Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ο πληθυντικός της ανατροπής – Παφίλης-Γκιόκας: Ο αποπροσανατολισμός του λαού από τον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται με όρους «Telemarketing» – Η αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ κρύβει τις στρατηγικές τους συγκλίσεις (VIDEO)


Θ. Παφίλης στο «MEGA»: Η τεχνητή πόλωση κρύβει τη στρατηγική σύγκλιση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
 *

Γ. Γκιόκας στο «Star»: Ωμά ψέματα ότι μετά τα μνημόνια ή με άλλη κυβέρνηση εντός της ΕΕ, θα ανακουφιστεί ο λαός


***
Η παρέμβαση του Θ. Παφίλη
«Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα μιας τεχνητής πόλωσης η οποία καλλιεργείται και βολεύει και τους δύο», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.
Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή «Ανατροπή» που μεταδίδεται από το «Mega», σημείωσε ότι όλο αυτό το θέατρο που παίζεται θέλει να κρύψει τη στρατηγική σύγκλιση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως εξήγησε, το ΚΚΕ δεν συμμετείχε στη συζήτηση της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του Προέδρου της Βουλής, γιατί δεν ήθελε να συμβάλει στον αποπροσανατολισμό του λαού που γίνεται με όρους «Telemarketing».
Μάλιστα, υπενθύμισε πως κάθε φορά που έχουμε δηλώσεις όπως αυτές που έκανε ο Γ. Δραγασάκης σε Γερμανούς βουλευτές, που δείχνουν μια στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, έρχονται αυτά τα τερτίπια μέσα στη Βουλή για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο.
Ο Θανάσης Παφίλης επισήμανε ότι το ΚΚΕ θα δώσει μάχη και στην περιφέρεια Αττικής για να ανακουφιστούν τα λαϊκά στρώματα. Παράλληλα προειδοποίησε ότι εάν δεν υπάρξει σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική, κινητοποίηση και απειθαρχία στην ΕΕ, ο λαός δεν θα δει «άσπρη μέρα».
*
Η παρέμβαση του Γ. Γκιόκα
«Η αντιπαράθεση και το σκηνικό δικομματικής πόλωσης που εκδηλώθηκε στη συζήτηση στη Βουλή δεν βοήθησε να αναδειχθεί η ουσία του πολυνομοσχεδίου, βολεύει και τους δύο γιατί κρύβει τις στρατηγικές συγκλίσεις των δύο πόλων», επεσήμανε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στο «Star».
Όπως επεσήμανε, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, αυτοί που πανηγυρίζουν είναι οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι, καθώς έχουν εξασφαλίσει εξευτελιστικά πάμφθηνη εργατική δύναμη, αλλά και όλα εκείνα τα εργαλεία προκειμένου να συγκεντρώσουν την αγορά, εκτοπίζοντας τους μικρούς επαγγελματίες.
«'Ο,τι περιγράφεται στο πολυνομοσχέδιο, περιγράφεται μέχρι κεραίας στις οδηγίες και τις συνθήκες της ΕΕ και θα είναι παρόντα και μετά την κρίση», υπογράμμισε ο Γιάννης Γκιόκας, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη Λευκή Βίβλο, τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και την οδηγία Μπολγκεστάιν. 
Ο Γιάννης Γκιόκας κατήγγειλε την κυβέρνηση που λέει ωμά ψέματα ότι με το τέλος της κρίσης ή των μνημονίων θα έρθει ανακούφιση για το λαό, αλλά και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις που διαπρέπουν στην ευρωλαγνεία, υπερασπίζονται αυτό το δρόμο ανάπτυξης και κοροϊδεύουν το λαό, όταν ισχυρίζονται πως με μία αλλαγή κυβέρνησης θα ανακουφιστεί ο λαός.
Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι ΕΕ και μνημόνια διαρκείας πάνε μαζί, καπιταλιστική ανάκαμψη, μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα πάνε μαζί, γι' αυτό και χρειάζονται ριζικές αλλαγές, κατέληξε ο Γιάννης Γκιόκας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.