Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

Volkswagen: Το αυτοκίνητο του λαού και η ρύπανση της αστικής τάξης

Υπόθεση «Volkswagen»: Πώς η πολιτική της ΕΕ χαράζεται από και για τα μονοπώλια
Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ
Volkswagen = αυτοκίνητο του λαού
Δημοσίευση: Δευ, 28/09/2015 - 19:05
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 29/09/2015 - 09:28
Σε Ερώτηση που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υπόθεση «Volkswagen» η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αναδεικνύει την άμεση ανάμειξη των επιχειρηματικών ομίλων στη χάραξη των πολιτικών της ΕΕ.  
Συγκεκριμένα η Ερώτηση αναφέρει:  
«Πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με την εγκατάσταση συστημάτων παραποίησης της εκπομπής ρύπων της "Volkswagen" σε οχήματά της αποκαλύπτουν ότι η Επιτροπή και η γερμανική κυβέρνηση γνώριζαν την ύπαρξη του παράνομου λογισμικού (defeat devices) ή τουλάχιστον ήταν ενήμερες από το 2013 από έκθεση του Κοινού Κέντρου Ερευνών και καταγγελίες. Τα δημοσιεύματα αναφέρονται ακόμη στο ρόλο που έπαιξε στα όργανα της ΕΕ η δράση του λόμπι των επιχειρήσεων αυτοκινητοβιομηχανίας, που χρηματοδοτήθηκε με πάνω από 18,5 εκατ. ευρώ. Τα "λόμπι" αποτελούν ειδικές ομάδες δράσης των μονοπωλίων για τη διαμόρφωση πολιτικής και νομοθεσίας της ΕΕ και κυβερνήσεων, ώστε να ανταποκρίνονται στα συμφέροντά τους.
1936. Το ναζιστικό πρωτότπο του μοντέλου KdF-Wagen (Kraft durch Freude = Η Δύναμη μέσω της απόλαυσης).
Η EΕ, ως διακρατική ένωση του κεφαλαίου, αξιοποιεί τις "νέες αντιρρυπαντικές" ή "πράσινες τεχνολογίες", καθώς και άλλους τομείς της οικονομίας, ως νέα πεδία προώθησης της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, που ταυτόχρονα συνιστούν έδαφος σφοδρών ανταγωνισμών των μονοπωλίων για τα μερίδια των αγορών.
Στην πράξη, και με το παράδειγμα της "Volkswagen", αποδεικνύεται πως η πολιτική υπέρ της κερδοφορίας των μονοπωλίων που εφαρμόζει η ΕΕ, η άμεση ανάμειξη των επιχειρηματικών ομίλων στη χάραξη αυτής της πολιτικής, καθώς και στη διαμόρφωση της νομοθεσίας της στρέφεται ενάντια στις λαϊκές ανάγκες και επιβαρύνει το περιβάλλον. Πώς τοποθετείται η Επιτροπή για τα παραπάνω προβλήματα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.