Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΟΗΕ μου κανακάρη, πιάσαμε πάτο! – ΚΚΕ: Πόντιοι Πιλάτοι - Καταποντισμένοι πρόσφυγες

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑ - ΜΠΑΝ ΓΚΙ ΜΟΥΝ
Στοχοπροσήλωση στις πολιτικές των ιμπεριαλιστικών οργανισμών που εγκλωβίζουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες
Σάββατο 18/06/2016 - 13:07
Τη στοχοπροσήλωσή του στις πολιτικές, που στο πλαίσιο της ΕΕ και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών εγκλωβίζουν και εκμεταλλεύονται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, και γεννούν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, με συνέπεια τα διαρκή κύματα προσφυγιάς, επανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί του Σαββάτου, με τον ΓΓ του ΟΗΕ στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μπαν Γκι Μουν που δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί μόνη της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού», ενώ επιμένοντας στη λογική των ευχολογίων πρόσθεσε ότι «χρειάζεται να συνεργαστούμε όλοι μαζί. Να γίνει μεγαλύτερη κατανομή της ευθύνης».

ΚΚΕ
Σχόλιο για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και του ΓΓ του ΟΗΕ
Σάββατο 18/06/2016 - 13:13 - Ενημέρωση: Σάββατο 18/06/2016 - 13:13
Σε σχόλιο για τη συνάντηση και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και του ΓΓ του ΟΗΕ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Τα λόγια συμπάθειας από τον πρωθυπουργό και το ΓΓ του ΟΗΕ προς τους πρόσφυγες, δεν μπορούν να κρύψουν ούτε ότι, με ευθύνη της κυβέρνησης και της ΕΕ, παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας χιλιάδες πρόσφυγες, με
αβέβαιο μέλλον, ούτε φυσικά ότι ο ΟΗΕ, απέναντι στις επεμβάσεις και τους πολέμους στην περιοχή, αλλά και στα κύματα των προσφύγων, έπαιξε και παίζει το ρόλο του "Πόντιου Πιλάτου", στηρίζοντας ουσιαστικά τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών».
902

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας, αφήνοντας στο απυρόβλητο το γεγονός ότι και η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που μακελεύουν τους λαούς γεννώντας κύματα προσφυγιάς αλλά και ότι συναποφασίζει τις πολιτικές εγκλωβισμού των προσφύγων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ΕΕ κ.λπ. κατέφυγε σε γενικόλογες αναφορές.

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων, «με τον ΓΓ του ΟΗΕ συμφωνήσαμε ότι η προσφυγική κρίση δεν λύνεται με εργαλεία εθνικισμού. Οι πολιτικές των φρακτών και των μονομερών ενεργειών αντιβαίνουν στις κοινές μας αρχές και επιδεινώνουν την κρίση».
«Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να διαχειριστούμε το δύσκολο αυτό ζήτημα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η προσφυγική κρίση είναι μία διεθνής και ευρωπαϊκή πρόκληση. 

«Μόνο με συλλογικές και συνεκτικές πολιτικές μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό» υπογράμμισε, επιβεβαιώνοντας τη στοχοπροσήλωσή του, ότι οι όποιες «λύσεις» στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό θα κινούνται αποκλειστικά στον άξονα των συμφερόντων της ΕΕ, των πολυεθνικών και των μονοπωλίων.
Κατά τα λοιπά ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την συνεργασία με την Τουρκία, αναφέρθηκε στις διαδικασίες εξέτασης ασύλου, σημειώνοντας ότι αυτές γίνονται κατά περίπτωση και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, την ώρα που στην πραγματικότητα οι ρυθμοί εξέτασης είναι ιδιαίτερα αργοί και οι αρμόδιες υπηρεσίες υποστελεχωμένες.

Τόνισε ακόμη ότι έχουν δοθεί θέσεις φιλοξενίας στους πρόσφυγες και γίνεται προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους, με έμφαση στα ασυνόδευτα παιδιά, θέλοντας ουσιαστικά να καρπωθεί η κυβέρνηση τη συγκινητική και πολύμορφη αλληλεγγύη του απλού κόσμου στους πρόσφυγες και μετανάστες, την ώρα που οι κρατικές υπηρεσίες και δομές είναι ανύπαρκτες και ουσιαστικά οι περιβόητες ΜΚΟ, αλωνίζουν με το αζημίωτο σε αυτούς τους τομείς, με τις ευλογίες της κυβέρνησης.
Τέλος και οι δύο άνδρες, πάντα με το βλέμμα στραμμένο στα συμφέροντα των μονοπωλίων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, στάθηκαν στην ανάγκη να γίνει δίκαιος καταμερισμός προσφύγων στην Ευρώπη.
Σε άλλο σημείο, ο ΓΓ του ΟΗΕ εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον Έλληνα πρωθυπουργό, για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, καθώς και για την πολιτική προς τη βιώσιμη ανάπτυξη. «Νομίζω ότι μέσα από αυτές τις μεταρρυθμίσεις, ελπίζω ότι η χώρα σας θα μπορέσει να επιτύχει τη βιωσιμότητα που τόσο επιθυμεί το ταχύτερο δυνατό», πρόσθεσε ο Μπαν Γκι Μουν εκθειάζοντας τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του μέσα από το τσάκισμα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. Τη συνάντηση απασχόλησε και το Κυπριακό και στη δουλειά που γίνεται μεταξύ των δύο πλευρών.
Στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο ΓΓ του ΟΗΕ μεταβαίνει στη Λέσβο, όπου θα συναντηθεί με πρόσφυγες στις δομές φιλοξενίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.