Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη (VIDEO)

Η δήλωση του Δ. Κουτσούμπα
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, την Παρασκευή 4 Απρίλη, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια».
Αμέσως μετά ο Δ. Κουτσούμπας προέβη στην εξής δήλωση:  
«Μας δόθηκε για μια ακόμα φορά η δυνατότητα να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον κυπριακό λαό, παράλληλα με τις ανησυχίες μας για τις συνολικές εξελίξεις.

Το Κυπριακό εξακολουθεί να είναι διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Θα πρέπει να φύγουν οι κατοχικές δυνάμεις, να φύγει ο στρατός κατοχής. Θα πρέπει να σταματήσει ο εποικισμός, να γυρίσουν οι πρόσφυγες στις εστίες τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ θα εξακολουθήσει να παλεύει και να στέκεται αλληλέγγυο με την πάλη του κυπριακού λαού.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι χρειάζεται μια Κύπρος ενιαία, ανεξάρτητη, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις, χωρίς ξένα στρατεύματα, χωρίς τοποτηρητές και επικυρίαρχους, χωρίς προστάτες, με τον λαό κυρίαρχο στη χώρα του, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, να καθορίζουν ειρηνικά και αρμονικά τις ζωές τους, για την ευημερία του ίδιου του κυπριακού λαού, των λαών γενικότερα της περιοχής».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη θέση του ΚΚΕ για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό:
«Έχουμε εκφράσει επανειλημμένα, εκφράσαμε και στον πρόεδρο της Κυπριακής δημοκρατίας τις ανησυχίες μας και τις επιφυλάξεις μας για όλες τις εξελίξεις και από αυτή την άποψη θα πρέπει να βρισκόμαστε και στην Ελλάδα σε ετοιμότητα, αλλά και ο κυπριακός λαός να παρακολουθεί από κοντά όλες αυτές τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων.

Έχουμε πείρα και από το παρελθόν. Άρα οι ανησυχίες μας είναι βάσιμες, αυτές εκφράσαμε και θα πρέπει ακόμα πιο στενά να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις το επόμενο διάστημα». 
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.