Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Με Σταθάκη Τσακαλώτο ξαναπιάνει ο ΣΕΒ το ΛΟΤΤΟ

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ» ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Πολυετείς φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και χρηματοδότηση «επιχειρηματικού κινδύνου» για το κεφάλαιο
Πέμπτη 02/06/2016 - 23:05
Με όλα τα εργαλεία, παλιά και νέα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα ενισχύσει με κάθε τρόπο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων με το νέο «αναπτυξιακό» νόμο που κατέθεσε στη Βουλή.
  • Προβλέπει: φορολογική απαλλαγή, επιχορήγηση δαπανών, επιδότηση χρηματικής μίσθωσης, επιδότηση του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης, σταθεροποίηση συντελεστή φορολογίας εισοδήματος και χρηματοδότηση επιχειρηματικού κινδύνου.
Ειδικότερα το νομοσχέδιο -μεταξύ άλλων- προβλέπει:
- Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους: Ενισχύονται επιχειρηματικοί όμιλοι με επενδυτικά σχέδια άνω των 20 εκ. ευρώ προβλέπεται «παγιοποιήση του φορολογικού συντελεστή για 12 χρόνια» ή «φορολογική απαλλαγή με ποσοστό ενίσχυσης 10% έως το ποσό των 10 εκ. ευρώ» και φυσικά «επιτάχυνση αδειοδότησης».

Μάλιστα, όπως ρητά αναφέρεται, σε περίπτωση μείωσης του φορολογικού συντελεστή επί των κερδών, θα εφαρμόζεται ο μειωμένος συντελεστής, όπως ακριβώς έχουν υποδείξει ο ΣΕΒ και άλλα τμήματα του εγχώριου κεφαλαίου. Όπως προκύπτει, οι προς κρατική επιδότηση δαπάνες φτάνουν στις 500.000 ευρώ για καθεμία θέση εργασίας. 

Επιπλέον, τα υπαγόμενα επιχειρηματικά σχέδια της συγκεκριμένης κατηγορίας μπορούν να κάνουν χρήση των ειδικών διατάξεων ταχείας αδειοδότησης (fast track) μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας. Βέβαια, ισχύει το σύνολο των ευεργετικών διατάξεων, που αφορούν και τις μικρότερου μεγέθους επενδύσεις.
- Εξάλειψη της υποχρέωσης για ίδια κεφάλαια: Η κυβέρνηση παρέχει τη δυνατότητα στους επιχειρηματικούς ομίλους να μην τοποθετήσουν δικά τους κεφάλαια ή να αξιοποιήσουν αφορολόγητα αποθεματικά. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως
«η εξάλειψη της υποχρέωσης για ίδια κεφάλαια, αλλά και η χρήση αφορολόγητων αποθεματικών χωρίς την απαίτηση να έχουν προηγουμένως φορολογηθεί αποτελούν ουσιαστικές παρεμβάσεις ελαφρύνσεις της διαδικασίας απόδειξης της κάλυψης του χρηματοδοτικού σχήματος και της διευκόλυνσης των επενδυτών στην παρούσα χρονική περίοδο γενικής κεφαλαιακής στενότητας».
- Επιδότηση απασχόλησης: Στις επιλέξιμες δαπάνες που επιδοτούνται είναι «το μισθολογικό κόστος των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργούνται ως αποτέλεσμα της υλοποίησης επενδυτικού σχεδίου» και «οι δαπάνες μισθοδοσίας προσωπικού υψηλής εκπαίδευσης». Θα καταβάλλεται στην εργοδοσία ανά εξάμηνο, ενώ, όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο,
«οι επιδοτήσεις του μισθολογικού κόστους καλύπτονται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), στον οποίο εγγράφεται η σχετική προβλεπόμενη δαπάνη για κάθε οικονομικό έτος». 
Πρόκειται για ενισχύσεις που προέρχονται από κρατικά ταμεία και τα διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία της ΕΕ (όπως, για παράδειγμα, από το «επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ»). «Κάθε αναγκαία λεπτομέρεια» για την καταβολή της επιχορήγησης θα ορίζεται στις αποφάσεις προκήρυξης των επενδυτικών σχεδίων.
- Φορολογική απαλλαγή: Μέχρι και για 15 χρόνια είναι η φορολογικές απαλλαγές και μέχρις ότου εξαντληθεί το ποσό της προβλεπόμενης κρατικής ενίσχυσης. Σε περίπτωση έλλειψης επαρκών κερδών, στη διάρκεια κάποιου έτους, τα οφέλη για τους επιχειρηματίες μεταφέρονται σε επόμενες χρήσεις.

Μάλιστα, οι φοροαπαλλαγές θα υπολογίζονται επί του συνόλου των κερδών του επιχειρηματικού ομίλου, δηλαδή και για τυχόν άλλες δραστηριότητες, πέρα από αυτές που εντάσσονται στον «αναπτυξιακό νόμο». Παράλληλα, με υπουργικές αποφάσεις θα προσδιοριστεί «κάθε αναγκαία λεπτομέρεια» για την εφαρμογή των διατάξεων.
- Χρηματοδότηση Επιχειρηματικού Κινδύνου: Με τον νέο αναπτυξιακό νόμο
«προβλέπεται η εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου δυνατότητα ίδρυσης ενδιάμεσων χρηματοπιστωτικών οργανισμών επιχειρηματικού κινδύνου (εφεξής Ταμεία συμμετοχών - Funds of Funds.
- Ειδικές κατηγορίες ενισχύσεων: Ειδικά προνόμια προβλέπονται για «εξωστρεφείς επιχειρήσεις» που έχουν αυξήσει τις εξαγωγές τους τουλάχιστον κατά 10% επί του συνολικού τζίρου την τελευταία τριετία, οι επιχειρήσεις που προχωρούν σε διαδικασία συγχώνευσης, οι «καινοτόμες» επιχειρήσεις (με αύξηση των δαπανών για έρευνα και ανάπτυξη κατά 10% την τελευταία τριετία), όσες παρουσιάζουν αύξηση της απασχόλησης, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους τεχνολογίας, πληροφορικής, αγροδιατροφής και γενικότερα οι επιχειρήσεις που «επιτυγχάνουν αυξημένη προστιθέμενη αξία, σε σχέση με το μέσο όρο του κλάδου τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.