Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Ταξική Πρωτομαγια ενάντια στη ΣΥμμορία (ΡΙΖ)Αδίστακτων και ΑΝΕΛέητων ‒ ΠΑΜΕ για την ασφάλειά μας ‒ Θανάσης Παφίλης: Η εγκληματική πολιτική συνεχίζεται. Οι βιολιτζήδες άλλαξαν, ο χαβάς ο ίδιος ‒ Δημήτρης Κουτσούμπας: Οι λαοί έχουν τη δύναμη. Να την αξιοποιήσουν ‒ Ραντεβού στις 7.00 μμ (VIDEO - Φωτό)

(Το κείμενο στο τέλος)
ΤΑΞΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ
Χιλιάδες λαού στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ - Διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο νόμο – λαιμητόμο
(ΦΩΤΟ)
Κυριακή 08/05/2016 - 13:03 - Ενημέρωση: Κυριακή 08/05/2016 - 13:11
Εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι, γυναίκες, άνθρωποι κάθε ηλικίας για τρίτη συνεχή μέρα με τα πανό και τις σημαίες των συνδικάτων και των ομοσπονδιών τους, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ βγήκαν στο δρόμο του αγώνα. Συμμετείχαν μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, όπου διαδήλωσαν για να τιμήσουν ταξικά την Εργατική Πρωτομαγιά συνεχίζοντας την πάλη ενάντια στο νομοσχέδιο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό, το οποίο η κυβέρνηση σχεδιάζει να ψηφίσει σήμερα. Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για το απόγευμα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Το εργατικό κίνημα να ανασυντάξει τις δυνάμεις του, να περάσει στη νέα αντεπίθεση
Κυριακή 08/05/2016 - 10:58 - Ενημέρωση: Κυριακή 08/05/2016 - 14:03
Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα για τον ταξικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς παραβρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 
Στη δήλωσή του τόνισε:
«Πριν 130 χρόνια οι εργάτες του Σικάγο και οι συνεχιστές τους στη συνέχεια έχυσαν το αίμα τους για τα δικαιώματα της τάξης τους. Σήμερα το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις προσπαθούν να πάρουν πίσω όλες εκείνες τις κατακτήσεις, που πότισαν με το αίμα τους οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας, του κόσμου ολάκερου. Δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι.
Η εργατική τάξη, το εργατικό κίνημα και στη χώρα μας και στην Ευρώπη, διεθνώς, μπορεί, πρέπει να ανασυνταχθεί, να ανασυντάξει τις δυνάμεις του, να περάσει στη νέα αντεπίθεση. Η προσωρινή υποχώρηση που υπάρχει, οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σήμερα, δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε απογοήτευση, στη μοιρολατρία. Οι εργαζόμενοι, οι λαοί έχουν τη δύναμη, αυτή τη δύναμη πρέπει να αξιοποιήσουν. Σε αυτή την κατεύθυνση παλεύει σταθερά το ΚΚΕ, το εργατικό ταξικό κίνημα, το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα, σε ολάκερο τον κόσμο».
902

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Λάζαρος Τσελεπής, γενικός γραμματέας της ΠΟΕΕΠ. Ακολούθησε συναυλία αλληλεγγύης με τίτλο «Ένα τραγούδι για τον πρόσφυγα».







 

Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς συμπίπτει με τους αγώνες αυτής της περιόδου ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα στο Ασφαλιστικό, στη νέα φοροεπιδρομή τόνισε ο Γ. Πέρρος. Υπογράμμισε ότι η 1η Μάη είναι για όλη την εργατική τάξη ημέρα μνήμης αλλά κυρίως ημέρα ευθύνης για το πώς κάθε εργάτης θα πάρει μέρος στην οργάνωση της ταξικής πάλης για να χτιστεί η συμμαχία όλων όσων βασανίζονται από τον ίδιο αντίπαλο τα μονοπώλια, την ΕΕ, των εργατών, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, των γυναικών, να ανοίξει ο δρόμος της δικής της προοπτικής.
Ο Γ. Πέρρος σημείωσε ότι η σημερινή μέρα είναι ημέρα ευθύνης για το πώς η εργατική τάξη θα οπλίσει το δικό της όπλο: την ταξική ενότητα, την ταξική αλληλεγγύη. Πώς θα βαδίσει το δικό της δρόμο χωρίς φτώχεια, ανεργία, μνημόνια. Πώς θα προετοιμαστεί για νέους σκληρούς αγώνες για ρήξη με τους εκμεταλλευτές της και το πολιτικό τους προσωπικό μέχρι την ανατροπή της εξουσίας τους. 
Χιλιάδες εργαζόμενοι με τη μαζική τους παρουσία τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά, τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα έστειλαν  και μήνυμα σε μεγαλοεργοδοσία, κυβέρνηση, κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό ότι είναι όρθιοι, σκληροτράχηλοι, ανίκητοι για να υπερασπιστούν τη ζωή και το μέλλον των παιδιών τους.
Απέδειξαν ότι η σημερινή μέρα για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι αργία, είναι απεργία. Ιδιαίτερα σήμερα που στη Βουλή σχεδιάζει η κυβέρνηση τη διάλυση σε ό,τι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση.
Συναυλία αλληλεγγύης






Με τραγούδια του αγώνα πλαισιώθηκε το συλλαλητήριο, καθώς ακολούθησε συναυλία αλληλεγγύης με τίτλο: «Ένα τραγούδι για τον πρόσφυγα». 
Τραγούδησαν οι: Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιώργος Γεωργακάκης, Παντελής Θαλασσινός, Βαγγέλης Κορακάκης, Λίνα Ψυχογιού και η χορωδία του ΠΑΜΕ.
«Στολισμένο» από νωρίς το Σύνταγμα




