Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

ΠΑΜΕ ενάντια στα σχέδια της ΣΥμμορίας (ΡΙΖ)Αδίστακτων και ΑΝΕΛέητων ‒ Ολοκληρώθηκε το απεργιακό συλλαλητήριο - Νέο αγωνιστικό ραντεβού στις συγκεντρώσεις της Κυριακής ‒ Αλέκα Παπαρήγα: Ό,τι πιο υποχωρητικό, συμβιβαστικό και εκφυλισμένο ‒ Δημήτρης Κουτσούμπας: Αγώνας μέχρι την τελική νίκη (VIDEO - Φωτό)

2η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ-ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΥ
Αλέκα Παπαρήγα: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ό,τι πιο υποχωρητικό, συμβιβαστικό και εκφυλισμένο εμφανίστηκε μέσα στις γραμμές της ταξικής πάλης
(VIDEO)
Σάββατο 07/05/2016 - 19:45 - Ενημέρωση: Σάββατο 07/05/2016 - 19:58
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πιο υποχωρητικό, συμβιβαστικό και εκφυλισμένο εμφανίστηκε στις γραμμές της ταξικής πάλης, τόνισε  η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του νόμου - λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό.
«Είστε στυλοβάτες του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενη στην κυβέρνηση. Τόνισε ότι τα χοντρά ψέματα που είπε ο ΣΥΡΙΖΑ και η χοντρή εξαπάτηση που έκανε στο λαό, είναι ότι υποστήριζε πως με κυβέρνηση της Αριστεράς «ο άνθρωπος θα ήταν πάνω από τα κέρδη», ότι «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός», ότι η ΕΕ μπορεί να γίνει ΕΕ των εργαζομένων, ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος μπορεί να καταργηθεί με την πολιτική συνεννόηση και την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου.
Σημείωσε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μεταλλάχθηκε, αλλά αποκαλύφθηκε και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση με την πολιτική που έχει δεν μπορεί να πείσει το λαό πάρα μόνο με ψέματα και εξαπάτηση. Τόνισε ακόμη ότι ο λαός δεν πιάστηκε στον ύπνο και προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση δεν έχει δει ακόμα αυτό που πρέπει να δει από ένα κίνημα που θα έχει τα πόδια του εκεί που πρέπει, στα εργοστάσια, στους τόπους δουλειάς, κατά κλάδο, εκεί που πονάει τον πραγματικό αντίπαλο του λαού.
Αναφερόμενη στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης η Αλέκα Παπαρήγα υπενθύμισε ότι τα κριτήρια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών είναι η φθηνή εργατική δύναμη και να μην υπάρχει κανένα εμπόδιο στην κίνηση κεφαλαίων. Αναφερόμενη τέλος στην «εμπιστοσύνη» των θεσμών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «δέχεστε τους χαιρετισμούς και τις θωπείες αυτών που βρίζατε μέχρι να γίνετε κυβέρνηση και τώρα λέτε "μας αναγνωρίζουν ότι είμαστε φερέγγυοι". Ε, λοιπόν, αυτό πρέπει να ξέρει ο λαός. Όσο αυτοί σας αναγνωρίζουν ως φερέγγυους, τόσο ο λαός πρέπει να παλεύει με όρους ρήξης, αντεπίθεσης και ανατροπής».
Ολοκληρώθηκε το απεργιακό συλλαλητήριο - Νέο αγωνιστικό ραντεβού στις συγκεντρώσεις της Κυριακής
Σάββατο 07/05/2016 - 21:21 - Ενημέρωση: Σάββατο 07/05/2016 - 21:25
Με την ανανέωση του αγωνιστικού ραντεβού για την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση αύριο Κυριακή στις 10.00 το πρωί στο Σύνταγμα, αλλά και το απόγευμα στις 7.00, ολοκληρώθηκε το μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα για να δώσουν συνέχεια στον αγώνα με σύνθημα: «Δημόσια Ασφάλιση και καθολική, αυτή είναι η απάντηση η ταξική - Κάτω τα χέρια απ' την Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση». 

Η δήλωση του Δ. Κουτσoύμπα από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια
(VIDEO)
Σάββατο 07/05/2016 - 18:38 - Ενημέρωση: Σάββατο 07/05/2016 - 22:18
Σε δήλωση του από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σημείωσε:
«Εργατιά - αγροτιά, μια φωνή, μια γροθιά. Αυτό το σύνθημα υλοποιείται σήμερα, αυτές τις μέρες εδώ στην Αθήνα, που περνάνε τα αντιλαϊκά μέτρα - λαιμητόμοι. Η κοινωνική συμμαχία εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων των πόλεων είναι η μόνη διέξοδος με κατεύθυνση ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, ενάντια σε αυτή τη σαπίλα γύρω μας, ενάντια στα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα, ενάντια στις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και όλων αυτών που κάνουν τις ζωές των ανθρώπων να υποφέρουν, να μη μπορούν να ζουν τις οικογένειές τους εδώ στις πόλεις, στα χωριά, στην ύπαιθρο σε όλη την Ελλάδα. Αγώνας λοιπόν μέχρι τέλους, μέχρι την τελική νίκη».
Το μήνυμα που δόνησε την ατμόσφαιρα και σηματοδοτεί τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, που καταγράφτηκε στα πανό και το αντιλαλούσαν οι ντουντούκες και τα στόματα των χιλιάδων εργαζομένων, μικρομεσαίων αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, νέων, συνταξιούχων και ανέργων που έδωσαν δυναμικό «παρών» τη δεύτερη μέρα της απεργιακής κινητοποίησης: «Πολέμα ταξικά - σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά». 
902

Συγκέντρωση την Κυριακή στις 10.00 το πρωί στο Σύνταγμα, αλλά και το απόγευμα στις 7.00
Με ένα μεγάλο απεργιακό συλλαλητήριο, με συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία προς τη Βουλή σηματοδοτήθηκε η δεύτερη μέρα της 48ης απεργίας ενάντια στο νομοσχέδιο-λαιμητόμο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό. 
Με κεντρικό σύνθημα «Ξεσηκωμός. Έφτασε η ώρα της μάχης. Όλοι στους δρόμους. Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις» και με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, ανέργων, νέων, συνταξιούχων και αγροτών από την Αττική, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και πόλεις της Πελοποννήσου δόθηκε για δεύτερη απεργιακή μέρα η μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο-λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, που η κυβέρνηση μεθόδευσε τη συζήτησή τους το Σαββατοκύριακο στη Βουλή. 
Οι χιλιάδες διαδηλωτές διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους για συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τη ζωή τους, δείχνοντας και με τη συγκέντρωση του Σαββάτου το δρόμο: Δυνάμωμα της συμμαχίας εργαζομένων - μικρομεσαίας αγροτιάς - αυτοαπασχολούμενων, που ενώνοντας τη φωνή τους, όπως και σήμερα στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, δυναμώνουν τον ενιαίο αγώνα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που επίσης ενιαία χτυπούν όλο το λαό. 
Στη συγκέντρωση στην Ομόνοια, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Βαγγέλης Μπούτας, εκ μέρους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, ε.α. υποναύαρχος ΠΝ και ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ. 
Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση την Κυριακή στις 10.00 το πρωί στο Σύνταγμα, αλλά και το απόγευμα στις 7.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.