Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Χρυσή Αυγή: Προκλητική ομολογία ενοχής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – ΚΚΕ: Αντιμνημονιακή ρητορεία και στήριξη στο καπιταλιστικό σύστημα που τη γεννάει – Ο λαός να συμβάλει και με την ψήφο του στην καταδίκη και των δύο – Καπιταλισμός = Φασισμός

Χρυσή Αυγή: Προκλητική ομολογία ενοχής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
Δημοσίευση: Πέμ, 17/09/2015 - 20:40
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 17/09/2015 - 20:52

Μια προκλητική δήλωση, ότι η Χρυσή Αυγή «σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι την αναλαμβάνουμε, αλλά ποινική ευθύνη δεν υπάρχει», έκανε σήμερα Πέμπτη ο αρχηγός της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Νίκος Μιχαλολιάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και το ραδιοσταθμό «Real Fm».
ΚΚΕ: Σχόλιο για τις δηλώσεις του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου
Δημοσίευση: Πέμ, 17/09/2015 - 18:53
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 17/09/2015 - 18:58
Σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η ομολογία Μιχαλολιάκου, σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία, επιβεβαιώνει τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής που απορρέει από τη ναζιστική της ιδεολογία.
Η ομολογία αυτή όχι μόνο δεν απαλλάσσει την ηγεσία της Χρυσής Αυγής από τις ποινικές της ευθύνες για τη δολοφονία Φύσσα, τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων ψαράδων και των κομμουνιστών συνδικαλιστών στο Πέραμα, για δεκάδες άλλες δολοφονικές επιθέσεις, αλλά και ενισχύει τις ποινικές της ευθύνες.
Αποδεικνύεται, για ακόμη μία φορά, ότι πίσω από τα εγκλήματα που τέλεσαν στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται η ίδια η ναζιστική οργάνωση και ιδεολογία, ότι είναι οι πολιτικοί απόγονοι των συνεργατών των ναζί, των γερμανοτσολιάδων και των δωσίλογων, που ευθύνονται για τα χιλιάδες θύματα της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα.
Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, κανένας νέος δεν πρέπει να ξεγελαστεί από την κούφια "αντιμνημονιακή" ρητορεία της Χρυσής Αυγής, πίσω από την οποία κρύβεται η στήριξή της στο καπιταλιστικό σύστημα και μάλιστα στην πιο αποκρουστική του μορφή. Να μη γίνει, με την ψήφο του, πολιτικά συνυπεύθυνος για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής. Να την καταδικάσει και να συμβάλει στον αγώνα ενάντια στο ναζισμό και το σύστημα που τον γεννά, όπως από την πρώτη στιγμή έχει τονίσει το ΚΚΕ».
Πρόκειται για μια ωμή ομολογία, μια μέρα πριν από την επέτειο των δυο χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά και τρεις μέρες πριν τις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη, όπου καμιά λαϊκή ψήφος δεν πρέπει να δοθεί στους ναζιστές εγκληματίες.
Με τη δήλωσή του αυτή ο Ν. Μιχαλολιάκος μπορεί να επιχείρησε να αποσείσει τις ποινικές ευθύνες που έχει η εγκληματική ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή -τη στιγμή που παραμένουν υπόδικοι τόσο για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, όσο και για δολοφονικές επιθέσεις μεταξύ των οποίων εναντίον Αιγύπτιων ψαράδων και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα- στην πραγματικότητα όμως τις ενισχύει, αποδεικνύοντας ότι πίσω από τα εγκλήματα των μελών της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή είναι η ίδια η ναζιστική οργάνωση και ιδεολογία, ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική ακριβώς επειδή είναι ναζιστική. 
