Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΕΕΔΥΕ: 36η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης - Στα βήματα του Λαμπράκη (SPOT)

ΕΕΔΥΕ
Το πρόγραμμα της 36ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης
Τετάρτη 11/05/2016 - 14:54 - Ενημέρωση: Τετάρτη 11/05/2016 - 19:36
Το πρόγραμμα της 36ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μάη, ανακοίνωσε η Οργανωτική Επιτροπή.

Την Κυριακή 15 Μάη η 36η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης
Παρασκευή 15/04/2016 - 15:57 - Ενημέρωση: Τετάρτη 11/05/2016 - 19:37
Την Κυριακή 15 Μάη, θα πραγματοποιηθεί η 36η Μαραθώνια Πορεία, από τον Τύμβο του Μαραθώνα στις 8 π.μ. μέχρι το υπουργείο Άμυνας στις 6.30 μ.μ. όπου θα γίνει ο τερματισμός και η εκδήλωση.
Για τη διοργάνωση της 36ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης, στο φόντο των τρεχουσών πολιτικών εξελίξεων, η Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), πραγματοποίησε την Τετάρτη 13 Απρίλη, στην αίθουσα Λογιστών (ΕΕΛΠ), παναττική σύσκεψη μελών του Εθνικού Συμβουλίου της, Γραμματειών των Επιτροπών Ειρήνης και εκπροσώπων του μαζικού λαϊκού κινήματος.
Έγινε ενημέρωση σε σχέση με το Προσφυγικό, την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι έτοιμη να εφαρμόσει μετά την κατάθεση των νομοσχεδίων για Ασφαλιστικό - Φορολογικό. Τονίστηκε, επίσης, η ανάγκη επαγρύπνησης και ετοιμότητας του αντι-ιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος για τη συμμετοχή του, μαζί με το ταξικό λαϊκό κίνημα, στη 48ωρη απεργία που θα ακολουθήσει, αμέσως μετά την κατάθεση των παραπάνω νομοσχεδίων.
Η ΕΕΔΥΕ απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη Μαραθώνια Πορεία και στις πορείες που διοργανώνουν το μήνα Μάη οι Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα και θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.
Τονίζει ότι «η συμμετοχή στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης είναι βήμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής και της ελληνικής εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους που δημιουργούν θανάσιμους κινδύνους για το λαό μας και τους λαούς της ευρύτερης περιοχής.
Πορευόμαστε και παλεύουμε για:
Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο - Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες
Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους».
902

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
8.00 Τύμβος Μαραθώνα - Τελετή Έναρξης
8.30 Εκκίνηση Πορείας
9.30 Νέα Μάκρη - Στάση
12.00 Διασταύρωση Ραφήνας - Στάση
13.30 Πικέρμι - Στάση
14.30 Παλλήνη - Στάση
15.30 Αναχώρηση από Παλλήνη
17.30 Αγία Παρασκευή - Στάση
18.30 Υπουργείο Εθνικής Άμυνας - Τερματισμός πορείας. Εκδήλωση υποδοχής των ειρηνοδρόμων. Ομιλία, χαιρετισμοί, συναυλία.
Οδηγίες προς τους ειρηνοδρόμους
Παράλληλα, η Οργανωτική Επιτροπή της Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης πληροφορεί τους ειρηνοδρόμους για να διευκολυνθούν κατά τη διάρκεια της διαδρομής τα εξής:
  • Θα πρέπει να είναι ντυμένοι με ελαφρά ρούχα και κατά προτίμηση με αθλητικές φόρμες και αθλητικά παπούτσια. Να προτιμήσουν βαμβακερές κάλτσες και όχι νάιλον.
  • Να φορούν καπέλο για προστασία από τον ήλιο και να αποφεύγουν να εκθέτουν στον ήλιο προς αποφυγή εγκαυμάτων γυμνά χέρια και πόδια.
  • Να πίνουν συχνά άφθονο νερό για την αποφυγή αφυδάτωσης και να μην καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
Όσοι έχουν προβλήματα υγείας μπορούν να περπατήσουν όσο αντέχουν και σε περίπτωση κόπωσης να ακολουθήσουν με το πούλμαν που θα ακολουθεί σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Μπορούν επίσης να περπατήσουν μια μικρή απόσταση προς το τέλος της πορείας ή να υποδεχθούν τους ειρηνοδρόμους στον τερματισμό έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Θα υπάρχει κινητή καντίνα από την οποία οι ειρηνοδρόμοι θα μπορούν να προμηθεύονται νερά, αναψυκτικά και σάντουιτς.
Αναχώρηση πούλμαν
Για τη μετάβαση των ειρηνοδρόμων στον Τύμβο του Μαραθώνα θα αναχωρήσουν πούλμαν της ΕΕΔΥΕ από την πλατεία Κάνιγγος στις 6.30 το πρωί, με ώρα προσέλευσης το αργότερο μέχρι 6.15 π.μ.
Πούλμαν επίσης ξεκινούν από διάφορες συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά. Συγκεκριμένα:
Από Ίλιον
6.45 π.μ. Δημαρχείο Πετρούπολης
7 π.μ. ΟΤΕ Ιλίου
7.05 π.μ. Εκκλησία Αγ. Αναργύρων
7.10 π.μ. Καματερό - «Μελίνα»
Από Άγιο Δημήτριο
6.30 π.μ. Δημαρχείο Αγ. Δημητρίου
6.40 π.μ. Γυμναστική Ακαδημία (Λεωφ. Βουλιαγμένης)
Από Χαλάνδρι
6.50 π.μ. Στάση Σισμανόγλειο
7 π.μ. Πλατεία Χαλανδρίου (πάρκινγκ)
7.15 π.μ. Στάση Αγ. Παρασκευής
Από 2ο Διαμέρισμα
6.45 π.μ. Φρατζή 68 - Ν.Κόσμος
6.50 π.μ. Φιλολάου και Μετεώρων
7 π.μ. Φιλολάου και Ιφικράτους
Από Κερατσίνι
6.30 π.μ. Δημαρχείο Κερατσινίου
Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές στα τηλέφωνα της ΕΕΔΥΕ: 210 3844853, 210 3844854.
Για όσους δεν μπορούν να περπατήσουν όλη τη διαδρομή, την Πορεία θα ακολουθεί πούλμαν από τον Τύμβο Μαραθώνα ως τον τερματισμό στο υπ. Εθνικής Άμυνας.
Επίσης μπορούν να ακολουθήσουν την πορεία από την Παλλήνη μεταβαίνοντας εκεί με τον Προαστιακό ή να πάνε απευθείας στον τερματισμό στο Υπ. Εθνικής Άμυνας μέσω του Μετρό (στάσεις Αγ. Παρασκευή ή υπουργείο Εθνικής Άμυνας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.