Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

ΤΤΙΡοτα δεν θα μείνει όρθιο! ‒ Ιμπεριαλιστικά παζάρια - Απελευθερώνονται πλήρως οι αγορές για το κεφάλαιο - Εντείνεται η εκμετάλλευση των εργαζομένων

 Σκληροί ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τη διατλαντική συμφωνία
Τρίτη 03/05/2016 - 21:06
Κατά του σχεδίου της διατλαντικής συμφωνίας εμπορίου και επενδύσεων (ΤΤΙΡ) τάχθηκε σήμερα η Γαλλία, μετά τις αποκαλύψεις με τη δημοσίευση εμπιστευτικών εγγράφων (βλ. πιο κάτω) σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται και η οποία έφερε ξανά στο προσκήνιο το σοβαρότατο πεδίο ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. 
Η ΤΤΙΡ, ή αλλιώς το «οικονομικό ΝΑΤΟ», που προετοιμάζεται στα επιτελεία των καπιταλιστών, αποτελεί σημείο σκληρής αντιπαράθεσης και παζαριών. Η Γαλλία προειδοποίησε σήμερα ότι θα την μπλοκάρει αν οι Βρυξέλλες δεν αποσπάσουν «παραχωρήσεις» από την Ουάσιγκτον.
«Ουδέποτε θα δεχτούμε να αμφισβητηθούν βασικές αρχές για τη γεωργία μας, τον πολιτισμό μας, την αμοιβαιότητα όσον αφορά την πρόσβαση στις δημόσιες αγορές. Ως εκ τούτου, σε αυτό το στάδιο των διαπραγματεύσεων, η Γαλλία λέει όχι», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, «καθώς δεν τάσσεται υπέρ του ελεύθερου εμπορίου χωρίς κανόνες». Προσθέτοντας ότι «θέσαμε αρχές στο πλαίσιο των διεθνών εμπορικών διαπραγματεύσεων. Αναφέρομαι στους υγειονομικούς κανόνες, τους διατροφικούς, τους κοινωνικούς, τους πολιτιστικούς, τους περιβαλλοντικούς».
Νωρίτερα, ο υφυπουργός Εξωτερικού Εμπορίου της Γαλλίας, Ματιάς Φεκλ είχε προειδοποιήσει ότι η διακοπή των διαπραγματεύσεων είναι «η πιο πιθανή επιλογή» σήμερα. «Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία χωρίς τη Γαλλία και πόσο μάλλον εναντίον της Γαλλίας. Θέλουμε αμοιβαιότητα. Η Ευρώπη προσφέρει πολλά και λαμβάνει πολύ λίγα σε αντάλλαγμα. Αυτό δεν είναι αποδεκτό», δήλωσε ο Φεκλ.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Βιβιάν Περτισό, διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (IFRI) στις Βρυξέλλες, οι γαλλικές δηλώσεις δεν θα εμποδίσουν τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. «Όταν η Επιτροπή εξετάζει ένα θέμα, συνήθως προχωρεί μέχρι τέλους. Είναι συνεπώς δύσκολο να εξετάσει μια ολοκληρωτική αναστολή των διαπραγματεύσεων κατά τους προσεχείς μήνες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Η Συμφωνία Διατλαντικής Εμπορικής και Επενδυτικής Συνεργασίας (ΤΤΙΡ), που τελεί υπό διαπραγμάτευση από τα μέσα του 2013, έχει στόχο την κατάργηση των εμπορικών και κανονιστικών φραγμών στις δύο πλευρές του Ατλαντικού για ακόμη μεγαλύτερη απελευθέρωση των αγορών για το κεφάλαιο, ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη κερδοφορία με ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.
Η διαπάλη είναι έντονη, αφού διακυβεύονται τεράστια συμφέροντα και οι «αντιδράσεις» από θέσεις που δεν αμφισβητούν την εξουσία των μονοπωλίων, εκφράζουν απλά αντικρουόμενα τμήματα του κεφαλαίου.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ
Δημοσιοποιήθηκαν μυστικά έγγραφα από τις διαπραγματεύσεις της TTIP
Δευτέρα 02/05/2016 - 19:42
Στον γερμανικό Τύπο διοχετεύθηκαν μέσω της οργάνωσης «Greenpeace» μυστικά έγγραφα από τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - ΕΕ για τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) κάνοντας ορατό το σφοδρό πόλεμο μεταξύ μονοπωλιακών ομίλων για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Δεν έγινε φυσικά γνωστό πως η «Greenpeace» προμηθεύτηκε τα μυστικά έγγραφα, τα οποία στη συνέχεια έθεσε στη διάθεση της γερμανικής εφημερίδας «Süddeutsche Zeitung» και των κρατικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών «WDR» και «NDR». Το αρχείο 240 σελίδων αναρτήθηκε στη συνέχεια από την οργάνωση στο διαδίκτυο.
Αποκαλύπτεται πως οι ΗΠΑ θέλουν να αυξήσουν τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων στην ΕΕ που θέτει εμπόδια επικαλούμενη τους κανονισμούς της για τα γενετικά τροποποιημένα φυτά και τρόφιμα, ενώ η ΕΕ και κυρίως Γερμανία και Γαλλία επιδιώκουν να περιοριστούν οι δικαστικές αποφάσεις σε βάρος ευρωπαϊκών πολυεθνικών.
Συγκεκριμένα, η «Süddeutsche Zeitung» αναφέρει πως οι ΗΠΑ απειλούν με μποϊκοτάζ τις ευρωπαϊκές εξαγωγές αυτοκινήτων, ώστε να επιβάλουν στην Ευρώπη να εισάγει περισσότερα αμερικανικά αγροτικά προϊόντα. Τα έγγραφα αποκαλύπτουν επίσης ότι οι ΗΠΑ απορρίπτουν το επιτακτικό αίτημα εκ μέρους της ΕΕ για αντικατάσταση των επίμαχων ιδιωτικών διαιτητικών δικαστηρίων που αποφασίζουν για τις καταγγελίες ενάντια στις πολυεθνικές με ένα δημόσιο σύστημα απονομής δικαιοσύνης.
H «Deutsche Welle» σε σχετικό ρεπορτάζ της αναφέρει πως από την εποχή την έναρξης των συνομιλιών πριν από τρία χρόνια έχουν διαρρεύσει στην κοινή γνώμη διάφορες εικασίες για το πραγματικό περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης. Κι ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσιοποιεί τις προτάσεις της, δεν ισχύει το ίδιο και για τις ΗΠΑ. Οι ίδιοι οι Γερμανοί βουλευτές μπορούσαν μέχρι σήμερα να δουν τα σχετικά κείμενα μόνο μέσα σε ελεγχόμενους χώρους.
Τον Απρίλη, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ συναντήθηκαν στο Ανόβερο και συζήτησαν για την αναγκαιότητα μιας γρήγορης συμφωνίας στις διαπραγματεύσεις της TTIP. Η Άγκελα Μέρκελ υπογράμμισε τη σημασία της συμφωνίας για την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη, ενώ ο Μπάρακ Ομπάμα εξέφρασε την ελπίδα του για ολοκλήρωση των συνομιλιών μέχρι τις αρχές του 2017. Ωστόσο, δεν θεώρησε πιθανή μια γρήγορη επικύρωση της συμφωνίας, λόγω των επικείμενων εκλογών στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.