Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

ΠΑΜΕ να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα της ΣΥμμορίας (ΡΙΖ)Αδίστακτων και ΑΝΕΛέητων ‒ Δημήτρης Κουτσούμπας: Το δίκιο θα κριθεί μόνο στους δρόμους (VIDEO - Φωτό)

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
Ιδιαίτερα μαζικό και μαχητικό το απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

ΠΑΜΕ στη μάχη της ΑΠΕΡΓΙΑΣ (VIDEO - Φωτό)
ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΜΕ: Έφτασε η ώρα της μάχης, όλοι στην απεργία, όλοι στους δρόμους
Παρασκευή 06/05/2016 - 12:57 - Ενημέρωση: Παρασκευή 06/05/2016 - 18:40
Ιδιαίτερα μαζικό και μαχητικό απεργιακό συλλαλητήριο πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ την Παρασκευή 6 Μάη στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας σήμερα και αύριο, με κεντρικό σύνθημα «Ξεσηκωμός. Έφτασε η ώρα της μάχης. Όλοι στους δρόμους. Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις».


48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Η δήλωση του Δ. Κουτσούμπα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια
Παρασκευή 06/05/2016 - 11:37 - Ενημέρωση: Παρασκευή 06/05/2016 - 14:26
Από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια την Παρασκευή 6 Μάη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε:
«Την ίδια στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, σε μειώσεις συντάξεων, σε νέα φορολογικά βάρη για τον ελληνικό λαό, την ίδια ώρα προχωρά σε μεγάλες φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο, δίνοντάς του επίσης ζεστό χρήμα, κρατική χρηματοδότηση με το νέο αναπτυξιακό νόμο που έφερε σε διαβούλευση. Δυο κόσμοι συγκρούονται στην ελληνική κοινωνία: Από τη μια ο κόσμος της δουλειάς, των εργαζομένων, όλων όσων υποφέρουν και ματώνουν αυτά τα χρόνια και από την άλλη ο κόσμος του πλούτου, μιας απίστευτης χλιδής, ο κόσμος της διαφθοράς. Το δίκιο θα κριθεί μόνο στους δρόμους, γι' αυτό χρειάζεται παλλαϊκός ξεσηκωμός, λαϊκή κινητοποίηση, δράση με οργανωμένες, μαζικές, δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, από 'δω και πέρα και κάθε μέρα».
902

Στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στο Σύνταγμα όπου οι χιλιάδες διαδηλωτές ανανέωσαν τα απεργιακά, αγωνιστικά τους ραντεβού το Σάββατο 7 Μάη στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια και την Κυριακή 8 Μάη στις 10 το πρωί στο Σύνταγμα.

Χαρακτηριστικό της μαζικότητας της πορείας του ΠΑΜΕ ήταν ότι όταν η κεφαλή της βρισκόταν στο Σύνταγμα ο κόσμος ακόμη δεν είχε ξεκινήσει καν από την Ομόνοια. Στην κεφαλή της πορείας ήταν το πανό του ΠΑΜΕ που ανέγραφε «Διαλύουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο».

Επίσης ανέμιζαν σημαίες της ΠΣΟ ενδεικτικό της μεγάλης διεθνιστικής ταξικής αλληλεγγύης που αναπτύσσεται με αφορμή τις τριήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις. Ακολουθούσαν τα Συνδικάτα της Βιομηχανίας, άλλα Συνδικάτα, Λαϊκές Επιτροπές, οι δυνάμεις της Λαϊκής Συμμαχίας κλπ. Τα συνθήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο όπως «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο, οργάνωση παντού να 'ρθούν τα πάνω - κάτω».
Οι διαδηλωτές με τα συνθήματά τους, τα πανό και τις πικέτες τους καταδίκασαν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για Ασφαλιστικό - Φορολογικό, αλλά και την κυβερνητική μεθόδευση να φέρει προς ψήφιση το επίμαχο νομοσχέδιο άρον - άρον αυτό το Σαββατοκύριακο στη Βουλή. 
Νωρίτερα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια μίλησε ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Μπορούμε με τον οργανωμένο αγώνα μας αυτούς τους σχεδιασμούς να τους αφήσουμε στα χαρτιά. Αυτό θα κριθεί από το επίπεδο της οργάνωσης και από τον προσανατολισμό του αγώνα μας. Χρειάζεται να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, να μην ξαναπέσουμε στις παγίδες που στήνουν. Έχουμε πια όλοι αποκτήσει μεγάλη πείρα, να την κάνουμε δύναμη αγώνα και ανατροπής. Οι σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις μας να γίνουν εφαλτήριο για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή αύριο το απόγευμα στις 6.00 στην Ομόνοια και την Κυριακή στις 10.30 στο Σύνταγμα για να τιμήσουμε αγωνιστικά τα 130 χρόνια από την Πρωτομαγιά του 1886». (Διαβάστε εδώ την ομιλία του).
Στη συγκέντρωση της Ομόνοιας, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι, γυναίκες, επαγγελματοβιοτέχνες, μικρέμποροι και αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι ανταποκρίθηκαν μαζικά στο απεργιακό κάλεσμα του ΠΑΜΕ δίνοντας το «παρών» και διατρανώνοντας το «Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο».
 
