Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015

Το απύθμενο θράσος του Τσίπρα, η κυρίαρχη τάξη και η Κόκκινη ανατροπή

Η μόνη κόκκινη γραμμή

Καθωσπρέπει σκέψεις
Του
Γιώργου Κακουλίδη

1. Το θράσος του Τσίπρα είναι απύθμενο. Τώρα επιθυμεί να μας χρησιμοποιήσει σαν ανθρώπινο δόλωμα για να τσιμπήσει το κεφάλαιο και να αρχίσει τις επενδύσεις. Πιστεύει ότι είμαστε φτηνοί και πρέπει από δω και στο εξής, επιτέλους, να κατανοήσουμε τη φτήνια μας, αν θέλουμε στοιχειωδώς να επιβιώσουμε.
2. Ο άνθρωπος ως δόλωμα αγνοεί τα δικαιώματά του. Αυτό το εθνικό μας ελάττωμα το γνωρίζουν οι Συριζαίοι καλύτερα από τον καθένα, και με αποφασιστικότητα το χρησιμοποιούν εναντίον μας.
3. Τι μας λένε; Αν δεν είσαι φτηνός, φρόντισε να γίνεις χωρίς πολλά πολλά, ξέχνα κάθε ιδέα περί αξιοπρέπειας, ξέχνα τη λογική και την ηθική. Κυρίως μη θέτεις ερωτήματα. Είσαι εν δυνάμει ένα κορόιδο που πρέπει να αφεθεί στην άγνοια των συμβούλων του Τσίπρα, του κάθε αδαούς Αριστερού που περνιέται για σοφός.
4. Η κυρίαρχη τάξη πιστεύει ότι, χάρη στο Σύριζα, θα αφήσει το ίχνος της καθαρό πάνω μας, ότι μέσω της Αριστεράς θα αναστηθεί από το νεκρό παρελθόν της. Πιστεύει ότι θα μπορέσει με μια νέα ρητορεία να ανανεωθεί, να ξεπεράσει την περιφρόνηση που έχουμε απέναντί της, να αποκτήσει ένα νέο, ωραίο περιτύλιγμα για το προϊόν της.
5. Ο Τσίπρας αποφεύγει το παρόν όπως ο διάβολος το λιβάνι. Γι' αυτό και το κεντρικό σύνθημα είναι «δουλεύουμε για το αύριο». Το παρόν το θεωρεί ανάξιο και μάταιο, γι' αυτό κινείται θεολογικά, προσθέτοντας και τον δικό του παραλογισμό περί μέλλουσας ζωής. Ετσι το παρόν γίνεται μια χαλαρή έννοια, γεμάτη σύγχυση, που της αξίζει κάθε απόρριψη. Πρόκειται για μιας νέας κοπής δοκιμασία, χωρίς ίχνος ηθικής, μια αποσάθρωση που προκαλούν οι Αριστεροί σε ό,τι αγγίζουν.
6. Ακόμη και τώρα οι Αριστεροί από τον Τσίπρα μέχρι τον Λαφαζάνη ψάχνουν για χρήσιμους ηλίθιους που θα συνεργαστούν μαζί τους. Έτσι θα γνωρίσουν το γνωστό άγνωστο τοπίο των Ευρωπαίων και την αβεβαιότητα. Επιμένουν παρά τα δεδομένα και τις ενδείξεις. Η αποδόμηση της Αριστεράς θα ήταν, σε άλλες δεκαετίες, δύσκολη, σήμερα όμως είναι απλά ένα ποτήρι νερό, χωρίς κανένα μυστήριο, κυρίως χωρίς το φόβο της εξαφάνισής της, αφού σήμερα αυτό είναι το ζητούμενο.
7. Ας μείνει και κάποιος σοβαρός στην πιάτσα. Η σκοτεινή ιστορία των Ευρωπαίων αγνοεί τη μνήμη του λαού μας, αγνοεί τις δημόσιες διαμαρτυρίες που έχουν προκαλέσει οι προσβολές της, με κορυφαία τα μνημόνια. Παγώνοντας τη ζωή μας, οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να έχουν άλλη αξίωση από εμάς εκτός από την απλή μαρτυρία μας, καθώς βλέπουμε τη γηραιά ήπειρο να βυθίζεται μπροστά μας.
8. Η έλλειψη αυθεντικότητας, η άγνοια και η παραπλάνηση είναι τα σημάδια αυτών των εκλογών. Από τους Ποταμίσιους μέχρι τη Δεξιά απλώνεται μια ματαιοδοξία που κανείς απολύτως δεν ενδιαφέρεται να αποκωδικοποιήσει, και, δικαίως για τον άνεργο, χέστηκε η φοράδα στο αλώνι για την πολιτική φάρσα και τα τερτίπια των αστικών κομμάτων. Η ανατροπή που διακηρύσσουν σε όλους τους τόνους οι Κόκκινοι είναι η μόνη έξοδος από την καθ' ημάς αθλιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.