Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

ΣΥμμορία (ΡΙΖ)Αδίστακτων και ΑΝΕΛέητων- Ε(ταιρεία) Ε(γκλήματος): ΕΚΑΣ οι βέβηλοι! ‒ Πολυνομοσχέδιο με αριστερούς κόφτες και επιδέξιους ράφτες ‒ ΚΚΕ: Παίζουν τα ρέστα τους ‒ ΠΑΜΕ συλλαλητήριο!

Ζητά επιστροφή αναδρομικών του ΕΚΑΣ από χαμηλοσυνταξιούχους
Τετάρτη 18/05/2016 - 08:12 - Ενημέρωση: Τετάρτη 18/05/2016 - 09:41
Την επιστροφή αναδρομικών πέντε μηνών του ΕΚΑΣ από χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους δικαιούχους ζητά η συγκυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, αυτό συμβαίνει επειδή η ρύθμιση που ψηφίστηκε με τον πρόσφατο αντιασφαλιστικό νόμο και προβλέπει την κατάργηση του ΕΚΑΣ για μια ορισμένη κατηγορία δικαιούχων (σταδιακά θα καταργηθεί για όλους μέχρι και το 2019) έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2016.

ΚΚΕ
Ένας ακόμη κρίκος στα μέτρα δίχως τέλος είναι το πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα
Τετάρτη 18/05/2016 - 18:01
Σε σχόλιο για τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όσο κι αν παίζει τα ρέστα της στην εξαπάτηση, δεν μπορεί να κρύψει ότι το πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, δεν είναι η "αρχή του τέλους" στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά ένας ακόμη κρίκος στα μέτρα δίχως τέλος, για την ανάκαμψη των καπιταλιστικών κερδών.
Ήδη, σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, προετοιμάζοντας τον επόμενο γύρο αντιλαϊκών μέτρων, προέβαλε τις απαιτήσεις του κεφαλαίου για νέες ανατροπές σε συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, τα οποία η κυβέρνηση έχει ήδη αποδεχτεί στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου».
902

Έτσι οι καταβολές που έγιναν το πεντάμηνο που μεσολάβησε μέχρι την ψήφιση του νόμου θα πρέπει να επιστραφούν και η κυβέρνηση προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι, λέγοντας ότι αυτό θα γίνει με τμηματική παρακράτηση από τις συντάξεις τους.
Θυμίζουμε ότι, μόνο για φέτος, η κατάργηση του ΕΚΑΣ θα στοιχίσει στους χαμηλοσυνταξιούχους απώλειες ύψους 168 εκατομμυρίων ευρώ. Οι συνολικές απώλειες την τετραετία 2016 - 2019 θα ανέλθουν στα 2.393 δισ. ευρώ, ενώ την επόμενη χρονιά δεν θα καταβάλλεται ούτε ευρώ, αφού το ΕΚΑΣ καταργείται οριστικά και δεν αντικαθίσταται με καμία άλλη παροχή. Ο νέος αντιασφαλιστικός νόμος προωθεί την κατάργηση του ΕΚΑΣ μέσω της αλλαγής προς το δυσμενέστερο των οικονομικών κριτηρίων, μειώνοντας τα πλαφόν σε όλες τις κατηγορίες. Συγκεκριμένα:
Για τους δικαιούχους του ποσού των 230 ευρώ το μήνα, το οποίο λάμβαναν όσοι χαμηλοσυνταξιούχοι είχαν ατομικό εισόδημα από συντάξεις μέχρι 7.715 ευρώ, τώρα το όριο του εισοδήματος μειώνεται στο ποσό των 7.216 ευρώ.
Για τους δικαιούχους του ποσού των 172,5 ευρώ, το οποίο λάμβαναν όσοι είχαν ατομικό εισόδημα από συντάξεις ύψους 7.715,8 ευρώ έως 8.018,26 ευρώ, τώρα περιορίζεται στο ποσό των 7.217 έως 7.518 ευρώ.
Για τους δικαιούχους του ποσού των 115 ευρώ το μήνα, το εύρος των ετήσιων αποδοχών από συντάξεις μειώνεται στο 7.518,1 ευρώ από 8.018,27 έως 8.219,93 ευρώ τα προηγούμενα χρόνια.
Για τους δικαιούχους των 57,5 ευρώ το μήνα, το εύρος των ατομικών αποδοχών από συντάξεις μειώνεται από τα 8.219,94 ευρώ έως 8.472 ευρώ σε 7.720,01 έως 7.972 στη νέα κλίμακα.
Επιπλέον, καταργείται οριστικά η κλίμακα δικαιούχων των 30 ευρώ το μήνα.
Παράλληλα, όμως, με τη συμπίεση των ατομικών εισοδημάτων από συντάξεις και την κατάργηση της τελευταίας κλίμακας, ο νέος νόμος κόβει το ΕΚΑΣ και μέσω της συρρίκνωσης και των δύο άλλων κριτηρίων, του οικογενειακού εισοδήματος και του ατομικού φορολογητέου εισοδήματος. Έτσι, το πρώτο μειώνεται από τα 15.389 ευρώ στα 11.000 ευρώ και το δεύτερο στα 8.884 ευρώ από τα 9.884 ευρώ που ίσχυαν πριν.
Ανάλογες μειώσεις, τέλος, θα επιβληθούν από τον επόμενο μήνα και στα μερίσματα που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι από τα Μετοχικά Ταμεία. Και αυτές οι περικοπές θα γίνουν αναδρομικά από την αρχή του χρόνου. Ως εκ τούτου, πέραν της μείωσης που θα ξεπεράσει το 30%, θα παρακρατηθούν και τα ποσά που έχουν καταβληθεί τους πρώτους μήνες του έτους και τώρα πρέπει να επιστραφούν.
ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Στη Βουλή αναμένεται το πολυνομοσχέδιο των έμμεσων φόρων και του «αυτόματου κόφτη»
Τετάρτη 18/05/2016 - 09:23 - Ενημέρωση: Τετάρτη 18/05/2016 - 22:03
Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο με το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων.
Η κυβέρνηση το φέρνει με τη διαδικασία του «επείγοντος» με στόχο να το ψηφίσει μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα συζητηθεί στις Επιτροπές της Βουλής, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια.
Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει την καταιγίδα έμμεσων φόρων, την παράδοση των «κόκκινων» δανείων στα funds και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.
Δεν έχει γίνει ακόμα ξεκάθαρο αν ο «αυτόματος κόφτης» θα συμπεριληφθεί σε τροπολογία, μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου ή θα περιλαμβάνεται σε αυτό κατά την κατάθεση του.
Αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για προσθήκη του «κόφτη» με τροπολογία, όμως νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο για τον «κόφτη» και να υπάρξει έγκαιρα συμφωνία σε όλες τις λεπτομέρειες τότε θα κατατεθεί μαζί με το πολυνομοσχέδιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.