Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Μπαλού: Άδεια μυαλά, γεμιστές ντομάτες και δεν χαρίζουμε κάστανα (VIDEO)

Αλ. Μπαλού: Ο λαός να μη δώσει ούτε λεπτό ανοχής σε αυτά που έρχονται (VIDEO)
Δημοσίευση: Παρ, 25/09/2015 - 10:09
Κοροϊδία χαρακτήρισε τα ψίχουλα που σκοπεύει να δώσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης η Αλ. Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1» το πρωί της Παρασκευής 25 Σεπτέμβρη 2015, σημειώνοντας ότι τα κρατικά κονδύλια για την κοινωνική προστασία είναι μειωμένα κατά  56% και φθάνουν μόλις τα 33 εκατομμύρια ευρώ.
Η Αλεξάνδρα Μπαλού πρόσθεσε πως ενώ όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει αύξηση της φτώχειας, η κυβέρνηση μειώνει τα κονδύλια για την αντιμετώπισή της και κάλεσε εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα να μην περιμένουν ούτε λεπτό, να μη δώσουν βάση σε υποσχέσεις και αυταπάτες, αλλά να οργανώσουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους και την ανάκτηση των απωλειών που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια στα εισοδήματά τους.

902
‒ Άμα θέλετε να ξέρετε, γίνονται μια χαρά και χωρίς ρεύμα
«Λιτός βίος» με ... γεμιστά
Είναι τουλάχιστον προκλητικό να ακούγεται από τα χείλη της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης ότι η πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης» θα είναι σαν τα... γεμιστά.
Όπως είπε η Θεανώ Φωτίου, «υπάρχει δυνατότητα αν κάνουμε οικονομία και φτουρίσουν τα πράγματα. Ξέρετε και τα γεμιστά είναι επινόηση του ελληνικού λαού, ώστε πολύ φτηνά να τρώει μια ελληνική οικογένεια».
(Σχόλιο Μποτίλιας: βάλε τις πιπεριές, το ρύζι με 23%, βρες μαϊνανό, κρεμμύδια, πατάτες, βάλε και το ρεύμα... εκτός κι αν τα κάνεις στην κατσαρόλα... τουρλού, αλλά τότε, μιλάμε για άλλο φαΐ... Σύρε να πλύνεις κάνα πιάτο, κυρά μου... Κολάστηκα αντιφεμινιστικά, πάλι!)
Στην προέκτασή της, η δήλωση αυτή της υπουργού σημαίνει ότι από το υστέρημα των φτωχών θα φάνε ένα πιάτο φαΐ και οι πάμπτωχοι.
Που σημαίνει μοίρασμα της φτώχειας σε περισσότερους, για να μη φαίνεται η ακραία φτώχεια, που θα μεγαλώσει εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής και των μνημονίων που σχεδιάζει να εφαρμόσει η κυβέρνηση.
Δεν είναι, πάντως, η Φωτίου που στέλνει τέτοια μηνύματα στο λαό, θέλοντας να κρατήσει χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών και των απαιτήσεών του από τη νέα κυβέρνηση, να συμβιβαστεί με τη φτώχεια του και με τις νέες θυσίες που του ζητάνε.
Θυμίζουμε ότι η πρώτη δήλωση που έκανε ο Γ. Βαρουφάκης, αναλαμβάνοντας το υπουργείο Οικονομικών στα τέλη του περασμένου Γενάρη, ήταν:
«Είμαστε υπέρ του λιτού βίου(...) Οι Έλληνες μεγαλούργησαν όταν ζούσαν λιτά, όταν ξόδευαν λιγότερα από τα έσοδά τους, όταν τις αποταμιεύσεις τους τις ξόδευαν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, όταν ήταν περήφανοι που δεν χρώσταγαν»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.