Τα πανό των συνδικάτων, οι σημαίες του ΠΑΜΕ, τα συνθήματα δόνησαν την ατμόσφαιρα δείχνοντας την αποφασιστικότητα του κόσμου να μην περάσει η ασφαλιστική - φορολογική λαιμητόμος.  Στην πλάτη της εξέδρας στη συγκέντρωση της Ομόνοιας αναγραφόταν: «Όχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Κάτω οι φόροι», ενώ από τα μεγάφωνα ακούγονταν τραγούδια του αγώνα και απεργιακά καλέσματα.
Στη συγκέντρωση στην Ομόνοια και στην πορεία που ακολούθησε προς το Σύνταγμα παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. (Δείτε εδώ video με τη δήλωση). 
Νωρίτερα οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων έγιναν στην πλατεία Βάθης, στην Κάνιγγος, στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) και στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Ο κόσμος για την απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια έφτασε με λεωφορεία που δρομολογήθηκαν από γειτονιές της Αθήνας (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά).
Απεργιακές συγκεντρώσεις γίνονται σε δεκάδες πόλεις της χώρας (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά). 
ΠΑΜΕ
«Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα»
Παρασκευή 06/05/2016 - 15:58
Χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς της πρώτης μέρας
«Είναι ώρα αγώνα! Όλοι στους δρόμους», τονίζει το ΠΑΜΕ σε χαιρετισμό του προς τους χιλιάδες απεργούς που συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
«Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς που σήμερα πρώτη μέρα των τριήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στα βάρβαρα μέτρα συμμετείχαν μαζικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, δεν αιφνιδιάστηκαν από τις άθλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να φέρει σαν τον κλέφτη το νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή.
Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση, τη νέα φοροκαταιγίδα! Τα ΔΣ των σωματείων, οι Λαϊκές Επιτροπές να εξαντλήσουν τις δυνατότητες για να φτάσουν παντού οι απεργιακές ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ, των σωματείων στους κλάδους, στις γειτονιές, στα μαγαζιά.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος σήμερα το απόγευμα στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, στις συγκεντρώσεις, στις πικετοφορίες, στις μαζικές εξορμήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε δήμο της Αθήνας, σε κάθε πόλη της χώρας.
Το Σάββατο στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια, συναντιόμαστε στη μεγάλη συγκέντρωση εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων, ελευθεροεπαγγελματιών, συνταξιούχων, επιστημόνων, στο κέντρο της Αθήνας. Συντονίζουμε το βηματισμό μας απέναντι στο νόμο-λαιμητόμο και τη νέα φορολογική επιδρομή.
Την Κυριακή σε πάνω από 60 πόλεις σε όλη τη χώρα και στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα τιμάμε τα 130 χρόνια Εργατικής Πρωτομαγιάς όπως της αξίζει. Υπερασπιζόμαστε την Κοινωνική Ασφάλιση με απεργία και απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, κυβέρνησης, ΕΕ - ΔΝΤ. Με ολοήμερη κινητοποίηση έξω από τη Βουλή και συναυλία αφιερωμένη στους πρόσφυγες.
Χαιρετίζουμε την απόφαση των αυτοαπασχολούμενων, μικρών εμπόρων, ελευθεροεπαγγελματιών να κλείσουν τα μαγαζιά τους την Κυριακή και τους καλούμε να συναντηθούμε ξανά στη μεγάλη συγκέντρωση της Κυριακής στο Σύνταγμα.
Είναι ώρα αγώνα! Όλοι στους δρόμους!».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.