Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΣΥμμορία(κλπ)ΑΝΕΛέητων-Τσιμέντα να γίνουν όλα: Ξεθεμέλιωμα εργασιακών δικαιωμάτων με το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Εταιρείας Εγκλήματος ‒ ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τη σχετική απόφαση

Για την εισήγηση του γενικού εισαγγελέα του Δικαστηρίου της ΕΕ σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις
Παρασκευή 10/06/2016 - 14:01
Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την εισήγηση του γενικού εισαγγελέα του Δικαστηρίου της ΕΕ σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις τονίζεται:
«Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιχειρεί να καλλιεργήσει κλίμα εφησυχασμού στους εργαζόμενους, σχετικά με τις επικείμενες ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης, η ΕΕ και οι θεσμοί της επιβεβαιώνουν ότι ο αντεργατικός κατήφορος δεν έχει τελειωμό.
Συγκεκριμένα, με εισήγηση του γενικού εισαγγελέα του Δικαστηρίου της ΕΕ (ΔΕΕ) προτείνεται να γίνει δεκτή η προσφυγή, με την οποία ο όμιλος της τσιμεντοβιομηχανίας "LAFARGE - ΑΓΕΤ" ζητούσε να κριθεί άκυρη η διοικητική απόφαση του τότε υπουργού Εργασίας να μην εγκρίνει τις ομαδικές απολύσεις στο εργοστάσιο των "Τσιμέντων Χαλκίδας". Το σκεπτικό ήταν ότι η εμπλοκή του υπουργού Εργασίας στη διαδικασία έγκρισης των ομαδικών απολύσεων αντιβαίνει στην κοινοτική νομοθεσία και μάλιστα στη Συνθήκη για τη Λειτουργία της ΕΕ και τον Αναθεωρημένο Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, τον οποίο κύρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ "μετά βαΐων και κλάδων".
Αυτή η εισήγηση ανοίγει το δρόμο για την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αίροντας και τα τελευταία εμπόδια που είχαν απομείνει. Επίσης, αποδεικνύει την τεράστια κοροϊδία της κυβέρνησης, που δηλώνει ότι στα Εργασιακά θα νομοθετήσει με βάση τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ και το ευρωπαϊκό δίκαιο, που δήθεν εγγυώνται την προστασία των εργαζομένων.
Η ΕΕ, οι θεσμοί και οι νόμοι της υπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όσοι ισχυρίζονται ότι αυτό το αντιδραστικό οικοδόμημα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων μπορεί να αλλάξει και να βελτιωθεί, κοροϊδεύουν κυνικά και ξεδιάντροπα το λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.