Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Μαρινόπουλος: 13.000 νέες αριστερές θέσεις ανεργίας — Ομοσπονδίες και Συνδικάτα: Ξεσηκωμός Τώρα! Κάλεσμα για μαζική παράσταση στο Yπ. Εργασίας στις 4 Ιούλη (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Συγκεντρώσεις των εργαζομένων της εταιρείας «Μαρινόπουλος» στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις
(VIDEO - ΦΩΤΟ)
Τετάρτη 29/06/2016 - 20:40 - Ενημέρωση: Τετάρτη 29/06/2016 - 21:57
Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας «Μαρινόπουλος» διοργάνωσαν την Τετάρτη το πρωί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, οι ταξικές δυνάμεις στο επιχειρησιακό Σωματείο, Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα των Νότιων Συνοικιών της Αττικής.
Κάλεσμα απευθύνουν Ομοσπονδίες και Συνδικάτα για μαζική παράσταση στο υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα 4 Ιούλη στις 12 το μεσημέρι ενάντια στους νέους αντεργατικούς σχεδιασμούς.
Οι εργαζόμενοι απαίτησαν να εμφανιστεί εκπρόσωπος της εταιρείας για να τους ενημερώσει σχετικά με τις προθέσεις της. Στην άρνηση της εργοδοσίας να μιλήσει μαζί τους, οι εργαζόμενοι με μια αιφνιδιαστική ενέργεια πέρασαν την κεντρική πύλη, παρά την προσπάθεια της Αστυνομίας και της εταιρείας secutity να τους εμποδίσει, και πορεύτηκαν μέχρι το κτίριο που στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.
Υποχρέωσαν την εργοδοσία σε συνάντηση
Κάτω από την πίεση της κινητοποίησης, η εταιρεία υποχρεώθηκε τελικά να δεχτεί αντιπροσωπεία τους, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάτι ουσιαστικό. Αντίθετα, η συνάντηση με την εκπρόσωπο της εργοδοσίας επέτεινε κι άλλο την ανησυχία τους, καθώς αναλώθηκε σε ασάφειες, επαναλαμβάνοντας ότι επιδιώκει την «επιστροφή στην κανονικότητα». Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο όμιλος «Μαρινόπουλος» κατέθεσε αίτηση για την υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα τριών ακόμα συνδεδεμένων εταιρειών, της «Αφοί Μαρινόπουλοι Συμμετοχική ΑΕ», της «Express m ΑΕ» και της «ΞΥΝΟΣ ΑΕ».
Η πρώτη, είναι η «μητρική» εταιρεία του ομίλου, η οποία ασκεί διοίκηση και επί της ουσίας διαχειρίζεται τα οικονομικά του. Η «Express m ΑΕ» αριθμεί 160 καταστήματα (20 σούπερ μάρκετ και 139 express stores) σε όλη την Ελλάδα, με συνολικά χρέη 275 εκ. ευρώ και η τρίτη περιλαμβάνει 19 μικρά σούπερ Μάρκετ, τα οποία είχε εξαγοράσει πριν από 10 χρόνια η «Μαρινόπουλος». Τα καταστήματα βρίσκονται στην Αθήνα και στην Ηπειρο, με συνολικό «άνοιγμα» 19,6 εκ. ευρώ.
Οπως και στην περίπτωση των σούπερ μάρκετ, το Πρωτοδικείο έδωσε σήμερα προσωρινή δικαστική προστασία μέχρι την Παρασκευή 1 Ιούλη, οπότε θα συζητηθούν όλες (και οι τέσσερις) αιτήσεις για τη λήψη ή όχι προσωρινής διαταγής, μέχρι τη συζήτηση των κύριων αιτήσεων για υπαγωγή στο άρθρο 99, που ορίστηκε για τις 16 Νοέμβρη σε ό,τι αφορά τα σούπερ μάρκετ και στις 21 Σεπτέμβρη για τις άλλες τρεις εταιρείες. Ωστόσο, υπάρχει η εκτίμηση ότι όλες μαζί θα συνδικαστούν τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, οπότε θα κριθεί οριστικά το μέλλον της επιχείρησης.
Από την άλλη, υπάρχουν προμηθευτές που ζητάνε δικαστικά να αρθεί τώρα η προσωρινή προστασία και να ξεκινήσει άμεσα η πτωχευτική διαδικασία, προκειμένου να εισπράξουν τις οφειλές.

Ούτε βήμα πίσω!
Αμέσως μετά τη συνάντηση, η αντιπροσωπεία των εργαζομένων ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για τα αποτελέσματά της και τους κάλεσε να μεταφέρουν το μήνυμα της οργάνωσης και της κινητοποίησης σε όλα τα μαγαζιά. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη στάση της εργοδοσίας, η οποία προσπαθεί με τεχνάσματα να τους καθησυχάσει και να αποσπάσει τη συναίνεσή τους στο σχέδιο για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα, που εξυπηρετεί τα δικά της συμφέροντα και μόνο.
