Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-Ε(ταιρεία) Ε(γκλήματος): Ματωμένα πακέτα – ΚΚΕ: Προκλητικά κυβερνητικά πανηγύρια

EURO WORKING GROUP
Κλειδώνει το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων - Συνεχίζονται οι ανταγωνισμοί για το χρέος
Πέμπτη 12/05/2016 - 16:48 - Ενημέρωση: Πέμπτη 12/05/2016 - 17:29
Με δεδομένη τη συμφωνία για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και «ανοικτή» τη συζήτηση για το ελληνικό κρατικό χρέος συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις ενόψει του Eurogroup της 24ης Μάη.
Στη σημερινή συνεδρίαση του Euro Working Group αναμένεται να οριστικοποιηθούν ο «κόφτης» των δαπανών και το πακέτο των έμμεσων φόρων 1,8 δισ. ευρώ.

ΚΚΕ
Σχόλιο για την απόφαση του Eurogroup και τη στάση των κομμάτων
Πέμπτη 12/05/2016 - 13:56
Σε σχόλιό του για την απόφαση του Eurogroup και τη στάση των κομμάτων το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Τα προκλητικά πανηγύρια της κυβέρνησης δεν μπορούν να κρύψουν ότι οι απανωτοί αντιλαϊκοί νόμοι και τα μνημόνια διαρκείας, όπως ο μόνιμος μηχανισμός παραγωγής σκληρών μέτρων-"αυτόματος κόφτης", είναι τα αναγκαία προαπαιτούμενα για την όποια ρύθμιση του χρέους κι ανάκαμψη, όπου κερδισμένο θα είναι μόνο το κεφάλαιο και χαμένος για μια ακόμη φορά ο λαός.
Όπως, επίσης, η κριτική των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει ότι για τα κυβερνητικά μέτρα, όπως η αυτόματη δημοσιονομική αναπροσαρμογή, οι ίδιοι έχουν βάλει τις βάσεις και την υπογραφή τους, ενώ συμφωνούν στη στρατηγική της ΕΕ υπέρ του κεφαλαίου, απ’ την οποία απορρέουν οι αντιλαϊκοί νόμοι και μηχανισμοί».

902

Την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει ένα νομοσχέδιο - σκούπα με όλες τις «εκκρεμότητες» για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Μάλιστα, και αυτή τη φορά θα επιλέξει την άθλια τακτική που ακολούθησε στο νόμο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, δηλαδή της ψήφισης του νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο ώστε να αποφύγει τις λαϊκές αντιδράσεις, όπως επιβεβαιώθηκε στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. 

ΓΕΡΟΥΝ ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ
«Δύσκολα και σκληρά» τα νέα μέτρα στην Ελλάδα
Πέμπτη 12/05/2016 - 10:56
«Δύσκολα και σκληρά» είναι τα νέα μέτρα στην Ελλάδα ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Υποστηρίζω αυτό που κάνουμε στην Ελλάδα, είναι σκληρά μέτρα, αλλά χρειάζεται να γίνουν», ανέφερε, μιλώντας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και πρόσθεσε: «Οι πολίτες θα χρειαστεί να πληρώσουν φόρους. Δεν θα είναι δημοφιλές, ιδιαίτερα σε κρίση, αλλά χρειάζεται να γίνει, για να οικοδομηθεί μια χώρα».
Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι τα μέτρα θα πλήξουν μόνο το λαό και όχι τους κεφαλαιοκράτες, λέγοντας πως «το πιο λυπηρό πράγμα σχετικά με την Ελλάδα είναι ότι υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο».
Προέβλεψε συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Μάη λέγοντας «δεν θέλουμε να επιστρέψουμε σε κατάσταση κρίσης που θα ζημιώσει την Ευρώπη και την Ελλάδα». Για το χρέος απέφυγε να γίνει συγκεκριμένος αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως η όποια ελάφρυνση δεν αφορά το παρόν, αλλά το μέλλον.
Ανέφερε πως «ήρθε η ώρα τώρα να μιλήσουμε για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας». αλλά «δεν θέλουμε να απαλλαχτούμε από το χρέος -δεν θα υπάρξει κούρεμα- αλλά θέλουμε να βρούμε τρόπους να μιλήσουμε για την ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα. Το χρέος στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλο και η οικονομία τόσο ασταθής, που δημιουργεί τεράστιο θέμα».

Το πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τον «αυτόματο κόφτη» δαπανών, τους έμμεσους φόρους ύψους 1,8 δισ. ευρώ, (ΦΠΑ, καύσιμα, τσιγάρα, ποτά, καφέ, συνδρομητική τηλεόραση, διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία και άλλα χαράτσια), την πώληση των «κόκκινων» δανείων σε funds και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.
Η διαχείριση του ελληνικού κρατικού χρέους συνεχίζει να αποτελεί πεδίο εκδήλωσης γενικότερων ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών, ενώ η όποια «λύση» προϋποθέτει την επιβολή περισσότερων αντιλαϊκών μέτρων, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα κυβερνητικά πανηγύρια δεν αφορούν το λαό.  
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διαμήνυσε ότι η λήψη μέτρων για την «ελάφρυνση» του χρέους θα εξεταστεί το 2018, εφόσον έχει ολοκληρωθεί «επιτυχώς» το πρόγραμμα και έχει ενεργοποιηθεί ο αυτόματος «κόφτης».
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) έχει καταθέσει πρόταση για να εξαγοράσει ένα μέρος του χρέους που έχει η Ελλάδα προς το ΔΝΤ, σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας. Τα επιτόκια του ESM είναι 1% και του ΔΝΤ 3,5%.
Ο επικεφαλής των Οικονομικών Συμβούλων του Λευκού Οίκου, Τζέισον Φέρμαν, εξέφρασε την πάγια θέση της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι πρέπει να προχωρήσουν τόσο τα αντιλαϊκά μέτρα όσο και η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. 

902
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ
Αναγκαία η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και τα αντιλαϊκά μέτρα
Πέμπτη 12/05/2016 - 16:15
Συνεπής στη θέση των ΗΠΑ και του ΔΝΤ ότι πρέπει να προχωρήσουν τόσο τα αντιλαϊκά μέτρα όσο και η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ήταν σε δηλώσεις του ο Τζέισον Φέρμαν, επικεφαλής των Οικονομικών Συμβούλων του Λευκού Οίκου στις ΗΠΑ.
Σε συνέντευξή του στη «Handelsblat» ανέφερε «αυτή τη στιγμή, η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι το πιο σημαντικό ζήτημα. Χωρίς αυτήν, δεν θα υπάρξει βιώσιμη λύση για τα προβλήματα».
Παράλληλα, επισήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει τα αντιλαϊκά μέτρα με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να εφαρμόσει «μία υπεύθυνη πολιτική σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό της».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.