Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

ΣΥμμορία (ΡΙΖ)Αδίστακτων και ΑΝΕΛέητων - Ε(ταιρεία) Ε(γκλήματος): Κόφτες, ράφτες και γδάρτες. Ο λαός τι κάνει; – Δημήτρης Κουτσούμπας: Πανηγυρισμοί με νέα επώδυνα μέτρα (VIDEO)

Για να μην ξεχνιόμαστε.
ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Επιτεύχθηκε συμφωνία για το «βασικό» πακέτο - Από μισθούς και συντάξεις οι περικοπές του «κόφτη»
Παρασκευή 13/05/2016 - 17:14
Tην επίτευξη συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση για το «βασικό» πακέτο μέτρων ύψους 5,4 δισ. ευρώ, που περιλαμβάνει και τους έμμεσους φόρους, ανακοίνωσε αξιωματούχος της Κομισιόν, λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση του Euro Working Group (βλέπε πιο κάτω).
Για τον «αυτόματο κόφτη» ανέφερε ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα η συμφωνία, αλλά εμφανίστηκε βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
«Οι ψεύτικοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης δεν μπορούν να κρύψουν ότι έρχονται νέα επώδυνα μέτρα»
(VIDEO)
Παρασκευή 13/05/2016 - 15:01 - Ενημέρωση: Παρασκευή 13/05/2016 - 15:26
Σε δήλωση του για το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που έρχεται την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε:
«Οι ψεύτικοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης δεν μπορούν να κρύψουν ότι έρχονται νέα επώδυνα μέτρα, για τα οποία ήδη υποφέρει ο λαός μας.
Τα νέα φορολογικά μέτρα που έρχονται και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, το επόμενο Σαββατοκύριακο, οι νέες ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, οι παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις του δημόσιου τομέα, όπως και το πέρασμα του νόμου για το γνωστό "κόφτη", τον "αυτόματο κόφτη", δηλαδή το συμπληρωματικό μνημόνιο, που είναι μόνο για την εξασφάλιση των κερδών των λίγων και για τα οποία βέβαια πάλι θα εξακολουθεί να ματώνει μόνο ο ελληνικός λαός».
902

Ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι ένα μεγάλο μέρος των περικοπών που θα κάνει ο «αυτόματος κόφτης» θα προέλθει από τους κωδικούς των μισθών και συντάξεων.
Μέχρι το Eurogroup της 24ης Μάη θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί 18 προαπαιτούμενα, προκειμένου να εκταμιευτεί η δόση η οποία εκτιμάται περίπου στα 10 δισ. ευρώ. Εκτός από τον «κόφτη» και τα δημοσιονομικά μέτρα των 5,4 δισ. ευρώ, προβλέπεται το άνοιγμα αγορών, η απελευθέρωση της πώλησης «κόκκινων» δάνειων, η δημιουργία Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων και η νομοθέτηση ανεξάρτητης αρχής συλλογής εσόδων.
Δεκαπλάσιος όγκος τον Οκτώβρη
Το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης δεν συνεπάγεται το τέλος των σκληρών μέτρων, όπως διεμήνυσε ο αξιωματούχος της Κομισιόν. Η επόμενη αξιολόγηση του προγράμματος, τον Οκτώβρη, θα περιλαμβάνει τον έλεγχο 43 προαπαιτούμενων, ανάμεσα τους και τα εργασιακά, δηλαδή «δεκαπλάσιο όγκο δουλειάς από ένα κανονικό πρόγραμμα», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.
Για το Ασφαλιστικό, επισήμανε ότι πρόκειται για «πολύ σκληρό πρόγραμμα για τους σημερινούς εργαζόμενους. Πρόσθεσε ότι οι υφιστάμενοι συνταξιούχοι θα πληρώσουν, αλλά περισσότερο σταδιακά και σε βάθος χρόνου.
Σε σχέση με το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, ο αξιωματούχος ανέφερε ότι σε αυτό θα ενταχθούν κρατικές εταιρείες, οι μετοχές των τραπεζών και τα ακίνητα του δημοσίου. Όπως τόνισε, υπάρχουν 100.000 ακίνητα του δημοσίου τα οποία θα πρέπει να «αξιοποιηθούν» με διάφορους τρόπους, κάποια με leasing, κάποια με πώληση. «Εδώ είναι τα πολλά λεφτά», ανέφερε. Το ΔΣ του Ταμείου θα είναι πενταμέλες, θα έχει την έδρα του στην Ελλάδα, ενώ δύο μέλη του θα καθορίζονται από τους θεσμούς.
Ο αξιωματούχος απέφυγε να δώσει διευκρινήσεις για το χρέος. Για το ΔΝΤ δήλωσε ότι στηρίζει το πρόγραμμα αλλά είναι δική του απόφαση αν θα συμμετάσχει με ένα νέο μνημόνιο.
ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
«Κλείδωσε» η φοροληστεία 1,8 δισ. ευρώ με έμμεσους φόρους στο Euro Working Group
Παρασκευή 13/05/2016 - 10:02 - Ενημέρωση: Παρασκευή 13/05/2016 - 17:23
Συμφωνία για το μπαράζ έμμεσων φόρων και το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή τους κατέγραψε η συνεδρίαση του Euro Working Group την Πέμπτη 12 Μάη και αναμένεται έως τις 22 Μάη να ψηφιστεί πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει ακόμα τον «αυτόματο κόφτη», τα «κόκκινα» δάνεια πρώτης κατοικίας και μικρών επιχειρήσεων και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.
Επιπλέον, στη συνεδρίαση του Euro Working Group καταγράφηκαν για μια ακόμα φορά οι ενστάσεις του ΔΝΤ για τις εκτιμήσεις βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και συνεπώς εμμένει στη θέση ότι απαιτούνται συμπληρωματικά μέτρα.
Καταιγίδα έμμεσων φόρων
Το μπαράζ αύξησης και επιβολής νέων έμμεσων φόρων είναι μία από τις προϋποθέσεις για την έναρξη της συζήτησης για το ελληνικό χρέος και στο όνομα αυτής της συζήτησης η κυβέρνηση θα αφαιρέσει από το λαό επιπλέον 1,8 δισ. ευρώ με την πλέον άδικη φορολογία που είναι η έμμεση, ενώ η αύξηση της φορολογίας στην κατανάλωση θα επιφέρει ανατιμήσεις σε βασικά και αναγκαία προϊόντα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως συμφωνήθηκε:
- Αύξηση του ΦΠΑ στο 24% από την 1η Ιουλίου για την είσπραξη περίπου 450 εκατ. ευρώ.
- Αύξηση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο και φυσικό αέριο.
- Αύξηση του φόρου στα αλκοολούχα ποτά, κατάργηση του εδικού καθεστώτος στα Δωδεκάνησα.
- Αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα τσιγάρα και τον καπνό.
Συμφωνήθηκε επίσης η επιβολή νέων έμμεσων φόρων. Συγκεκριμένα επιβάλλεται:
- Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στον καφέ.
- Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο ηλεκτρονικό τσιγάρο.
- Τέλος ανά διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία δύο αστέρων και πάνω.
- Τέλος ανά διανυκτέρευση στα ενοικιαζόμενα δωμάτια με δύο κλειδιά και πάνω.
- Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στη συνδρομητική τηλεόραση.
Ψήφιση των μέτρων και μετά συζήτηση για χρέος
Έως το Eurogroup στις 24 Μάη πρέπει να έχουν ψηφιστεί στη Βουλή οι έμμεσοι φόροι και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής τους διότι όπως διαμήνυσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ η οριστικοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων είναι προϋπόθεση για να συζητηθεί το χρέος.
Για τον «αυτόματο κόφτη» δαπανών, σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένουν ορισμένες διαφορές που τις επόμενες μέρες θα οριστικοποιηθούν και αφορούν κυρίως τον προκαθορισμό συγκεκριμένων μέτρων.
Για τα «κόκκινα» δάνεια οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπάρχει αλλαγή στα όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί για μια προσωρινή προστασία της πρώτης κατοικίας έως 140.000 για 18 μήνες έως το τέλος του 2017, ενώ για ακίνητα πάνω από 140.000 αίρεται κάθε προστασία.
Σε ότι αφορά το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, οι πληροφορίες αναφέρουν πως απομένουν λεπτομέρειες για να κλείσει και να τεθεί σε λειτουργία το αργότερο έως το Σεπτέμβρη του 2016 και θα διαχειριστεί την πώληση φιλέτων αξίας 50 δισ. ευρώ για τα οποία υπάρχουν έντονοι διαγκωνισμοί μεταξύ επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.