Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Eurogroup και το Ecofin: Κλιμακώνουν την επίθεση κατά των λαών – Απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας – Φτώχεια και ανισότητα μοιράζει στους λαούς η Ε.Ε. – Στις 7 μ.μ. διαδηλώνουμε στην Ομόνοια με το ΠΑΜΕ

Κλιμάκωση της επίθεσης κατά των λαών φέρνει το Eurogroup και το Ecofin της Αθήνας

Πίσω από τον πανηγυρικό χαρακτήρα που επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση στις άτυπες συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin που διεξάγονται αυτό το διήμερο στην Αθήνα,



κρύβονται τα νέα σκληρά μέτρα που θα ληφθούν ενάντια στους λαούς των κρατών - μελών της ΕΕ, για να τονωθεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών μονοπωλιακών ομίλων.
Οι συνεδριάσεις των υπουργών Οικονομικών της λυκοσυμμαχίας στο Ζάππειο συνοδεύονται από απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα.
Η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά από το σημερινό Eurogroup μια δήλωση στήριξης που θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης. Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στις 17 Απρίλη από το Euroworking Group. Εφόσον ανάψει το πράσινο φως, η εκταμίευση θα γίνει τμηματικά.

Φτώχεια και ανισότητα μοιράζει στους λαούς η ΕΕ

Βαθαίνει η φτωχοποίηση του λαού της Ελλάδας σύμφωνα με την τριμηνιαία επισκόπηση της απασχόλησης και της κοινωνικής κατάστασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σημειώνει ότι σε αυξανόμενο αριθμό κρατών μελών της ΕΕ η ανάπτυξη της οικονομίας δεν συνοδεύτηκε από τη δημιουργία θέσεων εργασίας και πως οι όποιες βελτιώσεις είναι ακόμα επισφαλείς.
Για την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι το 2013 καταγράφεται ιδιαίτερα έντονη αύξηση της φτώχειας στην Ελλάδα.
  • το 23,7% του πληθυσμού είναι αντιμέτωπο με το φάσμα της φτώχειας,
  • κατά 1,8% αυξήθηκε η φτώχεια το 2013 σε σχέση με το 2011
  • στο 14,8% ήταν η μείωση του εισοδήματος την περίοδος 2008-13
Τα λαϊκά νοικοκυριά με τα χαμηλότερα εισοδήματα είναι εκείνα που χτυπήθηκαν περισσότερο
  • Το 10 % των ενηλίκων σε νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα έχουν χρεωθεί
  • Το 15 % των ατόμων με χαμηλό εισόδημα ζουν από τα χρήματα που είχαν αποταμιεύσει
Μεγάλη πτώση σημείωσε το 2013 στην Ελλάδα και το μοναδιαίο κόστος εργασία καθώς σύμφωνα με την Κομισιόν:
  • το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε κατά 4,7% δεύτερη μεγαλύτερη μείωση στην ΕΕ
  • οι Έλληνες εργάζονται τις περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως στην ΕΕ με 43,7 ώρες.
Οι διαπιστώσεις της έκθεσης επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις για βάθεμα των ανισοτήτων και για αναιμική ανάκαμψη στα ερείπια λαϊκών δικαιωμάτων και εισοδημάτων κάτι που παραδέχθηκε και ο επίτροπος για θέματα απασχόλησης και κοινωνικών υποθέσεων Λάζλο Άντορ.

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι
  • «οι ανισότητες έχουν αυξηθεί και υφίσταται κίνδυνος η τρέχουσα εύθραυστη ανάκαμψη να μη βελτιώσει την κατάσταση πολλών ομάδων των πληθυσμού με χαμηλότερα εισοδήματα. Η ΕΕ απέχει ακόμα πολύ από το να έχει εξασφαλίσει μια ανάκαμψη χωρίς αποκλεισμούς που δημιουργεί πολλές θέσεις εργασίας».
Ωστόσο ζήτησε την συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων από τις κυβερνήσεις λέγοντας πως
  • «τα κράτη μέλη και η ΕΕ θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να εξασφαλίσουν ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω κατά την προσπάθειά μας να βγούμε από την κρίση».
Θα συζητήσουμε για το χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης των δόσεων και την αξιολόγηση της τρόικας, δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα ανακάμπτει και πως ελπίζει σε ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά θα περιμένει την έκθεση της τρόικας.
Ο κοινοτικός επίτροπός Όλι Ρεν ανέφερε πως σήμερα περιμένουμε πολιτική υποστήριξη και έγκριση της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο. Συμπλήρωσε πως η τελική απόφαση θα βγει αργότερα. 
Στο επίκεντρο της άτυπης συνεδρίασης του Ecofin θα βρεθεί η Τραπεζική Ένωση, μετά την πρόσφατη συμφωνία που επιτεύχθηκε για το μηχανισμό εκκαθάρισης των προβληματικών τραπεζών.

Επίσης, αναμένεται να συζητηθεί η κλιμάκωση της επίθεσης απέναντι στους εργαζόμενους στο όνομα της αντιμετώπισης των κοινωνικών προβλημάτων που επηρεάζουν την ανάπτυξη.
Πιο συγκεκριμένα, κατά το σημερινό γεύμα εργασίας, οι υπουργοί του Ecofin και οι διοικητές των Κεντρικών Τραπεζών θα συζητήσουν για τα κοινωνικά προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις επιπτώσεις τους στην οικονομική ανάπτυξη.
Το παράδειγμα της ανεργίας είναι ενδεικτικό για το πώς αντιμετωπίζονται τα κοινωνικά προβλήματα, αφού στο όνομα της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας καταργείται κάθε κατάκτηση των εργαζομένων.
Επιπλέον, οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ θα συζητήσουν για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων αλλά και για την προετοιμασία των εαρινών συνόδων ΔΝΤ/Παγκόσμιας Τράπεζας και των υπουργών Οικονομικών της ομάδας G20.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.