχόληση νέων εργαζόμενων.
  • Ανέφερε ακόμα ότι θα ανακοινωθεί πρόγραμμα για εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι για καιρό, αλλά η κυβέρνησή του δεν κάνει δεκτές τις τροπολογίες του ΚΚΕ για την ανακούφιση των απλήρωτων, έτσι ώστε να φέρουν ευθύνη τα μέλη του ΔΣ της εταιρείας και ο βασικός μέτοχος και οι εργαζόμενοι να έχουν την πρώτη θέση στη διεκδίκηση δεδουλευμένων και αποζημιώσεων από εταιρείες που έχουν πτωχεύσει.
Έτσι εννοεί ο πρωθυπουργός τη «δίκαιη ανάπτυξη» επιχειρώντας να καλλιεργήσει κλίμα αναμονής και ψεύτικων προσδοκιών για τους εργαζόμενους που βιώνουν καθημερινά την εργασιακή ζούγκλα που και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διατηρεί άθικτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.