Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Συ ΗΠΑς (USAID)... ΖunZuneo – Το κουβανικό Twitter των αγανακτισμένων

 Υπονομευτικό δίκτυο κατά της Κούβας... μέσω κινητής τηλεφωνίας
ΑΒΑΝΑ. -- Τις συχνές καταγγελίες της Κούβας για τα σχέδια αποσταθεροποίησης της Επανάστασης από την πλευρά των ΗΠΑ έρχονται να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ειδησιογραφικό πρακτορείο «Ασοσιέιτεντ Πρες».


 
Adán Iglesias, en JUVENTUD REBELDE
Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι με χρηματοδότηση των ΗΠΑ, της «Υπηρεσίας των ΗΠΑ για τη Διεθνή Ανάπτυξη» (USAID) (σ.σ. είναι παραμάγαζο της CIA), είχε στηθεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα, τύπου «Τουίτερ», με πρόσβαση στην κινητή τηλεφωνία που είχε ως στόχο να προσελκύει νέους και σιγά σιγά να τους εντάσσει στις αντεπαναστατικές ομάδες που χρηματοδοτούνται από τη CIA.
Το «Ασοσιέιτεντ Πρες» σημειώνει ότι έχει στην κατοχή του πάνω από 1.000 σελίδες αρχείων για το λεγόμενο δίκτυο επικοινωνίας «Ζunzuneo» (προέρχεται από το θόρυβο, ζουν-ζουν που κάνει ένα πτηνό της Κούβας), ενώ οι χρήστες που το χρησιμοποιούσαν για να ανταλλάσσουν δωρεάν μηνύματα μεταξύ τους δεν γνώριζαν εξαρχής ότι επρόκειτο για υπηρεσία που συνδεόταν με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και ότι συνέλεγε προσωπικά δεδομένα που στη συνέχεια θα αξιοποιούσε για πολιτικούς σκοπούς.

Η χρηματοδότηση επίσης των αντεπαναστατικών δραστηριοτήτων γινόταν από τράπεζες στην Ισπανία και τα νησιά Καϊμάν, μέσω εταιρειών που εμφανίζονταν ως νόμιμες και το πρόγραμμα «έτρεξε» από το 2009 ως το 2012, φτάνοντας το μέγιστο των 40.000 χρηστών.


Η συγκεκριμένη περίπτωση του τηλεπικοινωνιακού δικτύου συνδέεται άμεσα με τον Αμερικανό Άλαν Γκρος, υπάλληλο της USAID, που συνελήφθη το 2009 και κρατείται στις κουβανικές φυλακές για την υπονομευτική του δράση (προωθούσε υλικό, φορητούς υπολογιστές κλπ. σε αντικαθεστωτικούς και δούλευε για την κατασκευή του δικτύου).

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 4/4/2014 και αλλού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.