Με συνθήματα όπως «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη» και «Εργάτη τα δικαιώματά σου να μην τα παραδώσεις, την κρίση Μαρινόπουλε εσύ να την πληρώσεις», έστειλαν μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουν παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων, όπως αυτά που σχεδιάζει η εταιρεία με την ανοχή ή και τη στήριξη της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας του επιχειρησιακού Σωματείου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο ο γγ του υπουργείου Εργασίας, όσο και η πλειοψηφία στο επιχειρησιακό Σωματείο αναπαραγάγουν αυτούσια την επιχειρηματολογία της εργοδοσίας και καλλιεργούν τον εφησυχασμό στους εργαζόμενους, ενώ έχει ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου» για τα εναπομείναντα δικαιώματά τους.
Όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η προσωρινή δικαστική προστασία που ζητάει η εταιρεία, με την αίτηση για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα, σε καμιά περίπτωση δεν διασφαλίζει τους εργαζόμενους από νέες περικοπές μισθών, απολύσεις, ανατροπές σε δικαιώματα, αφού στόχος της εργοδοσίας είναι η «εξυγίανση», που σημαίνει νέο γύρο επίθεσης σε βάρος τους.
Το κλαδικό Σωματείο και οι ταξικές δυνάμεις στο επιχειρησιακό Σωματείο διεκδικούν: Να πληρωθεί κανονικά ο Ιούνης και να καταβληθεί το επίδομα άδειας (και τα δύο θα πρέπει να καταβληθούν την Πέμπτη 30 Ιούνη), να μη χαθεί καμία θέση εργασίας και σε περίπτωση πτώχευσης της εταιρείας να αποκτήσουν οι εργαζόμενοι προτεραιότητα έναντι των πιστωτών της εταιρείας.
Κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη - Συσκέψεις και κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις
Στη Θεσσαλονίκη, το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιούνη το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Μαρινόπουλος Β. Ελλάδας» πραγματοποίησε παραστάσεις διαμαρτυρίας στο εμπορικό κέντρο «Μακεδονία» και στην Ευκαρπία.
Στην διάρκεια των κινητοποιήσεων μοίρασαν ανακοινώσεις ενημερώνοντας τους πελάτες για τις εξελίξεις στην εταιρεία και για τις θέσεις των εργαζομένων. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Τα δικαιώματά σου μην τα παραδώσεις, την κρίση Μαρινόπουλε εσύ να την πληρώσεις», «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη» και «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Σε αυτή την κατεύθυνση οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν και στη συγκέντρωση που διοργανώνουν συνδικάτα της πόλης την Πέμπτη 30 Ιούνη, στις 8 μ.μ., στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, στα πλαίσια της στάσης εργασίας που πραγματοποιούν από τις 5 μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ. της Πέμπτης.
Παράλληλα θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση την Παρασκευή 1η Ιούλη στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να καθορίσουν την παραπέρα δράση τους.
Σημειώνεται ότι το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Μαρινόπουλος Β. Ελλάδας» διοργάνωσε την Τρίτη 28 Ιούνη συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στο κατάστημα του Βαρδάρη, στην οποία συμμετείχαν και κλαδικά σωματεία.
Στην Πάτρα, οι εξελίξεις στον «Μαρινόπουλο» και οι ανατροπές στα Εργασιακά θα βρεθούν στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες Ν. Αχαΐας, την Τετάρτη 29 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (πλ. Γεωργίου, Πάτρα).
Στην Αλεξανδρούπολη το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων καλεί όλους τους εργαζόμενους στην εταιρεία «Μαρινόπουλος» σε σύσκεψη σήμερα Τετάρτη 29 Ιούνη στο Εργατικό Κέντρο στις 7 μ.μ.
Στην Καβάλα οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν επαναλαμβανόμενες κυλιόμενες στάσεις εργασίας την Πέμπτη 30 Ιούνη και την Παρασκευή 1η Ιούλη, ενώ θα συγκεντρωθούν έξω από τα καταστήματα στη Δημοτική αγορά και στην Ιχθυόσκαλα.
Στην Κοζάνη, το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Ιούνη και στα 3 καταστήματα της «Μαρινόπουλος» μοιράστηκε το κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας, από τη Γραμματεία Κοζάνης του ΠΑΜΕ και το κλαδικό Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης για συμμετοχή στη σύσκεψη που διοργανώνουν την Πέμπτη 30 Ιούνη στις 9 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο.(Διαβάστε στο συνημμένο το κάλεσμα).
Στην Ξάνθη, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων καλεί όλους τους συναδέλφους στην στάση εργασίας την Πέμπτη 30 Ιούνη από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. και στη συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στο κατάστημα του «Μαρινόπουλου» στην οδό Τσιμισκή στην Ξάνθη. (Διαβάστε στο συνημμένο ολόκληρη την ανακοίνωση).
Στο Ηράκλειο η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί τους εργαζόμενους του «Μαρινόπουλου» από κάθε κατάστημα και αποθήκη του νομού, να δώσουν δυναμικό παρών στην ημέρα δράσεων την Παρασκευή 1 Ιούλη όπου και εκδικάζεται η αίτηση υπαγωγής της εταιρίας στον πτωχευτικό κώδικα. Από τις 6 π.μ. ως τις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας. Στις 11 π.μ. θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Ηρακλείου καθώς την ώρα που απειλούνται οι δουλειές εκατοντάδων εμποροϋπαλλήλων, όχι μόνο κρατά σιγή ιχθύος, αλλά διοργανώνει φιέστες με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου και δίνει τις ευλογίες του για ανοιχτά μαγαζιά έως τις 12 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.