Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016

ΚΚΕ - ΔΣΕ - Αρχείο: Σελίδες ιστορίας με το λαό για το σοσιαλισμό


100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δύο νέες ιστοσελίδες με πλούσιο ιστορικό υλικό
Κυριακή 12/06/2016 - 10:09
Δύο νέες σημαντικές ιστοσελίδες, εξαιρετικά χρήσιμες σ' όσους αναζητούν την ιστορική αλήθεια, έθεσε σε λειτουργία η ΚΕ του ΚΚΕ.
Η πρώτη είναι ιστοσελίδα προσφορών στο Αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ και η περιήγηση σ' αυτήν ξεκινά από την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://arxeio.kke.gr
Η δεύτερη είναι ιστοσελίδα αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και υπάρχει στη διεύθυνση: http://dse.kke.gr
Η ιστοσελίδα προσφορών στο Αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ
Η πρώτη σελίδα του site για το Αρχείο
Η ιστοσελίδα είναι ανοικτή στους χρήστες του Ιντερνετ από σήμερα, Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, και μέσα από αυτήν παρουσιάζονται πρόσφατες και παλιότερες προσφορές στο ιστορικό Αρχείο του ΚΚΕ και η ενημέρωσή της θα συνεχίζεται διαρκώς με νέες προσκτήσεις.
Σκοπός της ιστοσελίδας είναι ο παραπέρα εμπλουτισμός του ιστορικού Αρχείου της ΚΕ του ΚΚΕ, η διάδοση του ιστορικού υλικού ως στοιχείου της γνωριμίας με την ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ, που πλησιάζει τον ένα αιώνα δράσης. Υλικά από τις προσφορές θα δημοσιεύονται τακτικά στην ιστοσελίδα.
Η ενότητα με τις συλλογές στο site για το αρχείο
Στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου εμφανίζονται μερικά από τα πιο πρόσφατα αποκτήματα του Αρχείου του ΚΚΕ από προσφορές, μεμονωμένα υλικά και συλλογές που προτείνονται στον επισκέπτη, αλλά και ειδικά εκθέματα, θεματικά ή επετειακά, που αποτελούν δημιουργικές συνθέσεις των υλικών. Κάποια από αυτά τα εκθέματα παρουσιάστηκαν και σε φυσικές εκθέσεις, στο πλαίσιο του εξελισσόμενου προγράμματος εκδηλώσεων, για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ. Από το μενού επιλογών στην κορυφή της σελίδας δίνεται η δυνατότητα πλοήγησης σε όλα τα καταχωρημένα αρχειακά αντικείμενα, συλλογές και εκθέματα, καθώς και η αναζήτηση σε αυτά με σύνθετα κριτήρια.
Η σημαία του Πανεργατικού Κέντρου Αγιάσου, που παραδόθηκε στο Αρχείο του ΚΚΕ
Το ΚΚΕ προσεγγίζει τον ένα αιώνα ζωής και δράσης. Στη μακρόχρονη αυτή πορεία έδρασε πρωτοπόρα για την προοπτική της εργατικής τάξης το σοσιαλισμό, πρωτοστάτησε σε κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης. Ταυτόχρονα, δέχτηκε σκληρές διώξεις. Από όλη αυτή την περίοδο είναι χιλιάδες τα τεκμήρια της δράσης του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος που μπορούν να συγκεντρωθούν, να εμπλουτίσουν την ιστορική γνώση, αλλά και να διαδοθούν στη νέα γενιά.
Η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί όποιον διαθέτει ντοκουμέντα για τον εμπλουτισμό του Αρχείου, να προχωρήσει στην προσφορά τους στο ΚΚΕ, για την καλύτερη αξιοποίηση, προστασία από τη φθορά του χρόνου και την ανάδειξή τους.
Ιστοσελίδα για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας
Η πρώτη σελίδα του site για τον ΔΣΕ
Η ΚΕ του ΚΚΕ, ολόκληρο το Κόμμα και η ΚΝΕ τιμάμε φέτος τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Οι πολιτικές - ιστορικές εκδηλώσεις που ήδη πραγματοποιούνται απ' άκρη σ' άκρη της χώρας είναι ενταγμένες στο γιορτασμό για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων του ΚΚΕ. Η δημιουργία του νέου ιστοτόπου έρχεται να συμβάλει σε όλη αυτή τη μεγάλη δραστηριότητα. Επιδιώκει να φωτίσει πτυχές της ηρωικής πάλης του ΔΣΕ. Να συμβάλει στη διάδοση της ιστορικής αλήθειας, των πολιτικών διδαγμάτων.

Η ενότητα με τα videio στο site για το ΔΣΕ
Οι νεότερες γενιές να γνωρίσουν τον τιτάνιο αγώνα του. Το αρχειακό και οπτικοακουστικό υλικό προέρχεται από το Αρχείο του ΚΚΕ και μεγάλο κομμάτι αυτού έρχεται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας. 

Παρουσιάζονται ενδιαφέροντα υλικά από τις μάχες στα χαρακώματα, τις δημοκρατικές συνελεύσεις, την ιδεολογική και στρατιωτική εκπαίδευση. Στιγμές από την καθημερινότητα της ζωής στο βουνό την ώρα της ανάπαυλας.

