Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΣΥμμορία ξεΡΙΖωτών, Αδίστακτων και ΑΝΕΛέητων: Το «Αβύθιστο αεροπλανοφόρο» της επιπλέουσας αστικής τάξης του ΝΑΤΟ

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Μεθοδεύει βαθύτερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς
Με Σούδα, ΚΕΝΑΠ, SNMG2, βάζει πλάτη στην υλοποίηση επικίνδυνων σχεδίων από Κεντρική Μεσόγειο έως Μαύρη Θάλασσα
Τη βαθύτερη εμπλοκή του λαού στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς με άξονα το Αιγαίο και τους κλιμακούμενους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, όπως απλώνονται σε όλο το τόξο Μαύρη Θάλασσα - Μέση Ανατολή - Κεντρική Μεσόγειος, δρομολογεί η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, με βάση και όσα συζητήθηκαν Τρίτη και Τετάρτη στη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ.
  • Η Σύνοδος αυτή αποτέλεσε μια μάζωξη των καθ' ύλη αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων και στρατιωτικών στελεχών υπό την προεδρία του γγ της λυκοσυμμαχίας, Γ. Στόλτενμπεργκ, ως τελευταίο βήμα προπαρασκευής της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, αρχές Ιούλη στη Βαρσοβία.
Διακηρυγμένοι στόχοι του ΝΑΤΟ που αναμένεται να επικυρωθούν και επισήμως στη Βαρσοβία, είναι
  • η ακόμα πιο διευρυμένη παρουσία των ΝΑΤΟικών δυνάμεων σε Ανατολική Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο,
  • στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία και άλλα ιμπεριαλιστικά κράτη και κέντρα για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων,
  • με μετατόπιση της «δομής άμυνας» της λυκοσυμμαχίας στα ανατολικά. 
Ηδη, γίνεται λόγος για τη μεγαλύτερη από ποτέ συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, στις ασκήσεις που γίνονται σε Πολωνία και Βαλτικές Χώρες. Εχει, δε, σχηματιστεί μια ορατή γραμμή συγκέντρωσης ΝΑΤΟικών δυνάμεων από τη Βόρεια Ευρώπη έως τα σύνορα της Ουκρανίας και νοτιότερα στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο.
  • Στους τέτοιους σχεδιασμούς η εγχώρια αστική τάξη αναζητά διά της κυβέρνησής της ενεργό ρόλο, επιδιώκοντας τη γεωστρατηγική της αναβάθμιση για να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο από τη λεία.

«Αβύθιστο αεροπλανοφόρο» και εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για τη Λιβύη
Έτσι, από πληροφορίες που διαχέονται στα μεθεόρτια της Συνόδου των υπουργών Αμυνας, φαίνεται ότι η ελληνική αντιπροσωπεία έβαλε στο παζάρι τη Σούδα και το ρόλο υποστήριξης που μπορεί να παίξει ως «αβύθιστο αεροπλανοφόρο» στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ευρωατλαντικού άξονα, με προσχήματα τους τζιχαντιστές, την τρομοκρατία, την πειρατεία, την... «παγκόσμια ειρήνη» ή ό,τι άλλο.
Εξάλλου, κατά πληροφορίες, η Αθήνα προτείνει να συνδράμει στην ενίσχυση της νέας κυβέρνησης της Λιβύης με εκπαίδευση στελεχών της λιβυκής Ακτοφυλακής ή και του Πολεμικού Ναυτικού στο ΝΑΤΟικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) που λειτουργεί στη Σούδα από το 2005, με αποστολή την εκπαίδευση στελεχών για έλεγχο θαλασσών με νηοψίες επιφάνειας, υποβρύχιες έρευνες και εναέριες επιτηρήσεις, στο όνομα «αντιμετώπισης της τρομοκρατίας» και άλλων «ασύμμετρων απειλών».

