Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014

Ουκρανία: Οι αυτονομιστές της Ανατολής ζητούν όπλα από τη Ρωσία – Ο μεσολαβητής του ΟΑΣΕ μεταβαίνει στην ανατολική Ουκρανία

Ένοπλος αυτονομιστής στο Σλοβιάνσκ (πηγή: ΑΡ)
Οι αυτονομιστές της Ανατολής ζητούν όπλα από τη Ρωσία
Να τους εφοδιάσει με όπλα ζήτησαν από τη Ρωσία οι φιλορώσοι αποσχιστές του Σλαβιάνσκ, ενώ απείλησαν να σκοτώσουν τον υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας, που μόλις είχε ανακοινώσει ότι θα επισκεφθεί τις περιοχές.
«Στη ρωσική κυβέρνηση του Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς (Πούτιν) (…) εμείς ζητάμε βοήθεια. Εάν δε μπορείτε να στείλετε δυνάμεις διασφάλισης της ειρήνης, στείλτε μας όπλα» είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Βιάτσεσλαβ Πονομάρεφ, αυτοανακηρυθείς δήμαρχος της πόλης.
Λίγες ώρες νωρίτερα είχε ζητήσει από το Ρώσο πρόεδρο την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων προκειμένου να «υπερασπιστούν τον ειρηνικό πληθυσμό» που είναι αντιμέτωπος με τις ουκρανικές δυνάμεις.
«Μέχρι αυτή τη στιγμή, η Ρωσία δεν έχει απαντήσει» σε αυτήν την έκκληση, πρόσθεσε. «Έχουμε ανάγκη από όπλα, δεν έχουμε αρκετά», καθώς «εκείνοι (ο ουκρανικός στρατός) έχουν μαχητικά και τεθωρακισμένα» εξήγησε ο Πονομάρεφ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δεν έχει «καμια απευθείας επαφή» με τη Μόσχα.
Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο για την επίσκεψη στην ανατολική Ουκρανία του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών, Αρσέν Αβάκοφ, απάντησε: «Εάν εκείνος έρθει (στο Σλαβιάνσκ), θα τον πυροβολήσω εγώ ο ίδιος (…) δεν θα σφίξω το χέρι του (…)
Ο Αβάκοφ επιβεβαίωσε ότι θα επισκεφθεί τις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας για να επιθεωρήσει της μονάδες της Εθνοφρουράς που έχουν αναπτυχθεί ως απάντηση στην εξέγερση των αποσχιστών.
Στην Ουκρανία ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζο Μπάιντεν πρόκειται να συναντηθεί με τον «πρόεδρο» της νέας εξουσίας της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ και τον «πρωθυπουργό» της χώρας Αρσένι Γιατσενιούκ κατά την διάρκεια επίσκεψής του στο Κίεβο αύριο Τρίτη, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Ο Μπάιντεν θα φθάσει το απόγευμα της Δευτέρας στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Κατά τις συναντήσεις του με την ηγεσία της νέας εξουσίας, Μη κυβερνητικές Οργανώσεις, και τα μέλη της «Βουλής» ο Μπάιντεν θα «συζητήσει σχετικά με τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να συμβάλει στη σταθεροποίηση και την ενίσχυση της οικονομίας της Ουκρανίας και να βοηθήσει την Ουκρανία να προχωρήσει στην τροποποίηση του Συντάγματος, στην αποκέντρωση, στις προσπάθειες καταπολέμησης της διαφθοράς και στη διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων προεδρικών εκλογών την 25η Μαΐου», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Αντιδρά στο ενδεχόμενων νέων κυρώσεων η Μόσχα
Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτήρισε σήμερα «παράλογη» την απειλή, όπως δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα The Times, επιβολής κυρώσεων εκ μέρους των ΗΠΑ εις βάρος των «δισεκατομμυρίων» της προσωπικής περιουσίας που διατηρεί, σύμφωνα με την ίδια, ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ελβετία.
Σύμφωνα με το άρθρο που δημοσιεύτηκε τη Μεγάλη Παρασκευή από τους The Times, οι οποίοι επικαλούνταν μια ανώνυμη αμερικανική κυβερνητική πηγή, οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο, εάν η Ρωσία στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, να επιδιώξουν να επιβάλουν κυρώσεις εις βάρος του ίδιου προσωπικά του Βλαντίμιρ Πούτιν αναζητώντας και δεσμεύοντας στις ελβετικές τράπεζες τα «40 δισεκατομμύρια δολάρια» που έχει συγκεντρώσει εκεί χάρη στις μετοχές που κατέχει στη Γκαζπρομ και σε άλλες εταιρείες υδρογονανθράκων.
«Πρόκεται προφανώς για μια φάρσα, μια παράλογη» (φάρσα), δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν, απαντώντας σε ερώτηση που του έθεσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Ηχώ της Μόσχας.
«Ο πρόεδρός μας δεν έχει λοιπόν τίποτα να φοβηθεί από αυτήν την πλευρά;» ρώτησε ο δημοσιογράφος.
«Σε κάθε περίπτωση όχι την εφημερίδα Τimes. Γιατί πρέπει να φοβάται για κυρώσεις, κατά μείζονα λόγο παράλογες; Δε μπορούμε παρά να γελάμε με τόσο παράλογες κυρώσεις» απάντησε ο Πεσκόφ.

