Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

ΣΥμμορία ξεΡΙΖωτών, Αδίστακτων και ΑΝΕΛέητων: Τα ΣΕΒη μας στην εργατική τάξη με τα παινέματα της Εταιρείας Εγκλήματος

 
Όλοι στο μύλο των περικοπών
Η δημοσίευση των υπουργικών αποφάσεων για την εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου 4387/2016 επιβεβαιώνει ότι τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους τούς περιμένουν πολλές ακόμα δυσάρεστες εκπλήξεις σε ό,τι αφορά τα μέτρα που ψηφίστηκαν για κύριες και επικουρικές συντάξεις, εφάπαξ και μερίσματα.
Ένα πρώτο στοιχείο είναι ότι όλες οι επικουρικές συντάξεις που αποδίδονται σήμερα θα επανυπολογιστούν με βάση τους κανόνες και τους συντελεστές του νέου συστήματος, που σημαίνει ότι θα προκύψουν μειωμένα ποσά σε σχέση με τα σημερινά.
Με την υπουργική απόφαση επιβάλλονται μεγάλες περικοπές σε συνταξιούχους με εισόδημα (άθροισμα κύριας και επικουρικής) μεγαλύτερο από 1.300 ευρώ μεικτά, το οποίο μεταφράζεται σε περίπου 1.150 ευρώ καθαρά. Τους συνταξιούχους πάνω από αυτό το όριο, που πλήρωναν μια ζωή τις εισφορές τους, η κυβέρνηση τους θεωρεί... πλούσιους και τους αφαιρεί ένα γενναίο μέρος του εισοδήματός τους.
Το συγκεκριμένο μέτρο υπολογίζεται ότι αφορά περίπου 200.000 συνταξιούχους, που θα δουν τις επικουρικές τους να μειώνονται (σε πρώτη φάση) μέχρι και κατά το 1/3.
  • Αυτόν τον τρόπο επινόησε η κυβέρνηση για να βάλει από την πίσω πόρτα τη «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος», που στα λόγια απέρριπτε μετά βδελυγμίας, για να θολώσει τα νερά.
  • Επιβεβαιώνεται έτσι ότι ένας από τους βασικούς στόχους του νέου ασφαλιστικού συστήματος που ψήφισε, είναι να σύρει τις συντάξεις, παλιές και νέες, στα κατώτερα όρια, συνεχίζοντας τις περικοπές που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Υπάρχει, όμως, μια ακόμα πλευρά που δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι αδίστακτη στην αποστολή που έχει αναλάβει να ισοπεδώσει ό,τι απέμεινε όρθιο από ασφαλιστικά δικαιώματα και συντάξεις:
  • Με βάση την ίδια απόφαση για τις επικουρικές, όσοι έχουν εισόδημα μικρότερο από τα 1.300 ευρώ μεικτά, γλιτώνουν μεν τις άμεσες περικοπές, αλλά η διαφορά που θα προκύψει μετά τον επανυπολογισμό της επικουρικής τους σύνταξης με το νέο σύστημα, θα συνεχίσει να τους καταβάλλεται ως «προσωπική διαφορά».
Αυτό πρακτικά δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να εμφανίζεται ότι «τους κάνει και τη χάρη» που δεν τους μειώνει τώρα τις επικουρικές συντάξεις, αλλά ταυτόχρονα αφήνει ανοιχτή την πόρτα να εφαρμόσει τις περικοπές ανά πάσα στιγμή στο μέλλον.
Το σενάριο αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι αργά το βράδυ της Τετάρτης υπήρξε διορθωτική απόφαση, με την οποία ο όρος «επανυπολογισμός» των επικουρικών συντάξεων αντικαταστάθηκε με τον όρο «αναπροσαρμογή».
  • Έτσι, θεωρείται δεδομένο το νέο μειωμένο ποσό της σύνταξης μετά τον επανυπολογισμό της και άρα είναι θέμα χρόνου να εφαρμοστεί η περικοπή και στην πράξη.
Αν προκύπτει ένα συμπέρασμα από τον αντιασφαλιστικό νόμο και τις υπουργικές αποφάσεις, αυτό είναι ότι η κυβέρνηση εξαντλεί όλα τα περιθώρια των ελιγμών και της κοροϊδίας για να περάσει τα πιο σκληρά μέτρα με τις πιο μικρές αντιδράσεις.
  • Αυτό το στόχο υπηρετεί, για παράδειγμα, το τέχνασμα της «προσωπικής διαφοράς», που απλά μεταθέτει τις μειώσεις στο άμεσο μέλλον.
  • Τον ίδιο στόχο υπηρετεί και η κυβερνητική προπαγάνδα ότι δεν μειώνει παραπέρα τις κύριες συντάξεις, όταν με τη μείωση των επικουρικών μειώνεται κι άλλο το εισόδημα των συνταξιούχων, παλιών και νέων, ανεξάρτητα αν η μείωση αυτή προέρχεται από περικοπές στις κύριες ή στις επικουρικές συντάξεις.
Επομένως, η αντιασφαλιστική επίθεση όχι μόνο δεν τελείωσε με την ψήφιση του τελευταίου νόμου, αλλά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και απαιτεί εγρήγορση από την πλευρά ασφαλισμένων και συνταξιούχων.
Εγρήγορση που απαιτείται ώστε να αυξάνεται και ο βαθμός ετοιμότητας του κινήματος απέναντι στις ανατροπές που έρχονται στα Εργασιακά, η ικανότητά του να απαντήσει με αποφασιστικότητα στον πραγματικό αντίπαλο, δηλαδή στην εργοδοσία, στην ΕΕ, στην κυβέρνηση, στην εξουσία τους.
