Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΣΥμμορία ξεΡΙΖωτών, Αδίστακτων και ΑΝΕΛέητων: Φόροι, Ελ Κομρί και λοιποί μπαλάφες για ανάσα στους χαμηλόμισθους ΣΕΒ-αστούς (VIDEO) ‒ ΚΚΕ: Μέτρα «κοινωνικής δικαιοσύνης» και «δίκαιης κατανομής βαρών» - Επερώτηση για τις ευέλικτες πρακτικές ‒ Μποτίλια: Καλό (αγωνιστικό) μήνα!


Στο σούπερ μάρκετ δεν ψωνίζουμε πετρέλαιο, μωρό μου! (8:30)
Περιβόλι το Ρεντίκολο!

ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ 1 ΙΟΥΝΗ

Αυξήσεις τιμών - μειώσεις μισθών, το αντεργατικό πρόσημο της κυβερνητικής πολιτικής
Τετάρτη 01/06/2016 - 10:12 - Ενημέρωση: Τετάρτη 01/06/2016 - 15:55
«Ποδαρικό» με ανατιμήσεις λόγω των αυξήσεων στους έμμεσους φόρους, που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο πολυνομοσχέδιο, αλλά και με μειώσεις μισθών και συντάξεων, εξαιτίας της αυξημένης παρακράτησης φόρου που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, κάνει ο Ιούνης.

ΚΚΕ
Σχόλιο για τη νέα φοροκαταιγίδα της κυβέρνησης
Τετάρτη 01/06/2016 - 13:42
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη νέα φοροκαταιγίδα της κυβέρνησης αναφέρει:
«Τα μέτρα-φωτιά, που από σήμερα κάνουν πιο ακριβή και δυσβάσταχτη την καθημερινότητα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, αποκαλύπτουν τα ψέματα και την κοροϊδία της κυβέρνησης περί "κοινωνικής δικαιοσύνης" και "δίκαιης κατανομής των βαρών"».
902

- Από σήμερα Τετάρτη τίθεται σε ισχύ η αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24% που ψηφίστηκε με το πολυνομοσχέδιο.
Η αύξηση του ΦΠΑ θα επιβληθεί σε εκατοντάδες συσκευασμένα προϊόντα και υπηρεσίες, όπως ψωμί του τοστ, φρυγανιές, κονσέρβες, καφές, τσάι, παγωτά, αναψυκτικά, χυμοί, οινοπνευματώδη, ρούχα, παπούτσια, εστιατόρια, ηλεκτρονικά είδη, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, λογαριασμοί κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ερώτηση για τον επερχόμενο νόμο για τα Εργασιακά στην Ελλάδα
Τρίτη 31/05/2016 - 17:00 - Ενημέρωση: Τετάρτη 01/06/2016 - 09:36
Θύελλα κινητοποιήσεων και απεργιών προκάλεσε ο αντεργατικός «νόμος Ελ Κομρί» στη Γαλλία. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, που συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με απεργούς εργαζόμενους σε διυλιστήρια και σιδηροδρομικούς σταθμούς στη Γαλλία, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα τους, κατέθεσε Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην οποία καταγγέλλει ότι αντίστοιχα βάρβαρα μέτρα προωθούνται και για τους Έλληνες εργαζόμενους στον επερχόμενο νόμο για τα Εργασιακά. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην Ερώτησή του τονίζει τα παρακάτω:
«Με ογκώδεις κινητοποιήσεις και μαζικές απεργίες απαντούν οι εργαζόμενοι και νέοι στη Γαλλία ενάντια στον αντεργατικό “νόμο Ελ Κομρί”. Η γαλλική κυβέρνηση με ένταση της καταστολής περνάει ένα νόμο που προσφέρει νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο, όπως την περαιτέρω διευκόλυνση των απολύσεων με μείωση αποζημιώσεων, την ουσιαστική κατάργηση της Κυριακής αργίας και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας ανάλογα με τα συμφέροντα της εργοδοσίας, τη μεγαλύτερη “ευελιξία” προς τα κάτω των μισθών των εργαζομένων με την ενίσχυση των επιχειρησιακών και αποδυνάμωση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας.
Την ίδια ώρα με βάση το 3ο μνημόνιο του Αυγούστου 2015 και την απόφαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου νέα αντεργατικά μέτρα προστίθενται στα όσα έχουν ήδη πάρει η σημερινή, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ενάντια στους Έλληνες εργαζόμενους. Μεθοδεύεται αντίστοιχος εργασιακός νόμος σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις, τις μαζικές απολύσεις και το χτύπημα της δράσης των συνδικάτων και του απεργιακού δικαιώματος.
Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
  • Τα μέτρα που προβλέπει ο “νόμος Ελ Κομρί” συμπεριλαμβάνονται στις λεγόμενες βέλτιστες πρακτικές που προωθεί η ΕΕ για την εργασία;
  • Τα ίδια ή ανάλογα μεθοδεύει η Επιτροπή με την ελληνική κυβέρνηση στις συζητήσεις για τον επερχόμενο εργασιακό νόμο στην Ελλάδα ως προαπαιτούμενο του 3ου μνημονίου;».
902