Ηταν, δε, το πρώτο ΝΑΤΟικό κέντρο που έλαβε την υψηλότερη μορφή πιστοποίησης της λυκοσυμμαχίας και ανώτατοι ΝΑΤΟικοί διοικητές το έχουν χαρακτηρίσει «το διαμάντι του ΝΑΤΟ»...
  • Η κυβέρνηση, για να χρυσώσει στο λαό το χάπι, την τέτοια εκπαίδευση σε Ένοπλες Δυνάμεις και σώματα ασφαλείας από τη Λιβύη την προπαγανδίζει και ως μέτρο συμβολής τάχα στην αποτελεσματικότερη διαχείριση από μεριάς της Λιβύης των προσφυγικών ροών που ξεκινούν από τη χώρα προς την Ευρώπη.
Με άλλα λόγια, σε ένα όργιο υποκρισίας, τη βαθύτερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που γεννούν και διογκώνουν κύματα προσφυγιάς, την παρουσιάζει ως μέτρο αντιμετώπισής τους, την ώρα μάλιστα που οι σχεδιασμοί αυτοί περιλαμβάνουν και το ενδεχόμενο μιας νέας ιμπεριαλιστικής στρατιωτικής επέμβασης στη βορειοαφρικανική χώρα...
Οι ΗΠΑ στέλνουν πλοίο στη ΝΑΤΟική αρμάδα στο Αιγαίο
Ταυτόχρονα, σε συνέχεια προηγούμενων δηλώσεων του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, και διαβεβαιώσεων του διοικητή του αμερικανικού 6ου στόλου προς τον Ελληνα υπουργό Αμυνας, ο Αμερικανός ομόλογός του, Αστον Κάρτερ, ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ στέλνουν σύντομα στο Αιγαίο το σκάφος τους, USS Grapple, για να ενταχθεί στη ΝΑΤΟική δύναμη SNMG2.
Πρόκειται για πλοίο διάσωσης με δυνατότητες πυρόσβεσης, ρυμούλκησης, ανέλκυσης κ.λπ., ενώ κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ελλιμενίζεται ήδη στη Σούδα.
  • Η συμμετοχή και των ΗΠΑ στη ΝΑΤΟική αρμάδα που περιπολεί στο Αιγαίο, με τις ευλογίες και της ελληνικής κυβέρνησης, τάχα για τη διαχείριση του Προσφυγικού, επιβεβαιώνει ότι στην πραγματικότητα η επιχείρηση αυτή «δένει» τις αεροναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα με αυτές στην Ανατολική Μεσόγειο, επιτρέποντας στη λυκοσυμμαχία να απλώσει πλοία της σε όλο το δίαυλο που διασχίζουν ρωσικά πολεμικά πλοία με ρότα τη Συρία.
Διόλου τυχαία, πλοίο της SNMG2 αποσπάστηκε εδώ και βδομάδες από την αρμάδα και αναπτύχθηκε στη Μαύρη Θάλασσα, όπου με μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων Βουλγαρίας, Τουρκίας και Ρουμανίας, ξεκίνησε εκεί αεροναυτικά γυμνάσια με το βλέμμα στην εκεί ρωσική παρουσία.
Πρέπει, δε, να καταγραφεί ότι μέσω συμμετοχής τους στην SNMG2, παρουσία στο Αιγαίο έχουν κατοχυρώσει με πλοία τους ήδη οι Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, συν φυσικά Ελλάδα και Τουρκία, δείχνοντας τη σημασία του για τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και την αξιοποίησή του ως εργαλείο για την ευόδωση των επικίνδυνων σχεδίων τους, με τις πλάτες φυσικά και ακέραια την ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης.
Πρόβες διασύνδεσης στην Κεντρική Μεσόγειο
Στηρίζουμε βομβαρδίζοντας και βομβαρδίζουμε στηρίζοντα
Χώρια το γεγονός ότι, όπως είπε ο ίδιος ο Στόλτενμπεργκ στη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας, η ανάπτυξη της SNMG2 στο Αιγαίο και η συνεργασία της με τον ευρωενωσιακό Frontex, αποτέλεσε πρόβα της ναυτικής συνεργασίας που θέλουν να πετύχουν ΝΑΤΟ και ΕΕ στην Κεντρική Μεσόγειο, διασυνδέοντας στην αμέσως επόμενη φάση τη ΝΑΤΟική επιχείρηση «Active Εndeavour» με την ευρωενωσιακή «EURONAV SOPHIA».
Ναυτικές επιχειρήσεις που ξεκίνησαν η μεν πρώτη ως αποστολή «ενάντια στην τρομοκρατία», η μεν δεύτερη ως αποστολή ενάντια στα δουλεμπορικά κυκλώματα που διακινούν πρόσφυγες.

Πλέον, οι δύο επιχειρήσεις αναβαθμίζονται σε επιχειρήσεις γενικότερης «ασφάλειας στη θάλασσα», με ό,τι αυτό σημαίνει στην ανάληψη επιπλέον καθηκόντων, όπως μονιμότερη παρουσία σε σημαντικούς εμπορικούς διαύλους, συχνότερες περιπολίες, διεξοδικότερους ελέγχους πλοίων κ.ά.
Σημειωτέον, εδώ, και καθώς όλα στο τέλος διαπλέκονται και συνδέονται, πρόσφατα διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του ΚΕΝΑΠ στη Σούδα η εν όρμω φάση της πολυεθνικής άσκησης «PHOENIX EXPRESS 2016» υπό την αιγίδα της Αμερικανικής Διοίκησης Αφρικής (USAFRICOM), η οποία περιελάμβανε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε αντικείμενα των τέτοιων Επιχειρήσεων Ναυτικής Αποτροπής.
Η άσκηση, η οποία χωριζόταν σε 2 φάσεις, εν όρμω και εν πλω, έλαβε χώρα στην περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου και σκοπό είχε την
«ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας στο θαλάσσιο περιβάλλον προσανατολισμένη σε επιχειρήσεις Ναυτικής Αποτροπής».
Στην εν όρμω εκπαίδευση συμμετείχαν εκπαιδευόμενοι από Αλγερία, Ελλάδα, Ιταλία, Μαυριτανία, Μαρόκο και Τυνησία. Ταυτόχρονα, στις εγκαταστάσεις του ΚΕΝΑΠ φιλοξενήθηκε και το Διευθύνον Επιτελείο της άσκησης, υπεύθυνο για την εν πλω φάση, με στελέχη από Αίγυπτο, Αλγερία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Μάλτα, Μαυριτανία, Μαρόκο, Τουρκία και Τυνησία.
Μια από τις κινήσεις που έδωσαν πάτημα στον Ελληνα υπουργό Αμυνας, Π. Καμμένο, να δηλώνει προχτές, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ότι  
«όσον αφορά τα θέματα της Μεσογείου, η ελληνική προσπάθεια εδώ και 17 μήνες να χτίσουμε έναν άξονα σταθερότητας με σύμμαχες χώρες, όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία στα βόρεια, αλλά και χώρες εκτός ΕΕ και ΝΑΤΟ, όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Ιορδανία στα νότια, αναβαθμίζει το ρόλο της Ελλάδος ως δύναμη σταθερότητας στη Μεσόγειο». 
Μια σαφής υπόμνηση προς τους εταίρους της λυκοσυμμαχίας ότι η ντόπια αστική τάξη βγάζει τη γεωστρατηγική θέση της χώρας στο σχετικό παζάρι, πρόθυμη να υπηρετήσει τους επικίνδυνους σχεδιασμούς της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.