Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Μάκης Παπαδόπουλος: Η διασκεδαστική αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, οι εφοπλιστές, ο Λάτσης, και η μοναδική ελπίδα για την αλλαγή τάξης στην εξουσία (VIDEO)

ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Χρειάζεται ανάπτυξη που να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες

Παρασκευή 10/06/2016 - 09:17
«Είναι διασκεδαστική η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για το ποιος έκανε το μεγαλύτερο κακό», τόνισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενος στο Ελληνικό.
Μιλώντας στο «Kontra» σημείωσε ότι «ο Λάτσης είναι ο πρώτος που πανηγυρίζει» και ότι το ζήτημα του Ελληνικού δείχνει πως η ανάπτυξη για την οποία συμφωνούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχει ως γνώμονα την υψηλή κερδοφορία ισχυρών μονοπωλιακών ομίλων και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Πρόσθεσε ότι όσο ακολουθούμε αυτόν το δρόμο ελάχιστοι θα κερδίσουν και τα λαϊκά στρώματα θα ματώνουν. Ανέφερε πως οι επιχειρηματικοί όμιλοι πληρώνουν μόνο το 5% των φορολογικών εσόδων και οι εφοπλιστές όσο είναι τα ναύλα 2-3 ημερών.
Χρειάζεται ριζική αλλαγή και αυτό σημαίνει αλλαγή του κριτηρίου της ανάπτυξης που πρέπει να είναι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και για να γίνει αυτό, πρέπει να αλλάξει τάξη στην εξουσία, να υπάρξει εργατική εξουσία και κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας, σημείωσε ο Μάκης Παπαδόπουλος.
Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει, σημείωσε ότι είναι αντίστοιχες με την απάντηση που πρέπει να δώσει η εργατική τάξη, αλλά χωρίς τους μαζικούς εργατικούς αγώνες που έγιναν, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.