Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Κατρούγκαλος, ο Μπόλαρης, τα επιλεκτικά δικαιώματα του ΣΥΡΙΖΑ και η Λεβέντικη Καθημερινότητα του ΣΕΒ


Υπηρετούν «αξίες»
Υπάρχει και μια άλλη διάσταση σ' αυτό που είπε τις προάλλες ο Γ. Κατρούγκαλος, ότι η κυβέρνηση θα κάνει σε ένα μήνα όσα δεν έκαναν οι άλλοι για 40 χρόνια, στα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό.
Πέρα από τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη, χωρίς δισταγμό, να σαρώσει ό,τι έχει απομείνει όρθιο, ο Κατρούγκαλος βγάζει λάδι και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την ισοπέδωση ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.
  • Ξέρει καλά ο υπουργός Εργασίας ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, στη διάρκεια των δικών τους κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων, προώθησαν ορισμένους από τους πιο αντιδραστικούς νόμους σε βάρος των εργαζομένων, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε ό,τι αφορά τα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό.
  • Όπως ξέρει καλά ότι η δική του κυβέρνηση βαδίζει σ' αυτά τα χνάρια και έρχεται να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο τους.
Εργασιακά δικαιώματα είπαμε
Είναι όλοι τους στο ίδιο αντιλαϊκό κάδρο κι ας προσπαθεί ξεδιάντροπα ο υπουργός να ξεγελάσει το λαό με ατάκες του στιλ «εμείς υπηρετούμε αξίες».
Οι μόνες «αξίες» που υπηρετούν είναι αυτές του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και των επιχειρηματικών ομίλων. Την μπόχα αυτών των «αξιών» αναδίδουν τα υπουργικά γραφεία τους και τίποτε άλλο...
Αυτά δεν τους προσβάλλουν...
«Ο Μάρκος Μπόλαρης ήταν υφυπουργός Υγείας το 2012, με υπουργό υγείας τον Α. Λοβέρδο, όταν εξελίχθηκε η φρικτή υπόθεση διαπόμπευσης των οροθετικών, που τότε καταγγέλλαμε με οργή. Η υπουργοποίηση (...) θεωρούμε ότι προσβάλλει ευθέως τα δικαιώματα, τις αξίες, τις πολιτικές μας αρχές και προτεραιότητες. Πρόσωπα με τέτοια στάση και απόψεις δεν έχουν θέση σε οποιαδήποτε δημοκρατική κυβέρνηση, και πολύ περισσότερο της Αριστεράς»,
αναφέρει σε ανακοίνωση το Τμήμα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας ωστόσο επιλεκτική μνήμη.
Κλικ! Για να τους δείτε σε όλο τους το μεγαλείο
Ο Μ. Μπόλαρης, όμως, εκτός από τη διαπόμπευση των οροθετικών έχει και άλλα στο βιογραφικό του.
Ως υφυπουργός Υγείας της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, με ομολογούμενο στόχο «τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης», υπέγραψε ρύθμιση (14/3/2012) σύμφωνα με την οποία οι φιλοξενούμενοι σε δημόσιες μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και σε ιδρύματα χρόνιων πασχόντων
«να συμμετέχουν στη δαπάνη περίθαλψης με παρακράτηση ποσού από τη σύνταξη που λαμβάνουν από τον ασφαλιστικό φορέα και απόδοση αυτού στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου που τους φιλοξενεί».
Πρόκειται για πενιχρές συντάξεις, επιδοματικού χαρακτήρα, που λαμβάνουν χρονίως πάσχοντες, με βαριές νοητικές και κινητικές αναπηρίες.
Όσοι παίρνουν σύνταξη 500 ευρώ καταβάλλουν στο ίδρυμα το 50%, από 500 έως 700 ευρώ το 70% και από 700 ευρώ και πάνω το 80%!
  • Αυτή η αθλιότητα προσβάλλει, άραγε, ευθέως τα δικαιώματα, τις αξίες και τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ;
Το αντίθετο φαίνεται ότι συμβαίνει, καθώς αυτή του η... προϋπηρεσία αποδείχτηκε το διαβατήριο για την υπουργοποίηση του Μπόλαρη στη νέα συγκυβέρνηση των αντιλαϊκών περικοπών και των μέτρων.