Σπάνια ντοκουμέντα με διαταγές, προσωπικές μαρτυρίες και γράμματα μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ. Επιπλέον, δημοσιεύεται σύγχρονο υλικό από μνημεία για το ΔΣΕ, αφιερώματα, εκδηλώσεις. Η ιστοσελίδα είναι ανοιχτή από σήμερα, Κυριακή 12 Ιούνη 2016, και το περιεχόμενό της θα εμπλουτίζεται στην πορεία με νέα υλικά.
Η ξενάγηση στην ιστοσελίδα του ΔΣΕ αρχίζει από την διεύθυνση: http://dse.kke.gr
Τρόποι παράδοσης υλικών
Για την προσφορά αρχειακού υλικού για τον εμπλουτισμό του Ιστορικού Αρχείου του ΚΚΕ, από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας δίνονται οι παρακάτω οδηγίες:
«Την απόφασή σας να προσφέρετε αρχειακό υλικό, μπορείτε να υλοποιήσετε με τους παρακάτω τρόπους: Πρωτότυπα ντοκουμέντα και άλλα αντικείμενα μπορούν να παραδίδονται στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, Λεωφόρος Ηρακλείου 145, Νέα Ιωνία, καθώς και στις κατά τόπους Κομματικές Οργανώσεις. Εχει ξεχωριστή σημασία για το Αρχείο του ΚΚΕ η παράδοση πρωτότυπων ντοκουμέντων ή αντικειμένων.
Η ενότητα με το αρχειακό υλικό στο site για το ΔΣΕ
Ψηφιακά αντίγραφα των πρωτοτύπων μπορούν να αποστέλλονται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: arxeio@kke.gr. Παρακαλούμε τα ψηφιακά αρχεία να έχουν όνομα που να περιγράφει με σαφήνεια το περιεχόμενό τους. Εναλλακτικά, σε περίπτωση που υπάρχουν εκτενείς πληροφορίες για ένα αρχειακό υλικό και δεν είναι δυνατό να τοποθετηθούν ως όνομα του ψηφιακού αρχείου του, να χρησιμοποιείται ως όνομα ψηφιακού αρχείου κάποιος σύντομος κωδικός και σε συνοδευτικό έγγραφο να αντιστοιχίζεται στον κωδικό η εκτενής περιγραφή του υλικού. Τα έγγραφα και οι φωτογραφίες μπορούν να είναι σε μορφή αρχείων εικόνας (jpg, tif, png κ.τ.λ.) ή σε μορφή αρχείων pdf, ενώ τυχόν ηχητικά ντοκουμέντα ή βίντεο στις συνήθεις μορφοποιήσεις γι' αυτό το είδος ψηφιακών αρχείων (mp3, wav, mp4, avi, mkv κ.τ.λ.). Τα έγγραφα που κάθε σελίδα τους είναι ξεχωριστό ψηφιακό αρχείο, παρακαλούμε να τοποθετούνται μέσα σε φάκελο (folder). Φάκελοι είναι σκόπιμο να χρησιμοποιούνται και για την ομαδοποίηση εγγράφων που αποτελούν μια ενότητα. Αν τα ψηφιοποιημένα αντίγραφα έχουν μεγάλο όγκο και δεν είναι εύκολο να σταλούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μπορούν να παραδίδονται σε CD/DVD ή σε USB στικ μνήμης, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ ή στις κατά τόπους Κομματικές Οργανώσεις.
Για τις παραδόσεις αρχειακών υλικών και για κάθε άλλο ζήτημα ή πρόβλημα σχετικά με την προσφορά αρχειακών υλικών, παρακαλούμε επικοινωνείτε τηλεφωνικά στον αριθμό 210.2592111 (τηλ. κέντρο), από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από 10 π.μ. έως 2 μ.μ.
Εφόσον πρόκειται να παραδώσετε πρωτότυπα ντοκουμέντα και άλλα αντικείμενα στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, παρακαλούμε τηλεφωνείτε πάντοτε τουλάχιστον μια μέρα νωρίτερα, για να ενημερώσετε σχετικά.
Κάθε προσφορά καλό είναι να συνοδεύεται από όσο γίνεται καλύτερη τεκμηρίωση του υλικού, με πληροφορίες για τον κάτοχο ή δημιουργό του υλικού, την ιστορική διαδρομή διαφύλαξης - διάσωσής του και οτιδήποτε άλλο θεωρείτε σημαντικό γύρω απ' αυτό. Επίσης, καλό είναι να δίνονται στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο ή/και email), ώστε αν χρειαστεί να επικοινωνήσουμε μαζί σας για αναζήτηση συμπληρωματικών πληροφοριών και διευκρινήσεις. Οι πληροφορίες για τα αρχειακά υλικά και τα στοιχεία επικοινωνίας παρακαλούμε να δίνονται σε γραπτή μορφή (ψηφιακού αρχείου κειμένου, έντυπη ή - αν δε γίνεται αλλιώς - χειρόγραφη)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.