Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Υπ. Οικονομικών: Προβλέπει, προβλέπει, προβλέπει... ‒ Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν πίσω... την ουρά ‒ ΠΑΜΕ για να πάψουμε να είμαστε προβλέψιμοι

Η αχλάδα!
Υπ. Οικονομικών: Επιβεβαιώνει την τρέχουσα φορεπιδρομή - Επιχειρεί να διαψεύσει την επόμενη που έρχεται
Δημοσίευση: Πέμ, 24/09/2015 - 22:09
Με δεδομένη τη φοροεπιδρομή του 3ου μνημονίου, το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις για το βαρύ λογαριασμό που σύντομα θα κληθεί να ξαναπληρώσει ο λαός με τον ισχυρισμό ότι δεν θα προστεθεί κανένας νέος φόρος και επιβάρυνση στη συνέχεια.
Σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «το πλαίσιο των αλλαγών που θα γίνουν το επόμενο διάστημα είναι σαφές και καθορισμένο από τις διατάξεις του Ν 4336/2015 (ειδικά στις σελίδες 1.015-1.019) και δεν υπάρχει περίπτωση να προστεθεί κανένας νέος φόρος, επιβάρυνση κλπ.».
Συνεπώς επιβεβαιώνει ότι φοροκαταιγίδα έρχεται, αλλά ισχυρίζεται ότι μετά από αυτή θα υπάρξει νηνεμία, η οποία ωστόσο είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει, καθώς η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη από το μνημόνιο να καλύπτει τις απώλειες στα προβλεπόμενα έσοδα.
Ο Ευκλείδης στη χώρα του Eldorado
Σχέδιο, Μπάμπης Ζαφειράτος, 3.V.2015 (Μελάνι, 29 χ 21 εκ.)
Οι διευρυνόμενες «αστοχίες» στην εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού φέρνουν νέα αντιλαϊκά μέτρα, πέρα και πάνω από αυτά που ήδη προδιαγράφονται στο τρίτο μνημόνιο. 
Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οκτάμηνο (Γενάρης-Αύγουστος) του 2015, τα καθαρά έσοδα διαμορφώνονται κατά περίπου 4,2 δισ. ευρώ χαμηλότερα από το στόχο που έχει τεθεί, από τα οποία ποσά ύψους 3,3 δισ. προέρχονται από την «υστέρηση» των φορολογικών εσόδων.
Εξάλλου στο 3ο μνημόνιο υπάρχει η δέσμευση ότι οι ελληνικές αρχές «θα απλουστεύσουν το καθεστώς φορολογίας εισοδήματος και θα διασφαλίσουν τη συνοχή της φορολογητέας βάσης του εισοδήματος για τη φορολογία εισοδήματος...».
Πάντως το υπουργείο δεν θα μπορούσε να διαψεύσει τις νέες σημαντικές φορολογικές επιβαρύνσεις που έρχονται από τον Οκτώβρη καθώς το 3ο μνημόνιο προβλέπει:
«Επιπλέον, ως προαπαιτούμενο, η κυβέρνηση θα εγκρίνει νομοθεσία για:
  • την αύξηση των εσόδων: α) σταδιακή κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης ντίζελ για τους αγρότες σε δύο ίσα στάδια τον Οκτώβριο του 2015 και τον Οκτώβριο του 2016. Οι αρχές θα λάβουν μέτρα για την έναρξη της διαδικασίας είσπραξης του ΕΝΦΙΑ για το 2015, ώστε να εκδοθούν εκκαθαριστικά σημειώματα τον Οκτώβριο του 2015, με την τελευταία δόση να καταβάλλεται τον Φεβρουάριο του 2016».
Η επιβάρυνση είναι προφανής και επιπλέον προβλέπει:
  • «γ) σταδιακής κατάργησης της προτιμησιακής φορολογικής μεταχείρισης των αγροτών στο πλαίσιο του κώδικα φορολογίας εισοδήματος, με ποσοστά που ορίζονται στο 20% για το φορολογικό έτος 2016 και στο 26% για το φορολογικό έτος 2017».
Φοροεπιδρομή είναι και η αύξηση του συντελεστή στη φορολόγηση του εισοδήματος από ενοίκια καθώς το 3ο μνημόνιο προβλέπει:
«ζ) αύξηση του φορολογικού συντελεστή επί του ετήσιου εισοδήματος από ενοίκια, για εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ στο 15% (από 11%) και για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ στο 35% (από 33%)».
Στα προαπαιτούμενα είναι φυσικά και ο ΦΠΑ στα νησιά. Το μνημόνιο προβλέπει:
  • «i. Ως προαπαιτούμενο, οι αρχές... β) θα διευκρινίσουν ότι οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ για τα νησιά θα καταργηθούν πλήρως έως το τέλος του 2016 και θα καθορίσουν τις μεταβατικές ρυθμίσεις».
Το 3ο μνημόνιο προβλέπει ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διασφαλιστούν τα φορολογικά έσοδα των 2,6 δισ. ευρώ από την ακίνητη περιουσία καθώς αναφέρει:
  • «η) ενόψει τυχόν αναθεώρησης των ζωνών αντικειμενικών αξιών για τα ακίνητα, θα προσαρμόσει τους φορολογικούς συντελεστές επί της ακίνητης περιουσίας, εφόσον κρίνεται αναγκαίο, για να διασφαλιστεί ότι τα έσοδα από το φόρο ακίνητης περιουσίας το 2016 θα ανέλθουν τουλάχιστον στο ποσό των 2,65 δισεκατομμυρίων ευρώ, και θα προσαρμόσει την εναλλακτική ελάχιστη φορολογία επί του εισοδήματος φυσικών προσώπων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.