Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Καμμένος: Ο τελευταίος τροχός της αμάξης (του συστήματος), η ρεζέρβα και το καμένο τουίτερΗ ρεζέρβα

12 ώρες. Ληγμένο τουίτερ
«Καμμένο» δηλητήριο

«Αν δε γίνει επένδυση, πώς θα δώσουμε μισθό για να έχετε κι εσείς λόγο ύπαρξης; Αν δε γίνουν δέκα χαλυβουργίες, πώς θα αποκτήσετε συνδικάτα; Γιατί, δε θα έχετε λόγο ύπαρξης σε λίγο. Οι ψηφοφόροι σας είναι εκατό χρονών... Αφήστε να γίνει μια επένδυση, να γίνει ένα συνδικάτο, να ψηφίζει ΚΚΕ... Οπως καταστρέψατε τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στη δική μου περιφέρεια...».
Τα παραπάνω είχε ξεστομίσει σε τηλεοπτική εκπομπή ο νέος υφυπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, απευθυνόμενος στον Θ. Παφίλη, λίγες μέρες πριν τις εκλογές.
Ο καθένας μπορεί να κάνει τους συνειρμούς με τις δεκάδες τοποθετήσεις των ναζιστών εγκληματιών χρυσαυγιτών, που εδώ και χρόνια αναμασούν την ίδια καραμέλα, εκφράζοντας το μίσος τους προς τους ταξικούς αγώνες. 
«Η Ζώνη ερήμωσε με τη δράση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, τις απεργίες που έδιωχναν τους εφοπλιστές», μουρμούριζαν οι φασίστες στο Πέραμα, λίγες μέρες πριν το δολοφονικό τους χτύπημα.

Να, λοιπόν, που στη νέα κυβέρνηση που «ξεμπέρδεψε με το παλιό», βρίσκουν χώρο και οι αντιδραστικές, εμετικές, αντικομμουνιστικές απόψεις, πάντα πρόθυμες να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενοι, στην καταστολή και το χτύπημα των εργατικών - λαϊκών αγώνων και της πρωτοπορίας τους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.