ΣΚΑΙ μύτη το νέο ανάχωμα!
Αντιλαϊκή... λεβεντιά
Σε συνέντευξη στο ΑΠΕ, ο Β. Λεβέντης της Ένωσης Κεντρώων ρωτήθηκε αν θα βοηθήσει την κυβέρνηση «στην υλοποίηση των μνημονιακών της υποχρεώσεων».
Η απάντηση ήταν: «Όχι, γιατί το μνημόνιο Τσίπρα στηρίζεται στη σκέψη να ρίχνουμε όλα τα βάρη στον ιδιωτικό τομέα και να προστατεύουμε το Δημόσιο σαν "ιερές αγελάδες". Πώς θα πάω να ψηφίσω ένα τέτοιο μνημόνιο; (...) Η συμφωνία με τους ξένους έγινε λάθος. Έπρεπε να γίνει με πνεύμα και το Δημόσιο να υποστεί θυσίες. Ο ιδιωτικός τομέας τι άλλο; Κλείσανε τα μαγαζιά, οι μισές επιχειρήσεις. Στο Δημόσιο απολύθηκε ένας;».
«Αντιμνημονιακός» λοιπόν και ο Β. Λεβέντης, με τις πιο αντιδραστικές θέσεις που εξέθρεψαν οι «πλατείες» και αναπαράγονται απ' όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος και από τους χρυσαυγίτες, σε μια προσπάθεια να συσκοτιστούν οι πραγματικές αιτίες της κρίσης και να λειτουργήσει η διαίρεση και ο κοινωνικός αυτοματισμός ανάμεσα στους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Ταυτόχρονα, ο Λεβέντης αποθεώνει την επιχειρηματική δράση, ενοχοποιώντας το «κακό» Δημόσιο για την κακοδαιμονία των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σ' αυτές.
«Λαγός» με τα όλα του, δηλαδή, για όσα σχεδιάζονται σε βάρος των εργαζομένων, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Άλλωστε, είναι τόσο βαθιά η... διαφωνία του με τον ΣΥΡΙΖΑ, που σε άλλη ερώτηση απαντάει:
«Σκέφτομαι αν ο κ. Τσίπρας τα βρει μπαστούνια με τον Καμμένο που είναι ακροδεξιός και θελήσει την ψήφο της Ενωσης Κεντρώων, θα του τη δώσω, αν σεβαστεί τα εννιά σημεία, αν ξεκινήσει κάθαρση ευρείας έκτασης και αλλάξει πολιτική»...
-Μείνετε ήσυχος... Για ένα κούτελο ζούμε.
Ποια ανάκαμψη;
Έγραψε χτες η «Καθημερινή» ότι
«σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων του ΣΕΒ, απαιτούνται τουλάχιστον επενδύσεις ύψους 105 δισ. ευρώ για την επόμενη επταετία (2016 - 2022), για να διατηρήσουμε το σημερινό επίπεδο ευημερίας, όταν το πακέτο Γιούνκερ (που είναι ζήτημα εάν τα μισά αφορούν επενδύσεις) δεν υπερβαίνει τα 35 δισ. ευρώ την επταετία. Δεδομένης της ανεπάρκειας των εγχώριων αποταμιευτικών πόρων, απαιτείται μαζική εισροή επενδυτικών κεφαλαίων από το εξωτερικό».
Οι βιομήχανοι απαιτούν πρόγραμμα επενδύσεων που χρειάζεται και κρατικό χρήμα και συνθήκες μεγάλης κερδοφορίας. Και τα δύο προσπαθεί να τα λύσει το μνημόνιο.
Γι' αυτό η κυβέρνηση βιάζεται για την εφαρμογή του.
Όσο για τα υπόλοιπα περί «παράλληλου προγράμματος» με φιλολαϊκά μέτρα, είναι στάχτη στα μάτια.
Ρούπι δεν μπορούν να κάνουν πίσω από τα μέτρα του μνημονίου, γιατί αυτό υπονομεύει τις καπιταλιστικές επενδύσεις και την ανάκαμψη.
Ο λαός να αντισταθεί στη νέα λαίλαπα, διεκδικώντας κάλυψη των απωλειών του, κατάργηση των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων, ικανοποίηση των αναγκών του κόντρα σε κεφάλαιο, ΕΕ, την εξουσία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.