Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Ξε-Φ(τ)ιλη-σμένες πολιτικές με Φίλια πυρά και εχθρικά πυροτεχνήματα ‒ ΚΚΕ: Οι πλατείες και τα παραιτηθείτε του διαδικτύου εντός των ίδιων αντιλαϊκών τειχών

Κάτω πλατεία: Σύριζα και λοιπές Φίλιες δυνάμεις, λίγο πριν σκίσουν τα μνημόνια.
Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας ζητά η ΝΔ
Πέμπτη 09/06/2016 - 09:24 - Ενημέρωση: Πέμπτη 09/06/2016 - 14:09
Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη με αφορμή τις δηλώσεις του για το αποκαλούμενο κίνημα «Παραιτηθείτε» ζητά με ανακοίνωσή της η ΝΔ.

ΚΚΕ

Σχόλιο για τις δηλώσεις του Ν. Φίλη σχετικά με την «αντισυνταγματικότητα των κινητοποιήσεων»
Πέμπτη 09/06/2016 - 15:49
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τις δηλώσεις του Ν. Φίλη για την «αντισυνταγματικότητα των κινητοποιήσεων» αναφέρει:
«Η υποκρισία δεν έχει όριο. Ο κ. Φίλης καταγγέλλει αυτό, που ο ίδιος και το κόμμα του έκαναν στο παρελθόν κατά κόρον και μάλιστα υπήρξαν από τους πρώτους διδάξαντες. Επιπλέον, το κάνει αυτό χωρίς αιδώ, αξιοποιώντας το αντιδραστικό επιχείρημα περί αντισυνταγματικότητας.
Η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι οι ανώνυμες διαδικτυακές κινητοποιήσεις -παλιότερα οι "πλατείες", σήμερα το "παραιτηθείτε"- και μάλιστα σε αντίθεση με τον οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα, δεν αποτελούν πραγματική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά χρησιμοποιούνται μόνο ως τρόποι εγκλωβισμού της λαϊκής δυσαρέσκειας σε μια εναλλαγή κυβερνήσεων και προσώπων "εντός των ίδιων αντιλαϊκών τειχών".
Αυτό που χρειάζεται είναι η ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, η κοινωνική συμμαχία, με γραμμή πάλης την πραγματική ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που υπηρετούν το σημερινό δρόμο ανάπτυξης».
902

Ο υπουργός Παιδείας με δηλώσεις του ανέφερε πως «είναι ένα κίνημα στα όρια, κατά τη γνώμη μου, της συνταγματικής ανοχής» και πως «δεν μπορεί να διοργανώνει κανείς μια υπονομευτική πολιτική παρέμβαση».
Η ΝΔ αναφέρει πως «η προκλητική του δήλωση περί ορίων συνταγματικής ανοχής για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του κινήματος "Παραιτηθείτε" δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα Δημοκρατίας» και προσθέτει πως «οφείλει να ζητήσει συγνώμη και να παραιτηθεί αμέσως».
Κι ύστερα ξύπνησε... μέσα του η εκτροπή
Ο Νίκος Φίλης σχολιάζοντας το αίτημα της ΝΔ να παραιτηθεί δήλωσε «δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ ζητά την παραίτησή μου. Τώρα, που ο κ. Μητσοτάκης έχει αγκαλιάσει το ακροδεξιάς κατεύθυνσης κίνημα ‘‘Παραιτηθείτε’’ είναι φυσιολογικό να εντάσσει και τη δική μου παραίτηση στο γενικότερο αίτημά του. Ούτε η κυβέρνηση ούτε εγώ προσωπικά σκοπεύουμε να προσφέρουμε αυτό το δώρο στον κ. Μητσοτάκη».
Στο θέμα επανήλθε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος δηλώνοντας «εφόσον ο κ. Φίλης δεν καταλαβαίνει το μεγάλο του ατόπημα οφείλει ο πρωθυπουργός να παρέμβει. Εκτός αν ο κ. Φίλης τον υποκαθιστά όπως έδειξε με την ανακοίνωσή του».
Σε σχόλιο του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως «το δημοκρατικό και συνταγματικό δικαίωμα των Ελληνίδων και των Ελλήνων να συγκεντρώνονται ειρηνικά και να διαδηλώνουν τις απόψεις τους, δεν τίθεται υπό έγκριση ούτε του κ. Φίλη, ούτε της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Ο καθεστωτισμός δεν περνά στην Ελλάδα και η ανοησία φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα».
ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
Πέμπτη 09/06/2016 - 15:44
Προσωπικές απόψεις του Νίκου Φίλη χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για την κινητοποίηση του «παραιτηθείτε» στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το «Αθηναϊκό Πρακτορείο».
Επιπλέον, κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας το αίτημα της ΝΔ για παραίτηση του υπουργού, ανέφεραν πως «η ΝΔ ψάχνει αγωνιωδώς ατζέντα και πιάνεται από όπου μπορεί».
Οι ίδιες πηγές παραπέμπουν, επίσης, στη δήλωση που έκανε νωρίτερα σήμερα ο Πάνος Σκουρλέτης, στις οποίες ανέφερε στο ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά FM» ότι, «το δικαίωμα στην πολιτική διαμαρτυρία είναι ελεύθερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.