Κατά τα άλλα, ο Ν. Μιχαλολιάκος κινήθηκε στη λογική του ξεπλύματος της Χρυσής Αυγής από τη ναζιστική εγκληματική της φύση, αποδίδοντας άρθρα και τοποθετήσεις -δικές του και άλλων στελεχών της- υπέρ των ναζί και του Χίτλερ ή της χούντας των συνταγματαρχών σε «προ τριακονταετίας» δηλώσεις που έγιναν όταν η Χρυσή Αυγή δεν ήταν ακόμα πολιτικό κόμμα (!)... Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν ο Ν. Χατζηνικολάου του επισήμανε ότι υπάρχει βίντεο από το 2012 (προ ...τριετίας και όχι τριακονταετίας) που τον δείχνει να λέει ότι η Χρυσή Αυγή «Είμαστε η σπορά των ηττημένων του 1945! Αυτοί είμαστε! Οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!», ο Ν. Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει τέτοιο γεγονός, προκαλώντας τον να το δημοσιοποιήσει. Διαψεύδοντάς τον, ο Ν. Χατζηνικολάου ανάρτησε μέσω του λογαριασμού του στο twitter το εν λόγω βίντεο!
Ο Ν. Μιχαλολιάκος ισχυρίστηκε ότι δεν υποστηρίζει το καθεστώς της χούντας των συνταγματαρχών, ωστόσο: Από το Σεπτέμβρη του 1984 μέχρι το Γενάρη του 1985 ήταν αρχηγός της νεολαίας ΕΠΕΝ, δηλαδή της νεολαίας του κόμματος που ίδρυσε από τη φυλακή ο δικτάτορας Παπαδόπουλος! Ήταν παρών στην κηδεία του βασανιστή της χούντας Ν. Μάλλιου, όπου συνελήφθη μαζί με άλλους για επίθεση εναντίον δημοσιογράφων, ενώ είχε επίσης συλληφθεί το 1978 ως μέλος τρομοκρατικής νεοφασιστικής οργάνωσης που είχε τοποθετήσει βόμβες σε κινηματογράφους όπου προβάλλονταν σοβιετικές ταινίες. Τελικά, απλά καταδικάστηκε σε 13 μήνες φυλάκιση μαζί με έναν ακόμα για κατοχή εκρηκτικών. 
Ο Ν. Μιχαλολιάκος επιχείρησε να εμφανιστεί ως αρχηγός ενός «δημοκρατικού κόμματος», πασάροντας υπογείως τις δηλητηριώδεις φασιστικές ιδέες της Χρυσής Αυγής. Για το φασίστα δικτάτορα Μεταξά ισχυρίστηκε ότι ήταν αυτό το καθεστώς «που πολέμησε και τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ», σπεύδοντας να σημειώσει ότι αν σήμερα γινόταν κατοχή δεν θα ήταν με τις δυνάμεις της κατοχής. Βέβαια, οι πολιτικοί του πρόγονοι στην Ελλάδα, οι γερμανοτσολιάδες, οι Χίτες και οι ταγματασφαλίτες -των οποίων τη μνήμη τιμά κάθε χρόνο η Χρυσή Αυγή- με τις δυνάμεις της κατοχής ήταν, συμμετέχοντας στις δολοφονίες Ελλήνων αγωνιστών. 
Φυσικά, δεν θα μπορούσε από τη συνέντευξή του να λείπει το αντικομμουνιστικό μένος, καθώς κατηγόρησε τους δημοσιογράφους ότι ασχολούνται με τη Χρυσή Αυγή, ενώ από την άλλη «μας παρουσιάζετε σαν μεγάλους δημοκράτες τους κομμουνιστές που είναι τα χέρια τους βουτηγμένα στο αίμα σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα και από εκεί και πέρα παίρνετε αφορμή ένα απλό κείμενο κάποιου πριν 33 χρόνια και προσπαθείτε να αποδώσετε χαρακτηρισμό σε ένα κόμμα που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια. Για την προτομή του Στάλιν στο ΚΚΕ δεν άκουσα να γίνεται κάποια κριτική, κάποια ερώτηση σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή». Έδειξε ακόμα μια φορά πόσο λυσσάνε οι φασίστες με τους κομμουνιστές, πόσο τους πονάει, 70 χρόνια μετά, η Κόκκινη Σημαία με το σφυροδρέπανο που κυμάτισε στο Ράιχσταγκ, σηματοδοτώντας την ήττα του ναζισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.