Στα ενεργειακά προϊόντα οι αυξήσεις των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης θα εφαρμοστούν από τις 15 Οκτώβρη 2016 για πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικό αέριο για θέρμανση και από 1 Γενάρη 2017 για τα καύσιμα κίνησης, συμπεριλαμβανομένου και του υγραερίου κίνησης. Ειδικότερα στο πετρέλαιο κίνησης ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης θα αυξηθεί από τα 330 στα 410 ευρώ το λίτρο, στο πετρέλαιο θέρμανσης ο ΕΦΚ θα αυξηθεί από τα 230 στα 280 ευρώ και στο φυσικό αέριο ΕΦΚ θα αυξηθεί από 330 σε 430 ευρώ ανά χιλιόλιτρο.
Η αύξηση του ΦΠΑ θα συμπαρασύρει και τα διόδια που αυξάνονται σε συγκεκριμένους σταθμούς διοδίων και κατηγορίες οχημάτων. Συγκεκριμένα: Στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Πάτρα η αύξηση θα φτάνει τα 10 λεπτά, ενώ στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος -Τρίπολη - Καλαμάτα - Σπάρτη η αύξηση θα είναι 5 λεπτά επίσης για ορισμένους σταθμούς και οχήματα. Για μεγάλα οχήματα σε κάποιες περιπτώσεις η αύξηση θα φτάνει το 1 ευρώ. Αυξήσεις ισχύουν και στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου. 
  • - Από την 1η Ιούνη καταργείται η έκπτωση στους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά Σύρος, Θάσος, Άνδρος, Τήνος, Κάρπαθος, Μήλος, Σκύρος, Αλόννησος, Κέα, Αντίπαρος και Σίφνος.
Σε όλα αυτά τα νησιά, ο κανονικός συντελεστής θα εκτοξευθεί από το 16% που είναι σήμερα στο 24%. Ο συντελεστής για φάρμακα και βιβλία θα πάει από το 5% στο 6%, ενώ από 9% θα αυξηθεί στο 13% ο «μεσαίος» συντελεστής που ισχύει για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, κρέατα, γαλακτοκομικά προϊόντα, φρούτα, λαχανικά και άλλα είδη διατροφής. 
  • - Θεσπίζεται τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης και υπολογίζεται ως ποσοστό 10% επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού.
  • - Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ) διπλασιάζεται στην μπύρα, φτάνοντας τα 5 ευρώ ανά εκατόλιτρο από 2,6 ευρώ που είναι σήμερα.
  • - Σε ισχύ τίθενται και τα νέα τέλη ταξινόμησης στα αυτοκίνητα, τα οποία συνδέονται με τη λιανική τιμή προ φόρων και τους ρύπους.
Ψαλίδι σε μισθούς και συντάξεις
Σκίτσο: Ε. Ξένου
Από σήμερα θα γίνονται μεγαλύτερες κρατήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, λόγω της αυξημένης παρακράτησης φόρων που επιβλήθηκε με τα νέα φορολογικά μέτρα. 
Οι νέοι συντελεστές και η μείωση του αφορολόγητου ισχύουν από την 1η Γενάρη 2016. Οι αναδρομικοί φόροι για το διάστημα πριν τον Ιούνη θα υπολογιστούν και θα εισπραχτούν στο πλαίσιο της υποβολής και εκκαθάρισης των δηλώσεων που θα γίνει το 2017 για το σύνολο των φετινών εισοδημάτων.
Με την εφαρμογή των νέων φορολογικών διατάξεων:
  • - Συνταξιούχος με εισόδημα από ένα ασφαλιστικό ταμείο στα 9.500 ευρώ το χρόνο (792 ευρώ το μήνα) θα έχει παρακράτηση φόρου 15,6 ευρώ για κάθε μήνα, ενώ μέχρι πέρυσι δεν πλήρωνε καθόλου φόρο εισοδήματος.
  • - Συνταξιούχος με 9.050 ευρώ το χρόνο (754  θα έχει απώλειες 7,5 ευρώ για κάθε μήνα - μέχρι πέρυσι δεν προβλεπόταν φόρος).
  • - Εργαζόμενος - μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα (14 μισθοί) με 9.500 ευρώ το χρόνο (678,5 ευρώ το μήνα) χωρίς προστατευόμενα παιδιά, θα έχει απώλειες περίπου 13,4 ευρώ το μήνα (μέχρι πέρυσι δεν προβλεπόταν φόρος).
  • - Μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα με ένα προστατευόμενο παιδί και εισόδημα 10.000 ευρώ το χρόνο (714 ευρώ το μήνα) θα καταβάλλει αυξημένη παρακράτηση στα 17,6 ευρώ το μήνα (από περίπου 7 ευρώ πέρυσι). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.