Αποκαλυπτικά παινέματα
Διεθνή αναγνώριση και τα εύσημα του εγχώριου κεφαλαίου κατακτά με το σπαθί της η κυβέρνηση, με τις εξαιρετικές αντιλαϊκές και φιλομονοπωλιακές της επιδόσεις.
Προ ολίγων ημερών, ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, ο γνωστός μας Γ. Ντάισελμπλουμ, δήλωσε:
«Τρέφω μεγάλο θαυμασμό για τον Τσίπρα, που καταφέρνει και μένει στην εξουσία παρά τα τόσα μέτρα». Σχεδόν ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μ. Βαλς, δήλωνε: «Ζηλεύω τον Τσίπρα. Πέρασε 7.500 σελίδες με μέτρα χωρίς καμία αλλαγή». Αλλά και ο Β. Σόιμπλε είχε έναν καλό λόγο για την κυβέρνηση: «Η Ελλάδα ανακάμπτει ταχύτερα από τις προσδοκίες».
Σ' αυτούς ήρθαν να προστεθούν οι εκπρόσωποι των διαφόρων ενώσεων του εγχώριου κεφαλαίου που, στο πλαίσιο της ακρόασης φορέων στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής για τον νέο «αναπτυξιακό νόμο», έπλεξαν εγκώμια στην κυβέρνηση.
Εγκώμια για τα νέα προνόμια που αφειδώς τους παρέχει, στηρίζοντας την προσπάθεια ανάκαμψης της κερδοφορίας τους με ενισχύσεις, φοροαπαλλαγές, απ' τη μια, και, απ' την άλλη, με πολιτικές περιστολής των εργασιακών δικαιωμάτων και αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος μέσω της φορολεηλασίας.
Η τελευταία πινελιά σ' αυτό τον «πανόραμα» επαίνων προστέθηκε απ' τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Τζ. Ερνεστ. Όχι που οι ΗΠΑ δεν θα σημείωναν την πρόοδο της κυβέρνησης, άμεσα σχετιζόμενη με συμφέροντα των δικών τους μονοπωλίων στην περιοχή...
Βροχή τα «μπράβο». Άλλωστε, «όμοιος ομοίω αεί πελάζει» και παινεύει...
Για τον «αναπτυξιακό νόμο», την «κορωνίδα» της ταξικής υπέρ του κεφαλαίου κυβερνητικής πολιτικής, μίλησαν οι ίδιοι οι επωφελούμενοι, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή.
Εκ μέρους του ΣΕΒ, ο Γ. Ξηρογιάννης δήλωσε ότι 
«ο νέος αναπτυξιακός νόμος έχει θετικά στοιχεία, όπως ότι αντικαθιστά τις επιχορηγήσεις με κίνητρα, ενθαρρύνει εμβληματικές επενδύσεις, συγκεντρώνει τη δημόσια χρηματοδότηση και εκκαθαρίζει κάπως από προηγούμενα επιχειρηματικά σχέδια». Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Α. Ανδρεάδης, πρόσθεσε ότι «ο επενδυτικός αυτός νόμος έχει μια σωστή λογική».
Συμφωνώντας ο πρόεδρος των Εξαγωγέων, Χρ. Σακελλαρίδης, ανέφερε:
«Είναι θετικά και ορισμένα καινούργια πεδία προτεραιότητας που δίνονται. Είναι πεδία προτεραιότητας επενδύσεων, κυρίως σε εξαγωγικό χαρακτήρα...». Η Γ. Παπαρίδου, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), σημείωσε πως «θεωρούμε θετικό σημείο του σχεδίου νόμου ότι για πρώτη φορά υπάρχει σαφής αναφορά στις επιχειρήσεις του κλάδου της τεχνολογίας».
Για να μη λειτουργήσουν, ωστόσο, τα πολλά «μπράβο» σαν στοιχείο εφησυχασμού και ανακοπεί η «μεταρρυθμιστική φόρα» της κυβέρνησης ‒που στο μεταξύ ισοπεδώνει το λαό και τα συμφέροντά του‒ βιομήχανοι και εκπρόσωποι των άλλων τμημάτων του κεφαλαίου αξίωσαν περισσότερα ακόμα προνόμια, μεγάλωμα δηλαδή της πίτας που προορίζεται για τα δόντια τους, παρότι δεν λείπουν οι κόντρες για να αποσπάσει ο καθένας για λογαριασμό του τη μερίδα του λέοντος.
Ποια ήταν η απάντηση της κυβέρνησης;
  • Ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν «περαιτέρω βελτιώσεις» κατά τη συζήτηση του νόμου στην Ολομέλεια, με βάση τις επισημάνσεις των ενώσεων του κεφαλαίου. Αλίμονο!
Εξάλλου, ο νόμος αυτός φτιάχτηκε καθ' υπαγόρευσιν των συμφερόντων του κεφαλαίου, οι ανάγκες του οποίου είναι μόνιμος υποβολέας της ακολουθούμενης πολιτικής, μεταβολές και προσαρμογές αναμένονται, δίχως ποτέ όμως να επηρεάζουν το σταθερά βαθιά αντιλαϊκό περιεχόμενό της.
  • Αυτά τα χαριεντίσματα με το κεφάλαιο, την ίδια στιγμή που ισοπεδώνονται εργατικά δικαιώματα, πρέπει να γίνουν αφορμή, ώστε η αγανάκτηση, ο θυμός, η οργή που αντικειμενικά συσσωρεύονται να μην οδηγήσουν στην απάθεια και το συμβιβασμό, αλλά να διοχετευθούν στην οργανωμένη πάλη, σε σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου και τις κυβερνήσεις που την υπηρετούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.