902
Ουκρανία: Ο μεσολαβητής του ΟΑΣΕ μεταβαίνει στην ανατολική Ουκρανία
Τα οδοφράγματα έξω από την τοπική βουλή του Ντόνετσκ (πηγή: ΑΡ)
Ένας μεσολαβητής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη κατευθύνεται σήμερα προς την ανατολική Ουκρανία με στόχο να επιτύχει την παράδοση των φιλορώσων αυτονομιστών, ενώ η κυβέρνηση του Κιέβου έχει κηρύξει «εκεχειρία» για το Πάσχα μετά την ειρηνευτική συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη Μόσχα.
Οι ένοπλοι που έχουν καταλάβει δημόσια κτίρια στο Ντονέτσκ και άλλες πόλεις με τους Ρωσόφωνους πληθυσμούς στην ουκρανική μεθόριο αρνούνται να αναγνωρίσουν την συμφωνία της Γενεύης που επιτεύχθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την οποία η Ρωσία, η Ουκρανία και οι σύμμαχοί του Κιέβου, οι ΗΠΑ και η ΕΕ συμφώνησαν ότι ο ΟΑΣΕ θα πρέπει να επιβλέψει τον αφοπλισμό των ενόπλων και την εκκένωση των υποδομών και των δρόμων που έχουν καταλάβει.
Ο Ερτογκρούλ Απακάν, ο επικεφαλής της ειδικής αποστολής στο Κίεβο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη δήλωσε ότι ο εκπρόσωπός του θα φθάσει στο Ντονέτσκ σήμερα και θα συναντηθεί με τους ηγέτες των αυτονομιστών έως αύριο για να εξακριβώσει εάν θα συμμορφωθούν με τους όρους της συμφωνίας.
Έπειτα από μια συνάντηση στην ουκρανική πρωτεύουσα μεταξύ διπλωματών από τις τέσσερις πλευρές που σύναψαν τη συμφωνία της Γενεύης, ο απεσταλμένος της Ελβετίας Κρίστιαν Σονενμπέργκερ, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία στον ΟΑΣΕ, είπε ότι οι παρατηρητές του έχουν μιλήσει με πολλούς ακτιβιστές: «Στην παρούσα φάση η πολιτική βούληση δεν υπάρχει για να απομακρυνθούν» υποστήριξε ο ίδιος.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Αντρίι Ντεστσίτσια, ο οποίος προειδοποίησε την Παρασκευή για «πιο συγκεκριμένες ενέργειες» εφόσον δεν υπάρξουν κινήσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ΟΑΣΕ και οι τοπικές αρχές στα ανατολικά θα «επεξεργαστούν πρακτικά βήματα για την εφαρμογή της συμφωνίας της Γενεύης σε διάστημα 1 ή 2 ημερών».
Η Μόσχα καταδικάζει την επίθεση στο Σλαβιάνσκ
Τον αποτροπιασμό της εξέφρασε η Ρωσία για την φονική επίθεση που σημειώθηκε την Κυριακή στην πόλ Σλαβιάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς την «μια πρόκληση» των Ουκρανών φανατικών εθνικιστών.
«Η Ρωσία εκφράζει τον αποτροπιασμό της γι' αυτήν την πρόκληση η οποία δείχνει την έλλειψη καλής θέλησης από την πλευρά των αρχών του Κιέβου για τον αφοπλισμό των εθνικιστών και των εξτρεμιστών», υπογραμμίζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι υπάρχει μόνον ένας νεκρός από την επίθεση και τρεις τραυματίες.
Η Μόσχα απέδωσε την επίθεση αυτή στον νεοναζιστικό «Δεξιό Τομέα». «Αθώοι πολίτες σκοτώθηκαν από την επίθεση ενόπλων μαχητών του Δεξιού Τομέα», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι της περιοχής «κατέσχεσαν αυτοκίνητα των επιτιθέμενων στα οποία βρήκαν όπλα, σχέδια της περιοχής και σύμβολα του Δεξιού Τομέα. Μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η τραγωδία αυτή σημειώθηκε μετά την υπογραφή στις 17 Απριλίου της συμφωνίας της Γενεύης», επισημαίνει επίσης το ρωσικό υπουργείο.
«Η Ρωσία επιμένει ότι η ουκρανική πλευρά πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για μια αποκλιμάκωση στην νοτιοανατολική Ουκρανία», όπως προβλέπει η συμφωνία αυτή, καταλήγει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας στην ανακοίνωσή του.  
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.