Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015

Δημήτρης Κουτσούμπας: Τσίπρας, Μεϊμαράκης, μνημόνιο, ξερό ψωμί κι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε (VIDEO) – Καλημέρα (τη φέρνουμε, δεν έρχεται από μόνη της)

Δ. Κουτσούμπας: «Μνημόνιο και ξερό ψωμί» ήταν το debate Τσίπρα – Μεϊμαράκη (VIDEO)
Δημοσίευση: Τρί, 15/09/2015 - 00:48
«Μνημόνιο και ξερό ψωμί» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για να σχολιάσει το debate Τσίπρα – Μειμαράκη παρεμβαίνοντας στην εκπομπή «στον ενικό» του Ν. Χατζηνικολάου.
Τόνισε ότι υπήρξε μια «κοντρίτσα» για το ποιος θα τα καταφέρει καλύτερα και σχολίασε πως απαντούσαν «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» στις ερωτήσεις αν θα αλλάξουν κάτι στο μνημόνιο, προσθέτοντας ότι αυτή η δημιουργική ασάφεια είναι «μαύρα μαντάτα» για το λαό.
Σχολιάζοντας την αντιπαράθεση για τα περί διαπλοκής και διαφθοράς έκανε λόγο για «ξινισμένη σούπα» που θύμισε παλιότερες προεκλογικές αντιπαραθέσεις που γινόταν λίγες μέρες πριν την κάλπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.