Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Η θεία Όλγα ξέρει: Η βέλτιστη αριστερά της απλοϊκή αναλογικής με πολύ... κατανόηση ‒ ΚΚΕ: Η εγγύηση της ΕΕ με πολύ... γέλιο

Πρώτο τραπέζι πίστα με ένα συνδικαλιστικό νόμο, ολίγη από lock out και μια διπλή με ομαδικές απολύσεις
(Σκίτσο, Ε. Ξένου - Λεζάντα, ΜΣΑ)
ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ
Νέος εκλογικός νόμος εντός του 2016 - Στο τραπέζι ομαδικές απολύσεις και συνδικαλιστικός νόμος
Τρίτη 07/06/2016 - 14:33 - Ενημέρωση: Τρίτη 07/06/2016 - 18:16
Ψήφιση νέου εκλογικού νόμου εντός του 2016 θέλει η κυβέρνηση, ενώ για τα Εργασιακά η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη επιβεβαίωσε ότι στο τραπέζι με τους δανειστές είναι οι ομαδικές απολύσεις, ο συνδικαλιστικός νόμος και το lock out και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τις αλλαγές στο Σύνταγμα.

ΚΚΕ
Σχόλιο για τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου
Τρίτη 07/06/2016 - 15:29
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου αναφέρει:
«Σήμερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι επίκεινται νέες ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Επικεντρώνοντας στο 13ο - 14ο μισθό και τις ομαδικές απολύσεις, που είναι ένα μέρος μόνο των απαιτήσεων του κεφαλαίου και των δεσμεύσεων του τρίτου μνημονίου, επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση είναι σε συζήτηση με τη μεγαλοεργοδοσία για όλα τα καυτά εργασιακά ζητήματα που έχουν τεθεί στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένων των εμποδίων στο δικαίωμα της απεργίας.
Οι αναφορές της, δε, στις "βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ", ως δήθεν εγγύηση για την προστασία των εργαζομένων, μόνο γέλιο προκαλούν, αφού αυτές οι πρακτικές είναι τα αντεργατικά μέτρα που υλοποιούνται στη Γαλλία και σε άλλες χώρες της ΕΕ».
902

Η Όλγα Γεροβασίλη ισχυρίστηκε ότι η υπό διαμόρφωση πρόταση της κυβέρνησης κινείται... «στην κατεύθυνση της απλής αναλογικής», ωστόσο διευκρίνισε ότι αυτή μπορεί να είναι «απλή αναλογική» «με κατάργηση του μπόνους ή με ένα μικρότερο μπόνους» και σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί «σε δυο, τρεις η τέσσερις μήνες». Υπενθυμίζεται ότι με τον ισχύον εκλογικό νόμο το πρώτο κόμμα λαμβάνει μπόνους 50 έδρες.
Σε ό,τι αφορά τα Εργασιακά η Όλγα Γεροβασίλη έκανε ορατό πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει πίσω από τη διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού να κρύψει επικοινωνιακά όλη την ατζέντα των αντιλαϊκών δεσμεύσεων που υπάρχουν στο τρίτο μνημόνιο.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε «εντελώς ανύπαρκτο» το θέμα του 13ου και 14ου μισθού, λέγοντας ότι «από πλευράς των θεσμών δεν έχει τεθεί ποτέ θέμα κατάργησης». Επιβεβαίωσε όμως ότι στη δεύτερη αξιολόγηση του μνημονίου προαπαιτούμενα είναι οι ομαδικές απολύσεις, το lock out και ο συνδικαλιστικός νόμος που, όπως ανέφερε, ήταν δεσμεύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου.
Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να τα αποτρέψει, όπως έκανε και με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που αφορά τα επικουρικά ταμεία, αν και η αλήθεια είναι πως και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μείωσε δύο φορές μέσα σε 10 μήνες τόσο τις επικουρικές όσο και τις κύριες συντάξεις.
Σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος επανέλαβε ότι
η κυβέρνηση «προσανατολίζεται να καταθέσει σε δημόσιο διάλογο τις προτάσεις της για την αναθεώρηση του Συντάγματος στις 24 Ιουλίου» και πως «η πρόσκληση στο διάλογο θα αφορά τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, αλλά κυρίως την κοινωνία και τους πολίτες. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο διάλογος αυτός να γίνει σε έκταση και βάθος».
Σε ερώτηση αν υπάρχει σκέψη για τη διενέργεια δημοψηφίσματος δεν το απέκλεισε.
Για τις εκκρεμότητες της πρώτης αξιολόγησης ανέφερε πως
«σε ό,τι αφορά το Ελληνικό, αναμένεται, εντός της ημέρας, η υπογραφή μνημονίου κατανόησης ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και τους αναδόχους του» και πως «η δεύτερη εκκρεμότητα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης σχετίζεται με αλλαγές στη δομή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και έχει ήδη διευθετηθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.