Πρώτοι στο Σύνταγμα, λίγο μετά τις 10 το πρωί «μπήκαν» οι απεργοί εμποροϋπάλληλοι, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο. Λίγο αργότερα έφτασαν και οι υπόλοιπες προσυγκεντρώσεις που είχαν οριστεί σε διάφορα σημεία της Αθήνας.
Τον τόνο έδιναν και τα τραγούδια του αγώνα, τα συνθήματα ενάντια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ νέοι είχαν παραταχθεί μπροστά από την κεντρική εξέδρα και φορούσαν μπλουζάκια με γράμματα, τα οποία σχημάτιζαν το σύνθημα «Όχι στο νόμο - λαιμητόμο».
Άλλοι νέοι και νέες φορούσαν μπλουζάκια του ΠΑΜΕ, τα οποία ανέγραφαν «1η Μάη: 130 χρόνια. 1886 - 2016»
ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΒΟΥΛΗΣ
Σε εξέλιξη για δεύτερη μέρα η συζήτηση του νόμου - λαιμητόμου - Ομιλία του Θ. Παφίλη
Κυριακή 08/05/2016 - 14:01 - Ενημέρωση: Κυριακή 08/05/2016 - 14:00
Σε εξέλιξη από το πρωί, για δεύτερη μέρα, η συζήτηση του νόμου – λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό.
Στη σημερινή διαδικασία αναμένεται να μιλήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ, με ονομαστική ψηφοφορία, μετά από αίτημα του ΚΚΕ.  
Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά και δείτε βίντεο, από τη συζήτηση της πρώτης μέρας του νομοσχεδίου. 
Η ομιλία του Θανάση Παφίλη 
Την εγκληματική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, ως συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων γιατί έτσι εξυπηρετείται το μεγάλο κεφάλαιο και τα συμφέροντά του, κατήγγειλε ο Θανάσης Παφίλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νόμου - λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό.
Ξεκινώντας την ομιλία του χαιρέτισε εκ μέρους του ΚΚΕ τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, συνταξιούχους, νέους και γυναίκες που διαδηλώνουν για τρίτη συνεχή μέρα στην Αθήνα και ολόκληρη τη χώρα, αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση δεν αιφνιδίασε το λαό με την εισαγωγή του νομοσχεδίου στη Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Το ΚΚΕ και οι εργαζόμενοι, πρόσθεσε τιμούν επίσης την εργατική πρωτομαγιά, απαιτώντας την απόσυρση του νόμου - λαιμητόμου. Τιμούν τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο 130 χρόνια πριν, τους νεκρούς καπνεργάτες του Μάη του '36, τους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν στην Καισαριανή, τους αλύγιστους της ταξικής πάλης που -σε αντίθεση- με τους προσκυνημένους έδωσαν τη ζωή τους για τα δικαιώματα της τάξης τους, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, που έδωσαν τη ζωή τους για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. 
Αναφερόμενος στη συζήτηση για το Ασφαλιστικό, ο Θ. Παφίλης επισήμανε ότι επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά η λαϊκή ρήση «Οι βιολιτζήδες άλλαξαν αλλά ο χαβάς παραμένει ο ίδιος», υπογραμμίζοντας ότι τα επιχειρήματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι πανομοιότυπα με εκείνα των προηγούμενων κυβερνήσεων για το ασφαλιστικό, ανεξάρτητα του «κουστουμιού» που φορούσαν οι εισηγητές (νόμος Σιούφα από ΝΔ, νόμος Ρέππα από ΠΑΣΟΚ, νόμος Λοβέρδου-Κουτρουμάνη). Όπως σημείωσε, όλοι αυτοί θα περάσουν στην ιστορία «ως σφαγείς των δικαιωμάτων του λαού».
Όλοι αυτοί, όπως και η σημερινή κυβέρνηση, πρόσθεσε ο Θ. Παφίλης επικαλούνται τη βιωσιμότητα των ταμείων, την υπέρογκη κρατική χρηματοδότηση, την αναλογία εργαζομένων - άνεργων, την αλληλεγγύη των γενεών. Ειδικά για το τελευταίο, ο κομμουνιστής βουλευτής χαρακτήρισε τουλάχιστον πρόκληση το γεγονός ότι κατηγορούνται οι προηγούμενες γενιές για την κατάσταση του Ασφαλιστικού, οι γενιές που έστησαν τη σύγχρονη Ελλάδα, που δούλευαν σε συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης, με κίνδυνο της ζωής τους και που έδωσαν το αίμα τους για το Ασφαλιστικό και τα εργασιακά δικαιώματα και όχι τα μονοπώλια, οι καπιταλιστές, τα παράσιτα της κοινωνίας που ζουν στη χλιδή και τον πλούτο. 
Ο Θ. Παφίλης κατήγγειλε επίσης το ρεσιτάλ θράσους της κυβέρνησης που ισχυρίζεται ότι κάνει «ριζοσπαστική μεταρρύθμιση» και προσφέρει «κοινωνική δικαιοσύνη» μειώνοντας τις συντάξεις των νεότερων γενιών, ενώ τις σημερινές τις έχει φθάσει στα 340 ευρώ, ισχυριζόμενη μάλιστα ότι διασφαλίζει αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης στους ηλικιωμένους (!)
Ο κομμουνιστής βουλευτής επισήμανε ότι η ταξικότητα και η αντιλαϊκότητα της κυβερνητικής πολιτικής αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τη στηρίζουν βιομήχανοι, εφοπλιστές, Ευρωπαίοι εταίροι που από τη δεκαετία του '90 με τη «Λευκή Βίβλο» προωθούσαν τις αντεργατικές ρυθμίσεις. 
Το ΚΚΕ, επισήμανε ο Θ. Παφίλης, καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι, να αψηφήσουν τη μοιρολατρία, να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες της υποταγής και της συναίνεσης, να συσπειρωθούν σε μια Λαϊκή Συμμαχία με βάση τα ταξικά τους συμφέροντα, που θα αντιπαλεύει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα,  που θα ανοίγει τον δρόμο για την ανατροπή του βάρβαρου συστήματος, που θα ανοίγει το δρόμο για το σοσιαλισμό, ο οποίος είναι αναγκαίος, είναι επίκαιρος και η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.