Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΣΥμμορία ξεΡΙΖωτών, Αδίστακτων και ΑΝΕΛέητων: Κόφτες για το λαό, ράφτες για το κεφάλαιο ‒ ΚΚΕ: Η κοινωνική προστασία και άλλα παραμύθια

Σκίτσα, Ε. Ξένου
 ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Να κρύψει το «αυτόματο κόφτη» μισθών και συντάξεων πίσω από τον «κόφτη χρέους» προσπάθησε ο πρωθυπουργός
Πέμπτη 02/06/2016 - 18:54 - Ενημέρωση: Πέμπτη 02/06/2016 - 20:02
Μεταξύ ενός ακόμα επικοινωνιακού ελιγμού σε ότι αφορά το λαό και σε μια ακόμα δέσμευση έναντι του κεφαλαίου κινήθηκε ο πρωθυπουργός Αλεξής Τσίπρας κάνοντας λόγο για «κόφτη χρέους» κατά την ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να αμβλύνει τις εντυπώσεις για τον «αυτόματο κόφτη» που απειλεί στο διηνεκές μισθούς και συντάξεις.

ΚΚΕ
Τα παραμύθια περί κοινωνικής προστασίας καταρρέουν στις ουρές της ανεργίας και στα συσσίτια της φτώχειας
Πέμπτη 02/06/2016 - 19:17
Σε σχόλιο του για την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό Συμβούλιο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Η κυβέρνηση αφού ολοκλήρωσε αυτό το γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης με ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα, βουνό από φόρους, ιδιωτικοποιήσεις, πλειστηριασμούς κι άλλα μέτρα, τώρα σηκώνει τα μανίκια για νέα προνόμια στο κεφάλαιο, το οποίο για τις επενδύσεις του επιδιώκει σταθερότητα και διεύρυνση των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων.
Τα παραμύθια περί δίκαιης διανομής του πλούτου και κοινωνικής προστασίας καταρρέουν καθημερινά στις ουρές της ανεργίας, στα συσσίτια της φτώχειας. Το ξέφωτο για το λαό δε βρίσκεται στο συμβιβασμό με την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου, αλλά στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής της εξουσίας του».
902

Σε πανηγυρικούς τόνους, έκανε λόγο για επιτυχία με τον «κόφτη χρέους» που «δεν θα μπορούσαν να φαντασθούν» οι προηγούμενες κυβέρνησης αναφερόμενος στην απόφαση της πρόσφατης συνεδρίασης του Eurogroup πως οι δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους δεν πρέπει να ξεπερνούν το 15% του ΑΕΠ.

Ωστόσο εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε πως ο «κόφτης χρέους» είναι σημαντικός «για την ανάκαμψη της εμπιστοσύνης των επενδυτών» καθώς θα εξοικονομούνται πόροι για την πραγματική οικονομία, δηλαδή για τους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ απέφυγε κάθε αναφορά στο «αυτόματο κόφτη» κοινωνικών δαπανών, μισθών και συντάξεων αλλά και επιβολής φόρων για την επίτευξη των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων.
Εμφάνισε σαν επιτυχία το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης διότι θα επιτρέψει στις τράπεζες να δανείζονται πολύ φτηνά από την ΕΚΤ με την επαναφορά του waiver και στους επιχειρηματικούς ομίλους να χρηματοδοτηθούν από το σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης επίσης της ΕΚΤ.

  • Κι ενώ αναμένεται να βρέξει δισεκατομμύρια ευρώ για τράπεζες και μονοπώλια για το λαό θα παραμείνει η σκληρή πραγματικότητας της ανέχειας και της φοροαφαίμαξης με βάση τα προωθούμενα μέτρα της πρώτης αξιολόγησης στα οποία ο Αλέξης Τσίπρας δεν είπε το παραμικρό.
    Ακολουθώντας την προσφιλή τακτική όλων των κυβερνήσεων αστικής διαχείρισης για το λαό αρκέστηκε σε ευχολόγια περί «κοινωνικής προστασίας» με ψίχουλα στο μέλλον καθώς όπως είπε «την επόμενη μέρα» της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης θα πρέπει «ο πλούτος που παράγεται να διανέμεται με δίκαιο τρόπο» και πως «η ανάπτυξη οφείλει να έχει κοινωνικό πρόσημο», αν και η όποια ανάπτυξη αν στηριχθεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων και των εισοδημάτων των εργαζομένων.
    Επιπλέον, από την 1η Ιούνη 
    • η έμμεση φορολογία, που πλήττει κυρίως τους οικονομικά αδύναμους, αυξήθηκε με τον ΦΠΑ να ανεβαίνει στο 24% και μειώθηκαν μισθοί και συντάξεις με την αύξηση της παρακράτησης φόρους και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
    Αντίθετα, η κυβέρνηση με το νέο αναπτυξιακό νόμο στο όνομα ενός «σταθερού επενδυτικού περιβάλλοντος», όπως είπε ο πρωθυπουργός θα προσφέρει σημαντικά νέα φορολογικά προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους.
    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα «κόκκινα» δάνεια επαναλαμβάνοντας ότι είναι «απολύτως προστατευμένη η πρώτη κατοικία» αν και
    • λίγες ώρες πριν ο υπουργός Οικονομίας κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή που παραχωρεί από τώρα την διαχείριση των «κόκκινων» δανείων πρώτης κατοικίας σε funds και μάλιστα χωρίς την προϋπόθεση για αξία άνω των 140.000 ευρώ.
    902

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.