Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

Μια ευκαιρία στο κεφάλαιο της ΕΕ: Καμία ευκαιρία για τα κεφάλια μας ‒ Για ρίχτε μια ματιά!

‒Παλιόπαιδο, μας κοψοχόλιασες...

Κομισιόν: Η νέα κυβέρνηση έχει εντολή να εφαρμόσει το μνημόνιο
Δημοσίευση: Δευ, 21/09/2015 - 14:51
Την εφαρμογή του 3ου μνημονίου αναμένει η Κομισιόν, που εμφανίζεται ικανοποιημένη από τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα λόγω των συνολικών ποσοστών, που συγκέντρωσαν τα κόμματα που ψήφισαν το μνημόνιο.
Το απόγεμα της Τρίτης, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του.
Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε πως η νέα κυβέρνηση έχει εντολή να υλοποιήσει τα μέτρα του μνημονίου και ανέφερε πως
«η Ελλάδα δεσμεύθηκε σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για να μπορέσει να ανακάμψει η ελληνική οικονομία και να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και απασχόλησης».
Με σαφή τρόπο πρόσθεσε ότι 
πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η υλοποίηση μέτρων και η νομοθέτηση νέων, διότι η πρώτη αξιολόγηση του μνημονίου θα ξεκινήσει μέσα στο φθινόπωρο και για το λόγο αυτό ευχήθηκε η ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει το γρηγορότερο τα καθήκοντά της.

Χαράτσια, ανατροπές σε ασφαλιστικό και εργασιακά, περιλαμβάνει η επόμενη μέρα...

Δημοσίευση: Δευ, 21/09/2015 - 09:57

Φοροχαράτσια στη λαϊκή οικογένεια, ανατροπές σε ασφαλιστικό με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και μειώσεις συντάξεων, ανατροπές σε εργασιακά δικαιώματα με χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, περιλαμβάνει η επόμενη μέρα της νέας κυβέρνησης μετά τις εκλογές. 

Εξάλλου, στο τέλος Οκτώβρη, η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος και της πορείας εφαρμογής του 3ου μνημονίου που ψηφίστηκε τον Αύγουστο και περιλαμβάνει μέτρα-φωτιά που πρέπει να εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση, μέχρι το τέλος του 2015 αρχές του 2016, για να συνεχιστεί η δανειοδότηση από την ΕΕ.  

Συγκεκριμένα, προβλέπεται:

 • Επιβολή και είσπραξη της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ από τα εργατικά-λαϊκά νοικοκυριά.
 • Σταδιακή αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος από το 55% στο 100% για αυτοαπασχολούμενους, μικρές επιχειρήσεις και για εργαζόμενους με μπλοκάκια.
 • «Κούρεμα» κατά 50% του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.
 • Αύξηση του φόρου που τον έχουν ονομάσει «εισφορά αλληλεγγύης» για μισθωτούς, που ενσωματώνεται πλέον στο φόρο εισοδήματος.
 • Έναρξη εφαρμογής των αντιασφαλιστικών νόμων που προβλέπονται στο 1ο και στο 2ο μνημόνιο.
 • Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ από αρχές 2016.
 • Νέο Ασφαλιστικό από τον Οκτώβρη, με αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώσεις συντάξεων μέσω της διασύνδεσης εισφορών-παροχών, μείωση της κρατικής επιχορήγησης προς τα Ταμεία.
 • Περικοπές ύψους 2,25 δισ. ευρώ στις κρατικές δαπάνες για τις συντάξεις, για τα έτη 2015-2016.
 • Κατάργηση της εξάμηνης μετενέργειας για τις Συλλογικές Συμβάσεις.
 • Από 1/10/2015 κατάργηση του μειωμένου ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο και αύξηση από 66 ευρώ στα 200 ευρώ ανά χιλιόλιτρο.
 • Αύξηση του φόρου εισοδήματος των αγροτών από 13% στο 20% για τα εισοδήματα του 2016.
 • Μείωση του ακατάσχετου ορίου μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων, από τα 1.500 ευρώ στα 1.000 ευρώ, για οφειλές στο Δημόσιο.
 • Συμπληρωματικός προϋπολογισμός τον Οκτώβρη του 2015 για να υπάρξουν και άλλα δημοσιονομικά μέτρα εάν δεν υλοποιηθούν οι παραπάνω δεσμεύσεις.
 • Αύξηση του φορολογικού συντελεστή στα εισοδήματα από ενοίκια, σε αυτά κάτω από 12.000 στο 15% από 11% και σε αυτά άνω των 12.000 στο 35% από 33%. Μέτρο που θα χτυπήσει και τους ενοικιαστές στους οποίους θα μεταφερθεί αυτό το κόστος.
 • Διορισμός των μελών του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, που θα ξεκινήσει να λειτουργεί και να ελέγχει την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού που θα καταρτισθεί τον Οκτώβρη. Το Δημοσιονομικό Συμβούλιο θα προχωρά σε άμεσες περικοπές μισθών, συντάξεων και κρατικών δαπανών (π.χ. Νοσοκομεία, Σχολεία, Πανεπιστήμια κλπ.) εάν το χρηματοδοτικό πρόγραμμα δεν κυλά με βάση το μνημόνιο.
 • Προσδιορισμός έως τον Οκτώβρη, νέων δημοσιονομικών μέτρων σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών για να καλυφθεί το κόστος από τη δικαστική απόφαση που δικαιώνει συνταξιούχους, για τις περικοπές από το 2012 και μετά.
 • Υποβολή δεσμευτικών προσφορών μέσα στον Οκτώβρη του 2015 για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Το μνημόνιο προβλέπει πως αυτή «μπορεί να αντικατασταθεί από εναλλακτικό σχέδιο με ισοδύναμα αποτελέσματα όσον αφορά τον ανταγωνισμό και τις προοπτικές επενδύσεων, σύμφωνα με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές και σε συμφωνία με τους θεσμούς...».
 • Άμεσα θα γίνει η επανεξέταση της φορολόγησης στην Ενέργεια. Σήμερα, ο φόρος είναι στο 13% και δεν αποκλείεται να αυξηθεί.
 • Θέσπιση μέχρι το Δεκέμβρη του 2015 νέου συστήματος μόνιμης κινητικότητας στο Δημόσιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.