Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

La Red Solid@ria Griega: 3 χρόνια ταξίδι (3 VIDEO)


 Σε κάμπο ανθισμένο κρατήσου,
εκεί που τις μάχες σου δίνεις·
για όσα ποτέ δεν προδίνεις
θα παίζεις διαρκώς τη ζωή σου
(Χοσέ Μαρτί, μτφρ: Μπ. Ζ., 2015)


3 χρόνια Ελληνικό Δίκτυο Αλληλεγγύης
La Red Solid@ria Griega
Το δίκτυο bloggers La Red Solid@ria Griega (Eλληνικό Δίκτυο Αλληλεγγύης) είναι μια άτυπη ένωση blogs, sites, σελίδων στο facebook, που συγκεντρώνει σε πραγματικό χρόνο στο ομώνυμο blog του, όλες τις δημοσιεύσεις αλληλεγγύης στην Κούβα και στην Λατινική Αμερική.
Γεννήθηκε πριν τρία χρόνια (22/5/2013)  με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησε τότε στη χώρα μας, αντιπροσωπεία του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών (ICAP).
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τότε στην Αθήνα με τη συμμετοχή  του Πολιτιστικού Συλλόγου "Χοσέ Μαρτί", της Πολιτιστικής Αθλητικής Ομάδας "Hasta la Victoria Siempre", των εκδόσεων "Διεθνές Βήμα" και των διαχειριστών των blogs "Prensa Rebelde",   Ελληνικó Αρχείο Τσε Γκεβάρα "Guevaristas", "Cuba de Corazón¨  και ¨Proyecto Numantino¨  ρίχτηκε η ιδέα να κυκλοφορήσει ένα ιντερνετικό Ψήφισμα για την απελευθέρωση των Πέντε Κουβανών.
Στη συνέχεια, μετά την ηλεκτρονική διαβούλευση που ακολούθησε νέα blogs, sites και σελίδες facebook προστέθηκαν στην αρχική πρωτοβουλία και τελικά, έφτασαν σε πενήντα αυτοί που ανταποκρίθηκαν  σε αυτό το κάλεσμα και  έτσι αυτό το ψήφισμα έφτασε σε πάνω από δέκα χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου.
Από τότε, η προσπάθεια αυτή, ρίζωσε και αναπτύχθηκε, καθώς δεν είχε κανένα προαπαιτούμενο, απλά συγκέντρωνε, συνένωνε -και άρα πολλαπλασίαζε- αυτό το υλικό, κάνοντάς το, εκτός των άλλων, ένα διακριτό σημείο εναλλακτικής ενημέρωσης για όσους ήθελαν να σπάσουν τον τοίχο της μιντιακής σιωπής και διαστρέβλωσης που έχουν επιβάλλει στην Κούβα και σε όλη την ΛΑ τα κυρίαρχα μίντια.
Αθήνα, Μάιος 2013, Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ICAP
Σύντομα το δίκτυό μας “εντοπίστηκε” από τα φίλια λατινοαμερικάνικα ΜΜΕ και υπήρξαν δημοσιεύματα και αναφορές σε αυτό στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Παράλληλα μέσω των συντελεστών του (blogs) βρέθηκε σε κάθε δράση αλληλεγγύης  τόσο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.
Σήμερα, σε ένα κομμάτι του πυρήνα του, των blogs και σελίδων facebook που ασχολούνται θεματικά και αποκλειστικά με την Κούβα και την Λατινική Αμερική, υπάρχει μια στενότερη συνεργασία και καταμερισμός του δημοσιεύσιμου υλικού, εντατικότερες μεταφράσεις από τα ισπανόφωνα ΜΜΕ και μεγαλύτερη φυσική συμμετοχή στις δράσεις αλληλεγγύης.
Εξ αιτίας αυτού ακριβώς, ανεβαίνουν και οι απαιτήσεις καθώς η Λατινική Αμερική είναι πια μια γειτονιά με την Ελλάδα της κρίσης και το ενδιαφέρον διαρκώς αυξάνεται. Γι αυτό θα ανταποκριθούμε και πάλι - στο μέτρο που μας αναλογεί – παίρνοντας δύναμη από την επιτυχή τριετή πορεία αυτής της προσπάθειας, που μπορεί να μην σχεδιάστηκε ποτέ “επί χάρτου”, περπάτησε όμως γιατί ήταν αναγκαίο και ώριμο να περπατήσει. Συνεχίζουμε λοιπόν...
* * *
H
Μποτίλια Στον Άνεμο

Χοσέ Μαρτί Εθνικός ήρωας - Εθνικός ποιητής της Κούβας
Αβάνα, 28 Ιαν.1853 - Ντος Ρίος, 19 Μαΐ 1895
(José Julián Martí Pérez - Jose Marti)
Σχέδιο - Σύνθεση, Μπάμπης Ζαφειράτος, 18.V.2015
(Μελάνι, 29 χ 21 εκ. / Με κορνίζα 41,5 χ 32 εκ.)
Από την αρχή της δεύτερης και σταθερής ταξιδιωτικής της πορείας (Απρ. 2013) συμμετέχει στην προσπάθεια του δικτύου, έχοντας εμφιαλώσει 112 θέματα-μηνύματα Λατινικής Αμερικής, για ναυαγούς που θέλουν να κολυμπήσουν· και όχι μόνο στα νερά της Καραϊβικής.
Ιδιαίτερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.